Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέση Κτιρίου - Πίσω όριο


Gestalt

Recommended Posts

Καλησπέρα, στην παραγράφο 2 του άρθρου 14 του ΝΟΚ όπως προσαρμόστηκε με το Ν. 4759/20, αναφέρεται:

"To κτίριο τοποθετείται ελεύθερα στο οικόπεδο σε περιοχές που εντάχθηκαν στο σχέδιο μετά από την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 1577/1985. Όπου το κτίριο δεν εφάπτεται με τα πίσω όρια του οικοπέδου αφήνεται απόσταση Δ και, οπού δεν εφάπτεται, με τα πλάγια όρια του οικοπέδου αφήνεται απόσταση "), με την αναφορά "με τα πίσω όρια του οικοπέδου".

 

Η έννοια του σχεδίου σε τι αφορά ακριβώς; Πιο συγκεκριμένα, σε περιοχή που θεσπίστηκε ΓΠΣ το 1989 και στη συνέχεια έγινε νέο ΓΠΣ το 2010, αλλά για το συγκεκριμένο ΟΤ υπάρχει πολεοδομικό σχέδιο από το 1948 όπου για το συγκεκριμένο τομέα προβλεπόταν το σύστημα των πτερύγων ως προς την θέση κτιρίου, ισχύει η διάταξη αυτή; Με μπερδεύει γιατί διαβάζω ότι το ΓΠΣ της πόλης είναι του 1989 αλλά παράλληλα βλέπω ότι υπήρχανε και βασιλικά διατάγματα, αυτά έχουνε την ίδια ισχύ και επομένως δεν ισχύει η παρ. 2 γιατί υπήρχε ΓΠΣ πριν το 1975 και έτσι δεν μπορώ να κολλήσω στο πίσω όριο? Ευχαριστώ!

Edited by Gestalt
Link to comment
Share on other sites

Άλλο ΓΠΣ, άλλο Ρυμοτομικό Σχέδιο

Το πρώτο καθορίζει (κυρίως) χρήσεις γης. Το δεύτερο, καθορίζει την (συγκεκριμένη) περιοχή που ρυμοτομείται, καθώς και τους όρους δόμησης αυτής

Άρα, εσύ έχεις σχέδιο πολύ πριν το 85

Τα διάφορα συστήματα (πτερύγων, συνεχές, κλπ) καταργήθηκαν με το ΓΟΚ 85.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.