Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολλά βανδαλισμένα κτήρια σε οικόπεδο προς πώληση,ποιά απο αυτά θέλουν ΠΕΑ;;


aghajis

Recommended Posts

Καλησπέρες.Έχουμε ένα οικοπεδο στο οποιο κάποτε λειτουργούσαν μέχρι πριν 15 χρόνια ενοικιαζόμενα δωμάτια  και πολλοι βοηθητικοι χώροι,όπως ντουζιέρες,τουαλετες,αποθηκες,μικρη εκκλησία,σταυλοι για αλογα κ.α.

Η επιχείρηση εγκαταλείφθηκε,λεηλατήθηκε και σήμερα πάει για πώληση.Μόνο τα  (πρώην) κατοικούμενα και θερμαινόμενα κτήρια χρειάζονται ΠΕΑ ή όλα;

Επίσης τι γίνεται με τα σπίτια που λεηλατήθηκαν και δεν έχουν πλέον πόρτες και παραθυρα;Βάζουμε κάποιο υποθετικό υλικό ως βασικό; 

Link to comment
Share on other sites

Γειά σου, δες την παρακάτω εγκ. του ΥΠΕΝ:

https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=&ved=2ahUKEwjgjbrlrMz6AhXqQvEDHcd6ARsQFnoECAoQAQ&url=https%3A%2F%2Fypen.gov.gr%2Fwp-content%2Fuploads%2F2020%2F11%2F2020-111-19-%CE%95%CE%B3%CE%BA-4122-111748-%CE%A8%CE%9B424653%CE%A08-%CE%A177.pdf&usg=AOvVaw0XKD5El6r_jo-R0-6sujH5

και συγκεκριμένα το άρθρο 6, παρ.ε αυτής. Εκεί πέρα αναφέρει ότι για κτίρια που εμπίπτουν στην περίπτωσή σου (ημιτελές κέλυψος, χωρίς ανοίγματα) μπορεί να εξαιρεθούν κατόπιν σύνταξης βεβαίωσης από αρμόδιο μηχανικό. Βέβαια κάτι λέει μετά για συμπλήρωση ανοιγμάτων αλλά προσωπικά το θεωρώ εντελώς τρελλό ως σενάριο.

Για τα κτίρια όμως που έχουν πλήρες κέλυφος, είμαι της άποψης ότι θα πρέπει να εκδώσεις ΠΕΑ, εκτός αν εξαιρούνται λόγω χρήσης (πχ. αυτοτελές κτίριο με χρήση αποθήκη, εκκλησία, κοκ).

Edited by akis73
Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολυ για την απαντηση!

Αν υποθεσουμε ομως οτι εκδιδω ΠΕΑ,τι βαζω για πορτες παραθυρα εφοσον δεν υπαρχουν;

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, aghajis said:

ευχαριστώ πολυ για την απαντηση!

Αν υποθεσουμε ομως οτι εκδιδω ΠΕΑ,τι βαζω για πορτες παραθυρα εφοσον δεν υπαρχουν;

Αν και σε κατεύθυνε ο συνάδελφος πριν με την εγκύκλιο του '19, σχετικά με το αρχικό σου ερώτημα... μήπως να μην ασχοληθείς καθόλου συνάδελφε με τα ΠΕΑ, γιατί το άθροισμα των προστίμων που θα σου επιβάλουν θα είναι πολλαπλάσια των αμοιβών απο τα ΠΕΑ που θα κάνεις?

Για ξανασκέψου το...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.