Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωταγωγός καταλήγει σε μπαλκόνι


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Ζω σε πολυκατοικία του '60 στο Κουκάκι σε υπερυψωμένο ισόγειο. Η κουζίνα και το μπάνιο έχουν από ένα μικρό παράθυρο, το οποίο βλέπει στον ίδιο φωταγωγό.

Επειδή έχουμε διάφορα προβλήματα με δυσάρεστες οσμές (που προέρχονται είτε από τα από πάνω διαμερίσματα είτε από το σιφώνι στη βάση του φωταγωγού) καθώς και επειδή μας έκανε εντύπωση ότι δεν καταλήγει καθόλου φως καμία ώρα της ημέρας σε μας απ αυτό το φωταγωγό, ψάχναμε στην ταράτσα να βρούμε ποιος είναι και διαπιστώσαμε, ότι ο συγκεκριμένος φωταγωγός δεν καταλήγει στην κοινόχρηστη ταράτσα, αλλά στη βεράντα του τελευταίου διαμερίσματος. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα, έχοντας πρόβλημα με κατσαρίδες, έχει τοποθετήσει στο άνοιγμα του φωταγωγού σίτα.

Θα ήθελα να ρωτήσω πώς γίνεται να καταλήγει ένας κοινόχρηστος φωταγωγός σε ιδιόκτητη βεράντα και όχι στην κοινόχρηστη ταράτσα; επίσης, επιτρέπεται η τοποθέτηση της σίτας; Δεν κόβει η σίτα τον αέρα και δεν εμποδίζει τις μυρωδιές να φύγουν προς τα πάνω αλλά επιστρέφουν προς τα κάτω και ανακυκλώνονται μεταξύ των διαμερισμάτων;

 

Παρεμπιπτόντως, επιτρέπεται η τοποθέτηση μηχανισμού κλιματιστικού σε φωταγωγό; δεν είναι κοινόχρηστος χώρος ο φωταγωγός; Γιατί με την τοποθέτηση του μηχανισμού του κλιματιστικού έξω από ένα παράθυρο, σε φωταγωγό δημιουργείται σκίαση και κόβεται και ο αέρας στον από κάτω.

 

Ευχαριστώ.

Edited by dance0macabre
Link to comment
Share on other sites

1. Οι φωταγωγοί καταλήγουν στο δώμα (τελευταία πλάκα), το οποίο (λόγω εσοχών) μπορεί να αποτελεί βεράντα κάποιου διαμερίσματος.

2. Οι φωταγωγοί είναι κοινόχρηστοι, άρα η όποια επέμβαση σε αυτούς θα πρέπει να έχει τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας

3. Εννοείται ότι η τοποθέτηση εξωτερικής μονάδας κλιματιστικού εντός του φωταγωγού, απαγορεύεται.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.