Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γεια σε όλες και όλους!

Έχω μία υπόθεση που δεν ξέρω πως να χειριστώ:

• Κτίσμα σε εκτός σχεδίου αγροτεμάχιο, μη άρτιο και μη οικοδομήσιμο, εντός Αττικής, το οποίο καταστράφηκε από τις πυρκαϊές του 1999 (Πεντέλη).
  • Έχει άδεια επισκευής από την Υ.Α.Σ. (Υπηρεσία Αποκατάστασης Σειμοπλήκτων) του 2000, σύμφωνα με τις τότε πολιτικές εξαγγελίες, η οποία έχει λήξει (τετραετία) και ΔΕΝ είναι ανανεώσιμη.
  • Το κτίσμα έχει δηλωθεί με τον νόμο Τρίτση 1337/83 και έχει καταβάλει εφ' άπαξ εισφορά.
  • Το οικόπεδο δεν είναι δασικό.

Μπορώ να εκδόσω άδεια επισκευών; Ανακατασκευής; Υπάρχει το ΠΔ της 8-2-79 που αναφέρει ότι οικοδομές βλαβείσες υπό θεομηνιών, είτε είναι εντός είτε είναι εκτός σχεδίου και γενικότερα σε κάθε περίπτωση, έχουν δικαίωμα επισκευής ή και πλήρους ανακατασκευής με άδεια αν η επισκευή κρίνεται ακατάλληλη. Στα πλαίσια βέβαια της αποκατάστασης της προηγούμενης οικοδομής και με περιορισμούς, αλλά δεν ενδιαφέρει η θέση, εντός ή εκτός σχεδίου ούτε η αρτιότητα.

Το ΠΔ-131/00 αναφέρει ότι το ανωτέρω διάταγμα δεν έχει εφαρμογή για τους σεισμόπληκτους του Ν. Αττικής (και Βοιωτίας). Αναφέρεται στον σεισμό του Σεπτεμβρίου του 1999. Με νοιάζει;

Θεωρητικά καταλήγω ότι μπορώ, μπορεί όμως κάποιος να με προετοιμάσει στο που θα κολλήσει η πολεοδομία; Το γεγονός ότι το ακίνητο δηλώθηκε με τον Ν. Τρίτση παλαιότερα, αλλά ακόμη εκκρεμεί η τελική απόφαση (για το αν είναι κατεδαφιστεό ή όχι) μπορώ να το αντιπαρέλθω με κάποιο τρόπο;

Γενικότερα, βοήθεια! Θέλω να επισκευάσω ένα κατεστραμένο από θεομηνία αυθαίρετο (αλλά δηλωμένο) οίκημα, για το οποίο το κράτος μου είχε δώσει άδεια επισκευής, αλλά έχει λήξει. Τι θα αντιμετωπίσω;

• 5 years later...
Δημοσιεύτηκε

Επαναφέρω το θέμα παρά τα 5 χρόνια του...καμία ιδέα για αντίστοιχη περίπτωση μη αρτιου αγροτεμαχίου, με δηλωμένο με Τριτση κτίσμα 40 τ.µ. που κάηκε και έχει αποζημίωση;

Μπορούμε να βγάλουμε κάποια άδεια για να αντικατασταθεί;

Sent from my iPad using Tapatalk

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.