Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αποθήκη


Panos Arampos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας

Σε οικοπέδο δύο στρεμμάτων εντός οικισμού υπάρχει διώροφη οικία και σε απόσταση 15 μέτρων αποθήκη 18 μ2. Όλα τα κτίσματα με κανονικές άδειες. Η αποθήκη είναι με τουβλίνες και σκεπή ελενίτ. Επειδή οι τοίχοι έχουν ανοίξει σκέφτομαι να αφαιρέσω τη σκεπή και τις τουβλίνες και στην τσιμεντένια βάση να βάλω κοιλοδοκούς και πάνελ για τοίχους και σκεπή. Τι άδεια χρειάζομαι; Θα προτείνατε κάτι διαφορετικό;

Ευχαριστώ  

ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ - ΤΟΠΟΓΡΑΦΙΚΟ 2015.jpg

Link to comment
Share on other sites

Εχεις ανακατασκευη στεγης της παρ."κστ" του αρθρου 29 του ν. 4495

Εχεις ομως σοβαρο θεμα για την αποξηλωση και διαχειριση του ΕΛΕΝΙΤ

https://www.google.com/search?q=απομακρυνση+ελλενιτ+&client=firefox-b-d&biw=1024&bih=649&ei=NAgNY4PTJNi7xc8PuZSb2Ac&ved=0ahUKEwiDvdLT2ez5AhXYXfEDHTnKBnsQ4dUDCA0&uact=5&oq=απομακρυνση+ελλενιτ+&gs_lcp=Cgdnd3Mtd2l6EAMyBQgAEIAEMgYIABAeEBY6BwgAEEcQsANKBAhBGABKBAhGGABQoglY3BJg7DFoAXABeACAAfwBiAHDB5IBBTAuNS4xmAEAoAEByAEIwAEB&sclient=gws-wiz

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@Panos Arampos

To ερώτημά σου δεν μπορεί να απαντηθεί με ασφάλεια μέσω ενός φόρουμ. Υπάρχουν στοιχεία που θα πρέπει να μελετηθούν από τον μηχανικό στον οποίο θα απευθυνθείς.

1. Ότι άδεια και να θελήσεις να έχεις θα πρέπει να ελεγχθεί η πολεοδομική νομιμότητα ολόκληρου του οικοπέδου και όλων των κτιρίων. Δεν αρκεί να εκδόθηκε κάποτε απλώς μια άδεια. Θα πρέπει όλα να είναι σύμφωνα με αυτήν και όποιες κατασκευές είναι καθ υπέρβαση της Ο.Α, να είναι πολεοδομικώς τακτοποιημένες βάσει νόμων τακτοποίησης (π.χ Ν. 4495/17 κλπ)

2. Η αποξήλωση ελενίτ (μιλάμε για την νόμιμη οδό που θα ακολουθηθεί αν εκδοθεί κάποια Ο.Α) απαιτεί μεγάλο κόστος διότι πρέπει να γίνει από εξειδικευμένη εταιρία όπως ορθώς αναφέρει παραπάνω ο Δημήτρης.

3.  Αυτό που περιγράφεις για την αποθήκη είναι μια νέα κατασκευή. Επομένως, χρειάζεσαι νέα Ο.Α ανέγερσης αποθήκης καθώς και μια έγκριση ή άδεια κατεδάφισης της υπάρχουσας.

Τα παραπάνω 1 έως 3 είναι ενδεικτικές σκέψεις και όχι περιοριστικές καθώς ο μηχανικός που θα απευθυνθείς είναι ο μόνος αρμόδιος να μελετήσει το ακίνητο, την αρτιότητα-οικοδομησιμότητα, την νομιμότητα, την ταύτιση με τον τίτλο του, την απαίτηση τυχόν άλλων εγκρίσεων κλπ.

Οπότε, αν θέλεις να έχεις νομιμότητα στο ακίνητό σου, η οδός είναι μια και μοναδική. Απευθύνεσαι σε μηχανικό για τα περαιτέρω.

Link to comment
Share on other sites

Θα ακολουθήσω το δρόμο που και οι δυό σας μου προτείνετε. Αυτοψία μηχανικού, συζήτηση και ανάθεση.

Ευχαριστώ Δημήτρη και Παύλο για την άμεση ανταπόκριση.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.