Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δείκτης συμπεριφοράς σε μελέτες μεταλλικών κτηρίων


 

Recommended Posts

στα μεταλλικά οι αβεβαιότητες θα συμφωνησω μαζί ειναι πολύ λιγότερες. από την άλλη στα πιο συνθετα μεταλλικά (όχι ισόγειο μεταλλικό) για το q γενικά έχω επιφυλάξεις ποιο ειναι αλλά η τελική εκλογή του ειναι (συνήθως και λογικά) συντηριτική

 

όσο και αν σου φαντάζει 'περίεργο" οι κατασκευές με μικρό αριθμό ορόφων παρουσιάζουν μεγαλύτερη υπεραντοχή!!!!, και ο λόγος είναι οτι εξαντλούν τον αριθμό πλαστικών αρθρώσεων σε σχέση με κάποια 20όροφη που γίνεται μηχανισμός με συγκεντρωμένες πλαστικές αρθρώσεις στο μέσον.

 

(Να μου πει κάποιος από τους συντονιστες αν επιτρέπεται να γράψω το link της εργασίας επειδή είναι συναφές αντικείμενο "επιδραση της υπεραντοχής στον υπολογισμό του συντελεστη συμπεριφορας)

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 96
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

καταρχην επιτρεπεται αμα ειναι link χύμα στο δίκτυο (όχι torrents κλπ).

δεν διαφωνώ σε αυτό που λες, εγώ λέω ότι το q τελικά ειναι μεγαλύτερο αλλά νομίζω ότι ειναι δυσκολότερο να προσδιοριστεί απ'οτι σε κατασκευη ΟΣ

 

edit: στο συνεδριο μεταλλικων νομιζω υπήρχε και σχετικη παρουσίαση γι'αυτο που λες (δεν ειμαι σιγουρος πρεπει να κοιταξω)

Link to comment
Share on other sites

Αναγκαστικά θα κάνεις κάποιες παραδοχές και θα χρησιμοποιήσεις κάποια μαθηματικα προσομοιώματα. Είναι αδύνατο να το υπολογίσεις βάση ορισμού (PGAy/PGAu).

Είχαμε κάνει μια προσπάθεια υπολογισμού μέσω αριθμιτικών και πιθανοτικών προσομοιωμάτων, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε επίπεδο μελέτη-πολεοδομίας.

 

Ριξτο μια ματια.

http://nemertes.lis.upatras.gr/dspace/bitstream/123456789/765/3/Nimertis_Tentolouris.pdf

 

(αν κρίνω από την φώτο είναι και λίγο ... άγρια η ματιά :P )

Link to comment
Share on other sites

αλλά πλέον με τον νέο ΚΤΧ υπάρχουν με το ίδιο q άλλες (αυξημένες) απαιτήσεις πλαστιμότητας (ή οποίες επιτυγχάνονται?)

 

Φίλε rigid,

αυτο μάλλον είναι το.. αποτελεσμα των 1.000.000.000 κατεστραμένων εγκεφαλικών κυττάρων κατα την ανάπτυξη των θέματος για τα μήκη αγκύρωσης!!! (βλ. 44 σελιδες.)

 

(προφανώς το ύφος στο παρον σχόλιο είναι αστεισμού και όχι ρεαλισμού.)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Στα ισόγεια μεταλλικά βιομηχανικά κτίρια αφού έχουμε περίπτωση μονόροφου κτιρίου και απαλλασσόμαστε από ικανοτικό κόμβων δεν μπορούμε να επιλέξουμε ότι q θέλουμε (αναλόγως τον τρόπο σύνδεσης,χιαστί κ.τ.λ φυσικά) και να υπερβούμε το q=1.5?

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω οτι οπως ειχαμε ξαναγραψει στην αρχή του post με τον Αρή απαλλάσεσαι στο ισογέιο μονο απο τον μηχανισμό σχηματισμόυ ορόφου και οχι απο τις λοιπες απαιτήσεις μη ψαθυρης αστοχιας των συνδέσεων όπου για να απαλλαγείς απο αυτες χρειάζεσαι το q=1.5 αλλα ας το ξανασυζητήσουμε γιατι καπου το αφήσαμε το θέμα νομίζω!

Αααα το απαντάω στην αρχή του post #17 αλλα δεν ειμαι πολύ σίγουρος. Στα μονόροφα σκέπαστρα ουτως ή αλλως το q εγω το βάζω 1.5 και δεν μου επιρεάζει την διαστασιολόγηση αφου δεν ειναι ουτε τοτε κρίσιμος ο σεισμός και ξεμπερδεύω.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΕΑΚ κεφ. 4.1.4.2 σ. 129 αναφέρει ότι τα μονώροφα κτίρια απαλλάσσονται από ικανοτικό κόμβων στα υποστυλώματα. Από που προκύπτει στον κανονισμό ότι πρέπει να εφαρμόσουμε ικανοτικό κανονισμό στις συνδέσεις? Διάβασα και το #17 και σχεδόν όλο το thread και δεν το βρήκα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν προκύπτεί άμεσα καθότι ο ΕΑΚ είναι σαφώς προσαντολισμενος προς κτίρια οπλ.σκυρ και οχι σε μεταλλικά πλην του παραρτήματος.

Προκύπτεί από νοηματική μεταφορά των απαιτήσεων πλαστιμής συμπεριφοράς σε σεισμική καταπόνηση απο φορείς οπλ.σκυρ σε φορείς μεταλλικόυς.

Εγω τουλαχιστον δεν εντόπισα το εδαφιο του ΕΑΚ που αναφέρει ικανοτικό έλεγχο μεταλλικών συνδέσεων και δεν θυμαμαι να αναγράφεται και στον ΕC3 κατι αντίστοιχο.

Αλλο ο ελεγχος σχηματισμου μηχανισμου ορόφου που αφορά τα συντρέχοντα μελη στον κόμβο και άλλο ο ίδιος ο ικανοτικός κόμβου.

 

edit: Ψέμματα, να το, το Γ.3 [1], [3] και Γ.4.3 [4] σου κάνουν? Παράρτημα Γ ΕΑΚ, τελικά τα εντόπισα!

Μάλιστα δεν λέει και πουθενα ότι με q =1.5 απαλάσσεσαι αυτων των ελέγχων!!!

Απλά αναφέρει σε περιοχές πλαστικών αρθρωσεων οποτε θεωρούμε οτι με q=1.5 δεν υπάρχει απαίτηση μόρφωσης περιοχών πλαστικών αρθρώσεων???

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.