Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψυχρό ρεύμα αέρα κατά τη λειτουργία του fan coil


funkyjohny

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους. Πρώτη χρονιά φέτος με αντλία θερμότητας και αντιμετωπίζω το εξής θέμα.... Όταν ενεργοποιείται το fan coil στο ζεστό από το θερμοστάτη, σε απόσταση δύο μέτρων που είναι ο καναπές, φέρνει ένα αρκετά παγωμένο ρεύμα αέρα. Η θερμοκρασία στο τραπεζάκι μπροστά στον καναπέ είναι 24 αλλά στα κεφάλια αυτών που κάθονται στον καναπέ έρχεται ψυχρό ρεύμα ή τουλάχιστον πιο ψυχρό από αυτό που υπάρχει ψηλότερα στο χώρο . Πολλοί που έρχονται επίσκεψη, παραπονιούνται ότι κρυώνουν. Όταν σταματάει το fan coil σταματάει και το ρεύμα αέρα . Ξέρει κανείς πως μπορώ να αντιμετωπίσω αυτή την κατάσταση? Έχω αρχίσει να το μετανιώνω που έβαλα αντλία. Να ενημερώσω ότι το σπίτι έχει αλουμίνια και έχει γίνει ανακαίνιση το καλοκαίρι. 

 

Edited by funkyjohny
Link to comment
Share on other sites

Μία λύση είναι να της βγάλεις τη λειτουργία αντιστάθμισης και να βάλεις στάνταρ θερμοκρασία προσαγωγής νερού 45οC, αλλά έτσι θα μειωθεί η οικονομία.

Μια άλλη είναι να αλλάξεις την καμπύλη της αντιστάθμισης προς το θερμότερο.

Επειδή όμως οι 24οC θερμοκρασία αέρα εσωτερικού περιβάλλοντος, έστω και τοπική (στο τραπεζάκι), είναι μεγάλη, θα 'έλεγα ότι ίσως δεν υφίσταται λόγος μεταβολής των ρυθμίσεων της αντλίας και μάλλον πρέπει να δοκιμάσεις την αμέσως χαμηλότερη σκάλα λειτουργίας του ανεμιστήρα του fan coil του σαλονιού.

...Και φυσικά περίμενε να πάρεις κι καμιά άλλη γνώμη από δω. Σε λίγο όλο και κάποιος θα γράψει :).

Link to comment
Share on other sites

Μια λύση είναι να γυρίσεις την περσίδα να φυσάει προς τον τοίχο. Σε τι θερμοκρασία νερού ξεκινάει ο ανεμιστήρας? , στα φαν κόιλ συνήθως ξεκινάει στους 40. Για να έχεις ψυχρά ρεύματα σημαίνει ότι ξεκινάει από πιό χαμηλά, μήπως έχει κάποια ρύθμιση να την διορθώσεις.

Link to comment
Share on other sites

Τις περσιδες τις είχα γυρισμένες τοίχο αλλά έκανε το ίδιο. Της γύρισα στο συγκεκριμένο μόνο φαν κοιλ του σαλονιού μισές τοίχο μισές χώρο και κάνει πάλι το ίδιο. Δυστυχως η αντλία είναι chofu και δεν έχω ιδέα πως ρυθμίζεται και μάλλον ούτε οι οι ίδιοι που την εγκατέστησαν. Fan coils daikin, θερμοστάτες που ξεκίνησαν να λειτουργούν πριν δύο μέρες λόγω λάθους εγκατάστασης. Είχαν τοποθετήσει το πούρο του θερμοστάτη πάνω στο στοιχείο και δούλευε στο φουλ αλλά μόνο όταν το γυριζα στο κρύο. Το μόνο που μου είπαν είναι να μη την ανοιγοκλεινω και να την έχω σε στεθερη θερμοκρασία. Ο πίνακας δείχνει μόνο επιθυμητή θερμοκρασία αλλά μου είπαν να μη το πειράζω και να παίζω μόνο με fan coils. Τώρα που το έβαλα στην πρώτη σκάλα έχει μειωθει αρκετά το πρόβλημα. Από τη μια το μεσημέρι που ελέγχω την κατανάλωση του σπιτιού μόνο με τηλεόραση και ένα φωτιστικό, έχει καταναλώσει 22kwh. Είναι λογική η υπερβολική κατανάλωση?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.