Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά StruCad με 1130€ για μηχανικούς και όχι μονο


Recommended Posts

Προφανώς ο Evan αναφέρεται όχι στο StruCAD συγκεκριμμένα αλλά γενικότερα στα προγράμματα κατηγορίας StruCAD και εκφέρει την γνώμη του από σχέδια που έχει δει ανάλογων προγραμμάτων. Βάσει αυτής της γνώμης λοιπόν αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι το StruCAD είναι "κανόνι" ενώ οι περισσότεροι ίσως χρειάζονται απλό "τουφέκι". Το καθένα για τη δουλειά που προορίζεται είναι το καλύτερο δυνατό συμφωνώντας με τη θέση που ανέπτυξε παραπάνω ο spy1551.

Είμαι πεποισμένος ότι το StruCAD είναι ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα στον τομέα του και ότι η τιμή των 950€ αρκετά δελεαστική, μη ξεχνάμε και το κόστος των συμβολαίων συντήρησης, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσουμε και το κόστος του χρόνου που θα πρέπει να αφιερώσει ο χρήστης και της απόδοσης που θα έχει η επένδυση που θα κάνει ο καθένας που θα το προμηθευτεί και εξαρτάται πέρα απ' όλα από το είδος των δουλειών που αναλαμβάνει και τους πελάτες που έχει. Ίσως για τα δεδομένα του Έλληνα μηχανικού που δουλεύει μόνος του στο γραφείο του και όχι σε μια μεγάλη οργανωμένη εταιρεία να μην είναι η καλύτερη επιλογή το όποιο πρόγραμμα κατηγορίας StruCAD.

 

Υ.Γ.: Αν και αντιλαμβάνομαι ότι θέλεις να βοηθήσεις με τις γνώσεις και τις εμπειρίες σου θα πρέπει και εσύ να καταλάβεις ότι με τον τρόπο σου πετυχαίνεις το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που επιθυμείς.

 

1) "Είμαι πεποισμένος ότι το StruCAD είναι ένα πάρα πολύ καλό πρόγραμμα" να μην είστε ποτέ πεποισμένοι για τίποτα. Απλά μεταξύ των detailing προγραμμάτων που έχω δουλέψει αυτό που με βολεύει, που με κάνει να νιώθω πιο σίγουρος έτυχε να είναι το StruCAD και λίγο λιγότερο το TEKLA με αποτέλεσμα να "πετάξω" τα υπόλοιπα (MultiSteel 2D&3D, Advance Steel, AutoCad...) στα σκουπίδια. Οι διαφορές με το ΤΕΚLA είναι σε λεπτομέρειες και πολλοί θα βρούν το TEKLA πιο βολικό. Εχω ακούσει πολύ καλά λόγια και για BOCAD και PROSTEEL αλλά δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη μιάς και δεν τα έχω δουλέψει.

 

2) "...μη ξεχνάμε και το κόστος των συμβολαίων συντήρησης..." λόγω του ότι είμαι παλιός σχεδιαστής δεν πήρα συμβόλαιο συντήρησης αν και για κάποιον μπορεί να ήταν λογικό το κόστος. Στο πακέτο που πήρα έιχε 1 μέρα εκπαίδευση (δεν την χρειαζόμουν αλλά δεν αφαιρέθηκε απο την τιμή και αυτό με ψιλοχάλασε λίγο), και 30 μέρες τεχνική υποστήριξη (που μου φάνηκαν λίγες για κάποιον που δεν γνωρίζει χρήση StruCad, μέχρι που είδα το ελληνικό Manual με τις ασκήσεις...).. Μου πρότειναν να πάρω μαζί και 1 χρονο συντήρηση με 450€ με το οποίο θα λάμβανα και την επόμενη έκδοση 16 (που μου έλεγαν οτι κάνει παπάδες σε σχέση με την 15 αλλά άμα δεν την δουλέψω δεν πιστεύω κανέναν) περίπου τον Φεβρουάριο, αλλά ήδη ζορίστηκα για τα 1130€ (950€+ΦΠΑ) και δεν υπήρχαν άλλα.....Στην ουσία η συντήρηση κοστίζει 750€/έτος και στα πακέτα προσφοράς των 950€ η τιμή έχει γίνει 450€ εφόρου ζωής!!!! Πάλι καλή η προσφορά αλλά ήδη ζορίστικα με τα 1130€ όπως είπα και δεν έπαιζαν άλλα.

 

3) "...εξαρτάται πέρα απ' όλα από το είδος των δουλειών που αναλαμβάνει και τους πελάτες που έχει..." Οτι πιο σωστό άκουσα από την ώρα του πρώτου μου POST. Δεν είπε κανείς οτι το StruCad είναι ΜΕΚΑ για όλους. Απλά το οτι είναι ευκαιρία σε όσους έχουν την ανεση να μάθουν από αυτήν την "εξέλιξη" να την πώ??? Ο σκοπός είναι να υπάρχει αρκετή πληροφορία για να μπορούμε να κρίνουμε τι είναι το καλύτερο για εμας συγκεκριμένα. ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΡΟΣΗΛΗΤΙΣΩ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ γιατι όταν ξεκίνησα ετρεμε το χέρι μου στο mouse γιατί όση υποστήριξη κι άν είχα μετά, δεν ήξερα αν το StruCad ήταν τρόπος διευκόλυνσης ή τρόπος καθυστέρησης γιατί ο μόνος που μπορούσε τότε να με πληροφορήσει τότε ήταν οι πωλητές της CCS που στην ουσία αυτοί να πουλήσουν θέλουν.

 

4) "...με τον τρόπο σου πετυχαίνεις το ακριβώς αντίθετο απ' αυτό που επιθυμείς..." το ξέρω οτι πολλές φορές γίνεται έκρηξη μέσα μου και αυτό βγαίνει προς τα έξω και γίνομαι γραφικότατος, αλλά βγαίνω εκτός εαυτού με τους ξερόλες και την ψευτογνώση που με έτρωγε κι εμένα επί χρόνια και έμενα πίσω. Οταν την πήρα γραμμή την δουλειά, έφαγα μεγάλο παλούκι να διορθώσω τις παπα***ς που έκανα και έλεγα και τώρα με χαλάει να μην υπάρχει σωστή ενημέρωση τουλάχιστον από εμένα.

 

ΥΓ : Αν σας προσβάλω όταν απαντάω σε κάτι, να ξέρετε οτι εκείνη την στιγμή γουστάρω απίστευτα που το κάνω και πληρώνετε τα αποθημένα τα δικά μου. Εσεις κρατείστε ότι ή αν λέω κατι σωστο ή ενδιαφέρον και τα άλλα πετάχτε τα στα σκουπίδια.....

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 104
  • Created
  • Τελευταία απάντηση
1) ΥΓ : Αν σας προσβάλω όταν απαντάω σε κάτι, να ξέρετε οτι εκείνη την στιγμή γουστάρω απίστευτα που το κάνω και πληρώνετε τα αποθημένα τα δικά μου. Εσεις κρατείστε ότι ή αν λέω κατι σωστο ή ενδιαφέρον και τα άλλα πετάχτε τα στα σκουπίδια.....

 

δεν φταις εσύ, εγώ φταίω που ασχολούμαι

Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα τι πρόγραμμα θα αγοράσει κάποιος το ερώτημα που θα έπρεπε επίσης να τεθεί είναι με τι κριτήριο ο μηχανικός θα επιλέξει ένα συγκεκριμένο τύπο σύνδεσης και θα καταλήξει τελικά σε αυτή και εάν το εν λόγω πρόγραμμα που διαθέτει θα μπορέσει να του "δείξει" κατά κάποιο τρόπο (αισθητικό, εφαρμόσιμο ...δεν ξέρω ακριβώς) εάν όντως υλοποιείται ή όχι.Είναι ένα ερώτημα που το έχω θέσει και σε συναδέλφους με μεγάλη εμπειρία στα μεταλλικά την οποία εγώ δεν έχω και δεν έχω πάρει σαφή απάντηση. Εκεί νομίζω θα φάνει πόσο δυνατό και αξιόπιστο είναι το πρόγραμμα τελικά.

Link to comment
Share on other sites

Ανεξάρτητα τι πρόγραμμα θα αγοράσει κάποιος το ερώτημα που θα έπρεπε επίσης να τεθεί είναι με τι κριτήριο ο μηχανικός θα επιλέξει ένα συγκεκριμένο τύπο σύνδεσης και θα καταλήξει τελικά σε αυτή και εάν το εν λόγω πρόγραμμα που διαθέτει θα μπορέσει να του "δείξει" κατά κάποιο τρόπο (αισθητικό, εφαρμόσιμο ...δεν ξέρω ακριβώς) εάν όντως υλοποιείται ή όχι.Είναι ένα ερώτημα που το έχω θέσει και σε συναδέλφους με μεγάλη εμπειρία στα μεταλλικά την οποία εγώ δεν έχω και δεν έχω πάρει σαφή απάντηση. Εκεί νομίζω θα φάνει πόσο δυνατό και αξιόπιστο είναι το πρόγραμμα τελικά.

 

Από όσα γνωρίζω εκ πείρας και μόνο (σαν σχεδιαστής), από κατασκευαστές που έχουν συναντήσει συχνά προβλήματα με μελέτες οι οποίες στατικά μπορεί να είναι τέλειες αλλά πρακτικά γίνονται, όχι μη υλοποιήσιμες, αλλά οικονομικά πιο επιβαρυντικές.

 

Δηλαδή πολλοί μηχανικοί μή έχοντας γνώση της "πράξης" στο στάδιο της κατασκευής (δικαίως βέβαια γιατί δεν είναι μέρος της αρμοδιότητάς τους αλλά πρόσθετο προσόν) παρουσιάζουν μελέτες που πολλές φορές έχουν "σπάσει" το κεφάλι τους να μειώσουν το κόστος της κατασκευής μειώνοντας κιλά (με μειώσεις διατομών και διαφορετικούς τρόπους σύνδεσης και υπολογισμού) και σε πολλές περιπτώσεις απλά αυξάνουν το κόστος της κατασκευής από θέμα εργατικών και χρονοβόρων επεξεργασιών.

 

Για να γίνω πιο κατανοητός αρκετές φορές έχω δουλέψει πάνω σε μελέτες οι οποίες έχουν μειωμένες διατομές, σε πρώτο και τελευταίο πλαίσιο, ενός μεταλλικού κτιρίου και με ευτόν τον τρόπο μειώνουν το βάρος της όλης κατασκευής. Ο κατασκευαστής σε αυτήν την περίπτωση επιβαρύνεται ελάχιστα στην μικρή αυτή διαφορά της επαναληψημότητας των συνδέσεων και διατομών, αλλά σε περίπτωση που για να "αντέχει" το εν λόγω πλαίσιο, τροποποιήθεί η σύνδεση με τέτοιο τρόπο που να απαιτείται μεγαλύτερος όγκος μικρών λαμών (νευρώσεων), που απαιτούν μεγάλο μήκος συγκόλησης συνολικά και μάλιστα σε στενά σημεία της κατασκευής, τότε η επιβάρυνση του έργου από τα εργατικά και τον χρόνο υλοποίησης ίσως πολλές φορές και να ισοσταθμίζει την μείωση των διατομών.

 

Η λύση που έχω δει να "δουλεύει" είναι η συνεχής συνεργασία με 2-3 κατασκευαστές που θα ανταλαχθούν πρακτικές (από μεριάς κατασκευαστών) και λογικές υπολογισμών (από μεριάς μηχανικών) με αποτέλεσμα η μελέτη να φτάσει σε κάποιο επίπεδο που θα ικανοποιεί και τους 3 παράγοντες του εκάστοτε έργου (Πελάτης - Μηχανικός - Κατασκευαστής)

 

Στα detailing προγράμματα (Tekla, StruCad κλπ) δίνεται η δυνατότητα στον χειριστή να επιλέγει μέσα από μια πληθώρα τύπων συνδέσεων από διάφορους κανονισμούς που μπορούν να μας δώσουν ιδέες, οι οποίες στην ουσία έχουν δημιουργηθεί για να βοηθήσουν (όσο αυτό είναι εφικτό) τους κατασκευαστές για τις τυπικές τουλάχιστον μεταλλικές κατασκευές. Εφόσον η έρευνα έχει ήδη γίνει από τις εταιρίες παραγωγής λογισμικού για την βοήθεια των κατασκευαστών, οι μηχανικοί μπορούν να συμπληρώσουν τις "πρακτικές" γνώσεις τους από αυτά τα προγράμματα. Επίσης σου δίνεται η δυνατότητα να δουλεύεις επάνω σε ένα μοντέλο (και όχι σε κάποιο 3D σχέδιο) και να σου ελέγχει το ίδιο το πρόγραμμα τυχόν συγκρούσεις, προσβασιμότητα και άλλες δυσλειτουργίες τις οποίες με έλλειψη γνώσης της πράξης (που δεν είναι δυνατόν να έχουν όλοι) είναι απίθανο να φανταστείς μόνος σου. Επίσης δίνοντάς σου στιγμιαία λίστες με βάρη, επιφάνειες μήκη έχεις άμεσα την δυνατότητα να ελέγχεις το βάρος (μέχρι και 2 δεκαδικά "523,35Kg") έστω και ανά κομμάτι (διατομή) της κατασκευής σου με ένα απλό δεξί κλίκ.

 

Η βασική μου ιδέα είναι οτι έχοντας την δυνατότητα κάποιος μηχανικός να χρησιμοποιήσει ένα detailing πρόγραμμα σχεδιασμού, το οποίο έχει αρχικά φτιαχτεί για κατασκευαστές, δίνει την δυνατότητα στους ανθρώπους του χώρου των μεταλλικών να χρησιμοποιούν κοινή γλώσσα. Γιαυτό και άνοιξα το θέμα του StruCad Engineer γιατί αν και τα 1130€ είναι πολλά, μήν ξεχνάμε οτι με αυτά αγοράζουμε μία από τις FERRARI στα σχεδιαστικά. Στην ουσία δηλαδή πλησίασαν τον χώρο του μελετητή μηχανικού αρκετά αν και καταλαβαίνω οτι είναι τσουχτερότατο ποσό, για να πούμε οτι το αγοράζουμε για να εμπλουτίνουμε τις γνώσεις μας και όχι σαν επένδυση που θα μας αποφέρει τα χρήματα που τουλάχιστον δώσαμε.

 

Τέλος να ξαναπώ για πολλοστή φορά οτι πρέπει εμείς, τώρα πλέον που έχουμε τόσο μεγάλη πληροφόρηση, να ερευνούμε μόνοι μας για το τί είναι το πιό αρμόζον πρόγραμμα για την δουλειά μας και κατά πόσο μπορούμε να βοηθηθούμε από το εκάστοτε πρόγραμμα.

 

Ότι και να μας πεί και ο πιό έμπιστός μας άνθρωπος...

"όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος"

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και μακροσκελή απάντηση. Προσωπικά έχω δει το Prοsteel σαν σχεδιαστικό και έχω εντυπωσιαστεί , δεν το γνωρίζω καθόλου το Strucad (περιβάλλον εργασίας, ευκολία στην εκμάθηση, συνεργασία με άλλα προγράμματα, εάν πατάει σε περιβάλλον Autocad ή όχι, εάν βγάζει και απλά σχέδια για υποβολή στις πολεοδομίες όπως σωστά ανέφερε ο spy). Δηλαδή θέλω να πω κλείνοντας το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στον μηχανικό που επιθυμεί να παράγει κάποια τυπικά σχέδια ώστε να προχωρήσει η άδεια του ? ή απευθύνεται σε σχεδιαστές που συνεργάζονται με κατασκευαστές ώστε παράλληλα με τα τυπικά σχέδια που υποβάλλονται και αφού εγκριθεί η άδεια να δημιουργηθούν τα απαραίτητα τελικά σχέδια κοπής που θα παραλάβει η εκάστοτε εταιρεία κοπής μετάλλων. Εκεί νομίζω αναφερόταν και ο καλός συνάδελφος spy και ήταν εύλογη η αντίρρηση του εάν πρέπει κάποιος μηχανικός να επενδύσει σε ένα τέτοιο αξιόλογο πρόγραμμα.

 

Υ.Σ Πώς βάζουμε Bold γράμματα ??

Link to comment
Share on other sites

Συγνώμη παιδιά για την παρέμβαση, αλλά δεν έχω καταλάβει και αν γίνεται ο φίλος μας να μας κάνει κάποιες διευκρινήσεις.

Μιλάς για το Strucad engineer ή για το Strucad classic?

Ποια εταιρεία κάνει αυτή την προσφορά? Η CSS?

Διαφώτισέ μας λίγο.

Link to comment
Share on other sites

@Μaster Detailer ,

Hρέμησε καταρχήν,

'Εχω δουλέψει σε εργοστάσιο μεταλλικών κατασκευών τις εκδόσεις Strucad 9 έως 11.Έχω χρόνια που έχω φύγει από το συγκεκριμένο εργοστάσιο αλλά συνεχίζω να ασχολούμαι με μεταλλικές κατασκευές ,ως μελετητής.

 

Για να γίνω πιο κατανοητός αρκετές φορές έχω δουλέψει πάνω σε μελέτες οι οποίες έχουν μειωμένες διατομές, σε πρώτο και τελευταίο πλαίσιο, ενός μεταλλικού κτιρίου και με ευτόν τον τρόπο μειώνουν το βάρος της όλης κατασκευής. ............, τότε η επιβάρυνση του έργου από τα εργατικά και τον χρόνο υλοποίησης ίσως πολλές φορές και να ισοσταθμίζει την μείωση των διατομών

Aυτό γίνεται γιατί τα μετωπικά πλαίσια δέχονται το μισό βάρος χιονιού και το εμβαδόν επιρροής για την ανεμοπίεση είναι μισό (αλλά έχουν αυξημένους συντελεστές αν το λύσεις με Ευρωκώδικα).

Όταν λέω ότι δεν κάνει για πολεοδομίες , εννοώ ότι εκεί χρειαζόνται λιγότερα και πιο απλά πράγματα.Π.χ ένα σχεδιαστικό σαν το Cadware είναι υπεραρκετό για Πολεοδομία.Πολύ καλό πρόγραμμα το Strucad αλλά μεγάλο μειονέκτημα του ότι δεν είναι συμβατό με το Autocad.

Για τους μηχανικούς , ιδανικό θα ήταν ένα πρόγραμμα που να επικοινωνεί αμφίδρομα με το στατικό και το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα.

 

@Μaximos 75

To Strucad θα σε βοηθήσει γιατί μπορείς να δεις πολλούς και διαφορετικούς τύπους συνδέσεων.

Σε κάποιες νεότερες εκδόσεις έχω δει ότι μπορείς να βάλεις παράθυρα και πάνελ αλλά δε ξέρω πόσο εύκολο είναι.Σου δημιουργεί γρήγορα ένα τρισδιάστο στο Struwalk αλλά στις εκδόσεις που δούλευα εγώ δε μπορούσες να κάνεις φωτορεαλισμό

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και μακροσκελή απάντηση. Προσωπικά έχω δει το Prοsteel σαν σχεδιαστικό και έχω εντυπωσιαστεί , δεν το γνωρίζω καθόλου το Strucad (περιβάλλον εργασίας, ευκολία στην εκμάθηση, συνεργασία με άλλα προγράμματα, εάν πατάει σε περιβάλλον Autocad ή όχι, εάν βγάζει και απλά σχέδια για υποβολή στις πολεοδομίες όπως σωστά ανέφερε ο spy). Δηλαδή θέλω να πω κλείνοντας το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται στον μηχανικό που επιθυμεί να παράγει κάποια τυπικά σχέδια ώστε να προχωρήσει η άδεια του ? ή απευθύνεται σε σχεδιαστές που συνεργάζονται με κατασκευαστές ώστε παράλληλα με τα τυπικά σχέδια που υποβάλλονται και αφού εγκριθεί η άδεια να δημιουργηθούν τα απαραίτητα τελικά σχέδια κοπής που θα παραλάβει η εκάστοτε εταιρεία κοπής μετάλλων. Εκεί νομίζω αναφερόταν και ο καλός συνάδελφος spy και ήταν εύλογη η αντίρρηση του εάν πρέπει κάποιος μηχανικός να επενδύσει σε ένα τέτοιο αξιόλογο πρόγραμμα.

 

Υ.Σ Πώς βάζουμε Bold γράμματα ??

 

1) Όταν γράφεις το κείμενό σου επάνω αριστερά (αφού επιλέξεις το κείμενο που θές) έχει κουμπί B (Bold) san to Word.

 

2) To StruCad είναι ξεχωριστό πρόγραμμα, όχι plugin ή addon του AutoCAD και περιλαμβάνει δικό του "AutoCAD" μέσα του για επεξεργασία των σχεδίων που παράγει.

 

3) Μπείτε είτε εδώ : http://www.acecadsoftware.com/engineering_3d_modeling_software είτε εδώ : http://eng.ccs.gr/displayITM1.asp?ITMID=81

 

4) !!!!!!Δεν προορίζεται η συγκεκριμένη έκδοση για κατασκευαστές ή σχεδιαστές που δουλέυουν με κατασκευαστές!!!!!!! Δεν βγάζει σχέδια κοπής !!!!!!!! Δεν μπορείς να βγαλεις σχεδια για να κοψει ο άνθρωπος στο πριόνι τα σίδερα !!!! Δεν μπορεις να βγαλεις σχέδια για ανέγερση !!!!!! Δεν μπορείς να βγάλεις data για μηχανές CNC !!!!!!! Ημαρτον, το είπα 550456 φορές !!!!!!! Απλά εγώ το πήρα για να βγάζω σχέδια σε μηχανικούς σαν εξωτερικός συνεργάτης !!!!!

 

Παρατήρηση:

Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Παρακαλώ διαβάστε τους του forum.

Ευχαριστώ. acnt

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.