Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρυμοτομούμενο τμήμα σε οικόπεδο εντός ανοικτού Ο.Τ


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Έχω περίπτωση οπου οικόπεδο σε ανοικτό Ο.Τ ρυμοτομείται κάτω από το όριο της παρέκκλισης. Μέχρι εδώ όλα καλά (χρήση άρθρου 25).

Επειδή όμως έχει παρέλθει η 10ετία της μη συντέλεσης της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης, ρωτάω αν μπορώ:

α) να προχωρήσω σε άρση και αναγνώριση του ρυμοτομούμενου ως μέρος του οικοπέδου

β)να το παραχωρήσω σε κοινή χρήση (αν γίνονται τέτοιες πράξεις ακόμα) , και να διορθώσω ωραία και καλά και το κτηματολόγιο και να είναι έτοιμο πολεοδομικά το ακίνητο.

Το α είναι δεδομένο ότι το κερδίζω ή μπορεί να κινήσω διαδικασίες κάποιας πράξης και παρόλο που έχει παρέλθει το διάστημα εν τέλει να προκύψει επίσημη πράξη και αποζημίωση? (ΧΡΟΝΟΒΟΡΟ)

Το β έχει ως μοναδικό προτέρημα ότι είναι άμεσο.

Για πείτε μου την γνώμη σας από την εμπειρία σας.

Ευχαριστώ.

Edited by ethan
διόρθωση
Link to comment
Share on other sites

α) Φαίνεται να μπορείς να προχωρήσεις σε άρση (είναι πλέον πιο σύντομη η διδικασία). Το ρυμοτομούμενο δεν θα αναγνωριστέι ως οικόπεδο, είναι μέρος της ιδιοκτησίας και θα αποτελέσει οικόπεδο ότν ολοκληρωθεί η απαιτούμενη τροποποίηση του ρυμοτομικού.

β) Αν προχωρήσεις σε άρση της ρυμοτομικής απαλλοτρίωσης δεν θα υφίσταται, για λίγο, ρυμοτομούμενο να τεθεί σε κοινή χρήση. Στο κτηματολόγιο εμφανίζονται ήδη ολόκληρες οι ιδιοκτησίες (μαζί με τα ρυμοτομούμενα) οπότε δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι να διορθωθεί ούτε τώρα ούτε και μετά την άρση.

Σημ.: Μετά την άρση ακολουθεί τροποποίηση του ρυμοτομομικού σχεδίου οπότε και θα οριστεί η νέα ρυτοτομία. Επίσης ο Δήμος θα μπορεί να αποφασίσει να παραμείνει το ρυμοτομικό ως έχει εφ' όσον μπορεί να εγγράψει στον προϋπολογισμό του τυχόν αποζημίωση λόγω ρυμοτομίας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.