Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΟΥ ΣΕ ΠΥΛΩΤΗ ΓΙΑ ΓΚΑΡΑΖ


Recommended Posts

θα το πω ότι κάνεις λάθος. Το parking αν χωράει αυτοκίνητο άσε την κυρία, τον κύριο - δεν ξέρω ποιός ρωτάει- γιατί κάτι smart και κάτι νέα ηλεκτρικά μπαίνουν για πλάκα, μην σου πω και 2.
Το παράδειγμα το άλλο με την αποθήκη που έφερες και λες ότι της καταλογίσαν μεγάλα πρόστιμα έχουμε κάτι εντελώς διαφορετικό, κάποιο μεγάλο υπόγειο, πολλά τετραγωνικά μέτρα, το οποίο κάποια/ κάποιος/ κάποιοι το μετέτρεψαν σε χώρο στάθμευσης δικύκλων, εγώ πιστεύω ότι το εκμεταλευόντουσαν και εμπορικά έτσι, οπότε έχουμε άλλη κατηγορία και μάλλον έχουμε μια σημαντική αλλαγή χρήσης σε αυτό.
Καμία σχέση με αυτό που ρώτησε ο πρώτος που έφερε το σχέδιο!! Και αν θες και την γνώμη μου, το σχέδιο δεν το μεγένθυνα να δω διαστάσεις αλλά αν δεν μπαίνουν πιο μεγάλα αυτοκίνητα μέσα, πχ opel corsa, δεν έχω δει τις διαστάσεις, με ακρίβεια, οπότε δεν ξέρω τι μπορεί να χωρέσει. Αν τραβήξεις τον τοίχο πιο μέσα που στρίβει το αμάξι τον πρώτο που συναντάει πιο πίσω την γκαραζόπορτα, λίγα εκατοστά και αυτοκίνητα σαν opel  corsa, yaris κ. α. θα μπαίνουν. 

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

3 ώρες πριν, jbosdas said:

1.  Από τη στιγμή που δεν αντιστοιχεί στα σχέδια έχουμε αυθαίρετη κατασκευή. Καμία άδεια χωρίς την βεβαίωση του αρθ83/4495.  Υπαγωγή / Πρόστιμο / Νομιμοποίηση (άρα ανέγερση).

2. Αυτοκίνητο εκεί ούτε παρκαδόρος δεν το βάζει. Μόνο με όπισθεν και πολλούς ελιγμούς. Άσε που δεν πληροί καμία από τις προδιαγραφές της αποφ7722/93 (ελαχ. ακτίνες στροφής/διαστάσεις χώρου κλπ).

3. Η αποθήκη είναι άλλη χρήση, αρα ΒΧ σε ΒΧ όπως άλλωστε αναφέρεται στις περιπτώσεις της παρ7,αρθ100/4495, μονο που θα είναι > 28/7/11, άρα μπλέξαμε.

Άρα μόνο για αποθήκευση του αυτοκινήτου και των "συμπαραμαρτούντων" του υπάρχει δυνατότητα και όχι να γεμίσει ντέξιον ο χώρος (=επικρατούσα χρήση)

Πιο ωφέλιμη θεωρώ την λύση της εκμίσθωσης σε αυτούς που ήδη εξυπηρετούνται, αφού και οικονομικό όφελος προκύπτει, και βολεύονται δύο αυτοκίνητα αντί για ένα, και αδειάζει μία θέση στάθμευσης στο δρόμο..

5 ώρες πριν, Arche said:

χωρίς άδεια δεν γίνεται! Αν σας πιάσουν αν σας καταγγείλουν ή τύχει να περάσει έλεγχος, πολεοδομία, αστυνομία, γείτονας που θα τον ενοχλήστε και θα καλέσει την αστυνομία θα έχετε μεγάλο πρόβλημα και εσείς και οι εργάτες που θα δουλέψουν εκεί κάτω. Αδεια συνιστώ να βγει, θα δούμε το πως γιατί στην άδεια φαίνεται και απλή διαδικασία θα είναι να φτιάξετε κάτι που επιτρέπεται με την αρχική μεγάλη άδεια, για κάποιο λόγο άγνωστο μας όμως δεν χτίστηκε παλιά.
Τώρα στο θέμα μας εγώ διαφωνώ ότι ένα μικρό αυτοκίνητο δεν μπορεί να μπαίνει εκεί και επίσης αποθήκη γίνεται!
Δηλαδή αν ήταν δικό μου, μου απαγορεύει κάποιος ότι μπορώ να βάλω το ποδήλατο μου, ένα μηχανάκι και μια βαλίτσα και να τα έχω αποθηκευμένα εκεί?

Το θεμα ειναι ότι θέλουν να το καταπατησουν χωρις να πληρωνουν... και επίσης σε μια κλειστη ιδιοκτησία δεν μπορει κανεις να μου πει πως θα βάζω το αυτοκίνητο μου ή αν θα βαζω το μηχανάκι μου, η τα ειδη ανάγκης του αυτοκινητου... Αλίμονο!

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Arche Η νομοθεσία έχει ορίσει συγκεκριμένες διαστάσεις θέσεων στάθμευσης και ελιγμών ώστε να ικανοποιούνται οι συνήθεις διαστάσεις ενός αυτοκινήτου. Βάσει των προτύπων λοιπόν, σε εκείνον το χώρο δεν παρκάρει τίποτα (ΠΔ111/04). Το παράδειγμα που έφερα δεν επικεντρώνεται στο πρόστιμο, αλλά στο γεγονός της αλλαγής χρήσης απο ΒΧ σε ΒΧ. Τέλος, η έννοια "σημαντική αλλαγή χρήσης" ξέρεις ότι δεν ευσταθεί αφού δεν υπάρχει κανένα άρθρο που διαχωρίζει την σημαντική με την ασήμαντη.

 

@ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ Σ έχω καταλάβει το θέμα σας και θεωρώ ότι απάντησα εκτενέστατα.

  • Με μπάρες μπορείτε να διακόψετε την πρόσβαση. Χωρίς άδεια.
  • Για να χτίσετε τον τοίχο θα πάτε στο μηχανικό σας. Με άδεια.
  • Για το πως και αν θα καταφέρνετε να μπαίνετε ή όχι με αυτοκίνητο ή με οποιοδήποτε άλλου είδους όχημα, προσωπικά δε με αφορά. Συμβουλή δίνω για την δυνατότητα ενός οχήματος όπως θα το συναντούσαμε σε εικονογραφημένο λεξικό στο λήμμα "αυτοκίνητο".
  • Για τη χρήση που θα εγκαταστήσετε στο χώρο πάλι δε με αφορά, συμβουλή δίνω. Αντίστοιχη υπόθεση πάντως κατέληξε στα δικαστήρια με κάποια πρόστιμα να τρέχουν... 

Βέβαια ο καθένας κάνει ότι θέλει, ελεύθερη βούληση υπάρχει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

24 λεπτά πριν, jbosdas said:

@Arche Η νομοθεσία έχει ορίσει συγκεκριμένες διαστάσεις θέσεων στάθμευσης και ελιγμών ώστε να ικανοποιούνται οι συνήθεις διαστάσεις ενός αυτοκινήτου. Βάσει των προτύπων λοιπόν, σε εκείνον το χώρο δεν παρκάρει τίποτα (ΠΔ111/04). 

 

 

Πάντως έχει βγει μια άδεια, σχέδιο άδειας δεν είναι αυτό που βλέπουμε?

Link to comment
Share on other sites

Κάτοψη αδείας (δείχνει να..) είναι, και δεν εξετάζω για το εάν είναι σύννομο ή όχι. Απλά αν εφαρμοστεί, πρακτικά, ένα φυσιολογικό αμάξι θα έχει πρόβλημα.

Την καλησπέρα μου!

Link to comment
Share on other sites

On 3/3/2023 at 7:53 ΜΜ, Arche said:

Πάντως έχει βγει μια άδεια, σχέδιο άδειας δεν είναι αυτό που βλέπουμε?

Ναι αυτο το σχεδιο ειναι της αδείας που ελειξε

 

Το δικό μου αμάξι matiz με λίγο δυσκολία μπαίνει... Παρ' όλα αυτά δεν έχω σκοπό να αλλάξω χρήση. Oμως το πως θα το κλείσω. Το νομικό κομμάτι θα το λύσω. Ήθελα τα φώτα σας όμως για το αν μπορώ με μκρής κλιμακας να κλείσω τον τοίχο γιατί είναι εσωτερικός, και δεν στηρίζει κάτι με λαμαρινα ή κάγκελο... Αυτό μπορεί κάποιος να μου το λύσει..

Εχω σκοπό να επισκεφτω την πολεοδομία αυτές τις μέρες, γιατί εγινε καταγγελία όταν πήγα να το οριοθετήσω με πρεβαζι 30ποντους αναγκάστηκα να το σταματησω και 6 μήνες μετά ήρθαν για αυτοψία.

Link to comment
Share on other sites

ο τοίχος αυτός δεν νομίζω να θεωρείται εσωτερικός. Και δεν νομίζω πως δεν στηρίζει λαμαρίνα, στηρίζει την γκαραζόπορτα. 

Link to comment
Share on other sites

19 ώρες πριν, ΚΥΡΙΑΚΙΔΟΥ Σ said:

. Ήθελα τα φώτα σας όμως για το αν μπορώ με μκρής κλιμακας να κλείσω τον τοίχο γιατί είναι εσωτερικός, και δεν στηρίζει κάτι με λαμαρινα ή κάγκελο... Αυτό μπορεί κάποιος να μου το λύσει..

Όχι, δεν μπορείτε να βγάλετε μικρής κλίμακας. Οι άδειες βγαίνουν σε νομίμως υφιστάμενα. Μόνον. Εσείς έχετε ήδη μια αυθαίρετη κατασκευή. Άρα, το νομιμοποιείτε με συγκεκριμένη διαδικασία. Το έχουμε πει παραπάνω.  Αν είναι παρακολούθημα του διαμερίσματος θα ελεγχθεί και αυτό. Μετά ηλεκτρονική ταυτότητα. 

Λαμαρίνες σιδεριές κλπ μην τα σκέφτεστε, αλλάζει η όψη του κτιρίου και χρειάζεστε συναίνεση συνιδιοκτησίας. Ο τοίχος μπορεί να χτιστεί ως επαναφορά στην αρχική κατάσταση (νομιμοποίηση). 

Ή νομιμοποίηση, 

ή τις μπάρες.

Link to comment
Share on other sites

jbosdas
Ξέχασε λίγο τις μπάρες!!!
Ποια παράνομη κατασκευή έχει?
Εχει μια άδεια παλιά, η οποία εκδόθηκε περίπου το 2000. Και δείχνει έναν κλειστό χώρο στάθμευσης στην pilotis, ο οποίος δεν χτίστηκε.
Η παρανομία ποιά είναι????

  • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.