Μετάβαση στο περιεχόμενο

Geomax vs Leica


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, είμαι σε αναζήτηση τοπογραφικού εξοπλισμού και έχω καταλήξει στο TS07 της leica και στο geomax zoom75 robotic. Επειδή ξέρω ότι και οι 2 ανήκουν στην Hexagon, και με μια πρώτη επαφή δεν είδα διαφορές μεταξύ τους, ήθελα να μου πείτε γνώμες πιο πολύ για την geomax αν κάποιος εχει χρησιμοποιήσει, επειδή την leica την έχω δουλέψει στο παρελθόν και ξέρω τις δυνατότητες της, αλλά η geomax είναι πιο δελεαστική στις τιμές της.

Link to comment
Share on other sites

Γενικά τα μοντέλα της Geomax είναι κάπως κατώτερα από τα αντίστοιχα της Leica. Έχουν ίδια μενού, αλλά δεν είναι τόσο γρήγορα, δεν παίρνουν τόσο εύκολα μέσα από φύλλα και κλαδιά, δεν έχουν ατέρμονη κίνηση και δεν έχουν trigger. Είναι όμως αισθητά φτηνότερα. Τα Leica αντέχουν πάρα πολύ στο χρόνο, ενώ για τα Geomax δεν ξέρω.

Το μοντέλο πάντως της Geomax που γράφετε είναι ρομποτικό, οπότε μιλάμε για άλλη κατηγορία από αυτό της Leica. Αν έχουν την ίδια τιμή η πρώτη μου σκέψη είναι ότι καλύτερα το ρομποτικό, ειδικά αν έχει και γραφικό περιβάλλον σε windows ή android. Ωστόσο δεν έχω δουλέψει ποτέ με τέτοιο όργανο και δεν ξέρω πόσο και σε ποιες περιπτώσεις βολεύει η "ρομποτικότητα"

 

Edited by george08
Link to comment
Share on other sites

Από δικιά μου εμπειρία λίγων μηνών αλλά και από φίλο που το έχει από το 2011 είναι πολύ ευχαριστημένος . 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.