Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σπουδές Αγρονόμος και Τοπογράφος Μηχανικός


Recommended Posts

Καλησπέρα! Με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων σήμερα σίγουρα πιάνω το τμήμα των τοπογράφων στο ΑΠΘ. Πιστεύετε ότι έχει προοπτικές αυτό το επάγγελμα στην χώρα μας και ειδικότερα στο εξωτερικό; Με ποιους τομείς μπορώ να ασχοληθώ εκτός από τους κλασσικούς; Είναι και μέλος της οικογενείας μου αγρονόμος με πολύχρονη εμπειρία οπότε μπορεί να με βοηθήσει στα πρώτα μου βήματα. Ίσως πιάνω και πολιτικούς στον Βόλο αν πέσουν οι βάσεις αρκετά. Τι λέτε;

Link to comment
Share on other sites

Με ό,τι και να ασχοληθείς θα πρέπει να το αγαπήσεις, αν θέλεις να προκόψεις, . 

Τρία πράγματα να έχεις κατά νου κατά την άσκηση του (κάθε) επαγγέλματος. Γνώση, συνέπεια, εντιμότητα. 

Καλές σπουδές.

Link to comment
Share on other sites

Αν ασχοληθείς με δημόσια έργα δεν έχεις κανενα ουσιαστικό μειονέκτημα σε σχέση με τους πολιτικούς καθώς εγγράφεσαι σε όλες τις βασικές κατηγορίες έργων (οδοποοιια οικοδομικα υδραυλικα λιμενικα).  Βέβαια  ο πολιτικός μηχανικός  έχει ως όνομα μεγαλύτερο "ειδικό βάρος" , καλώς ή κακώς. Εκτός αν ασχοληθείς με ειδικές στατικές μελέτες και κτιριακά, σε όλα τα άλλα θέματα είσαι στην ίδια κατηγορία με τους πολιτικούς. Άσε που θα βγάλεις την σχολή και πιο γρήγορα. FYI είμαι πολιτικός και όχι τοπογράφος.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα αγαπητέ φίλε και συγχαρητήρια. Είμαι ένας ερωτευμένος με το αντικείμενό του τοπογράφος, ο οποίος για να γίνει συγκεκριμένα αυτό, έδωσε πανελλήνιες ξανά στα 24 του. Αλλά αυτό άστο πες ότι είμαι καθυστερημένος εγώ.

Θα σου πρότεινα να μπεις στο dspace ntua που έχει αναρτημένες διπλωματικές τοπογράφων, αλλά και των υπολοίπων σχολών. Είναι προφανές ότι δεν θα καταλάβεις όλες τις λεπτομέρειες (όπως και εγώ ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πλήρως τις διπλωματικές των συναδέλφων μου) αλλά θα αποκτήσεις μία πολύ καλή εικόνα για το τι γίνεται με τη σχολή, πέραν του 0set-offset - αφησε τ! 😂

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.