Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόχειρο κατάλυμα ζώων άρθρο 30


chloed

Recommended Posts

Α)Σε γήπεδο εκτός σχεδίου 400 τμ, απόσταση 450 μέτρα από τη θάλασσα (μη δασικό, μη αρχαιολογικός χώρος) επιτρέπεται η τοποθέτηση πρόχειρου καταλύματος ζώων επιφάνειας έως τρία (3) τ.μ. (κατασκευασμένο με ξυλεία θαλάσσης και τσίγκο) με βεβαίωση μηχανικού του άρθρου 30;
Β)Υπάρχει όριο ύψους του καταλύματος και απόστασης από τα όρια του γηπέδου;
Γ)Με το ίδιο άρθρο μπορώ να τοποθετήσω (πέτρινο ή τσιμεντένιο) τραπέζι ή πάγκο (τοποθέτηση μικρής έκτασης μόνιμων διακοσμητικών και χρηστικών στοιχείων) για να τοποθετήσω πάνω του το πρόχειρο κατάλυμα ζώων;
Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, chloed said:

επιτρέπεται η τοποθέτηση πρόχειρου καταλύματος ζώων επιφάνειας έως τρία (3) τ.μ. (κατασκευασμένο με ξυλεία θαλάσσης και τσίγκο) με βεβαίωση μηχανικού του άρθρου 30;

Ναι, όπως επιτρέπεται και ο πάγκος.
Για τα υπόλοιπα περί ύψους και αν θα βάλεις το ένα πάνω στο άλλο, η απάντηση είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο όριο αλλά μην κάνεις υπερβολές.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τις εξής εργασίες, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το κτίριο....

ια) τοποθέτηση ή εγκατάσταση εξοπλισμού σε κτίρια, όπως ντουλάπες και γλάστρες, αλλαγή, τοποθέτηση ή και αφαίρεση διαχωριστικών στοιχείων εξωστών, καθώς και τοποθέτηση μικρής έκτασης μόνιμων διακοσμητικών και χρηστικών στοιχείων, όπως αγάλματα, σιντριβάνια, εικονοστάσια, πάγκοι και τραπέζια,

ή πρόχειρων καταλυμάτων ζώων επιφάνειας έως τρία (3) τ.μ. σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων,

 

  Απο το ερωτημα δεν προκυπτει οτι προκειται για γηπεδο με  κτισμα και ακαλυπτο χωρο

 

Link to comment
Share on other sites

1)Στο γήπεδο ιδιοκτησίας μου δεν υπάρχει κανένα κτίσμα, ούτε τσιμεντόστρωση/ πλακόστρωση. Είναι 100% ακάλυπτο (δεν έχει καλυφθεί με στέγη, τσιμέντο, πλάκες ή με κάποιο κτίριο, κλπ).
2)«δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, ούτε έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας για τις εξής εργασίες, με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή ή το κτίριο». Θα μπορούσε κάποια/κάποιος να ερμηνεύσει ότι ο νομοθέτης με τη φράση «με την επιφύλαξη των ειδικών διατάξεων που αφορούν την περιοχή» εννοεί το οικόπεδο ή το γήπεδο να μην είναι δασικό, αρχαιολογικός χώρος, ρέμα, κλπ. και με τη φράση «ή το κτίριο» εννοεί ότι ΕΑΝ υπάρχει κτίριο (π.χ σε κάποια κτίρια δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση εξωτερικών κουφωμάτων από αλουμίνιο, οι τέντες του διαμερίσματος πρέπει να έχουν ίδιο εξωτερικό χρώμα με των άλλων διαμερισμάτων, κλπ)και όχι ότι πρέπει να υπάρχει υποχρεωτικά κτίριο εκτός εάν για συγκεκριμένη εργασία το γράφει ρητά όπως:
«ιβ) κατασκευή εστιών, φούρνων και τζακιών με τις καπνοδόχους τους σε ακάλυπτους χώρους οικοπέδων ή γηπέδων, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει κτίριο με χρήση κατοικίας, καθώς και σε κτίριο που διαθέτει οικοδομική άδεια ή υφίσταται νόμιμα, εφόσον δε θίγονται τα φέροντα στοιχεία του κτιρίου με χρήση κατοικίας, και με την προϋπόθεση ότι αποτελούν ανεξάρτητες, μεμονωμένες κατοικίες με αυτοτελή φέροντα οργανισμό».
3)Η βεβαίωση μηχανικού του άρθρου 30 εκδίδεται από πληροφοριακό σύστημα του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (Τ.Ε.Ε.), ότι στην περιοχή του ακινήτου για τις Χ εργασίες δεν απαιτείται έγκριση από κάποιον φορέα (Εφορεία Αρχαιοτήτων, Δασαρχείο, κλπ). Δεν αναφέρει την αρτιότητα ή μη του γηπέδου ή οικοπέδου.
4)Ουσιαστικά θέλω να τοποθετήσω σε ένα τραπέζι ή πάγκο ή σε 6 τσιμεντόλιθους ένα μεγάλο ξύλινο κουτί (1,50 Χ 1.50 Χ 1,50) με πορτάκι και με οροφή ή από τσίγκο ή από σαγρέ κόντρα πλακέ. Φυσικά και θα ζητήσω τιμολόγιο από τον μαραγκό που θα το κατασκευάσει/τοποθετήσει εάν/όταν αποκτήσω την βεβαίωση μηχανικού.
Αλλιώς θα αξιοποιήσω το «ιε) τοποθέτηση προσωρινών σκιάστρων, περσίδων, προστεγασμάτων και τεντών» με βεβαίωση μηχανικού (τεντόπανο προσωρινά δεμένο σε 4 μεμονωμένες ξύλινες κολόνες).Φυσικά με τιμολόγιο από εταιρεία τοποθέτησης τεντών.
5)Αξίζει να σημειωθεί ότι τέτοιες κατασκευές δεν δηλώνονται ούτε στα συμβόλαια, ούτε στο Ε9 ούτε στο κτηματολόγιο.

Edited by chloed
ορθή επανάληψη
Link to comment
Share on other sites

«ιβ) κατασκευή εστιών, φούρνων και τζακιών με τις καπνοδόχους τους σε ακάλυπτους χώρους οικοπέδων ή γηπέδων, με την προϋπόθεση ότι υπάρχει κτίριο με χρήση κατοικίας,

 

  Η διαταξη ειναι σαφης. Αφορα τους "ακαλυπτους χωρους"  σε γηπεδο ή οικοπεδο, με την πολεοδομικη εννοια του ορου "ακαλυπτος".

Ενα αχτιστο γηπεδο /οικοπεδο δεν ειναι ακαλυπτο

 Ειναι αχτιστο/αδομητο.

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

1)Το διαμέρισμά μου στην πόλη (όπως και τα περισσότερα) δεν έχει ακάλυπτο συντελεστή δόμησης.
2)Στο μη άρτιο γήπεδό μου (χωρίς κτίσμα) στο χωριό τοποθετώ τα καλοκαίρια σκηνή.
3)Η νονά της κόρης μου της έταξε ότι το ΠΑΣΧΑ θα της αγοράσει ή ένα σκυλάκι ή δύο χρυσόψαρα σε γυάλα (πρόχειρο κατάλυμα ζώων) που θα είναι τοποθετημένη π.χ σ' ένα πλαστικό/ ξύλινο τραπέζι ή στο πάτωμα/ έδαφος του διαμερίσματος/ γηπέδου.
4)Η γυάλα με τα χρυσόψαρα θα θεωρείται αυθαίρετο εάν τοποθετηθεί στο διαμέρισμά μου ή στο μη άρτιο χωρίς κτίσμα γήπεδό μου; Εάν ναι/ όχι με ποιο νόμο/ κανονισμό; Έχω χάσει τον ύπνο μου μ' αυτό το ζήτημα.
5)Όλες οι επιχειρήσεις που εμπορεύονται γυάλες για ψάρια, σκυλόσπιτα, κλπ έχουν ακάλυπτο συντελεστή δόμησης;
#Είδα χθες το βράδυ έναν εφιάλτη, «ότι είχα τη γυάλα με τα χρυσόψαρα στο διαμέρισμά μου και ξαφνικά οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού μαζί με την πολεοδομία έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματός μου, είδαν την γυάλα και συνέλαβαν και εμένα και τον άντρα μου έπειτα από καταγγελία της γειτόνισσάς μου επειδή δεν δέχθηκα να της παραχωρήσω άνευ ανταλλάγματος τη θέση στάθμευσής μου.
Πριν να καταλάβω τι συμβαίνει είδα ότι συνέλαβαν και τους γονείς μου που μένουν στο διπλανό διαμέρισμα διότι όταν έσπασαν και τη δικιά τους πόρτα είδαν σε ένα τασάκι (το θεώρησαν πρόχειρο κατάλυμα ζώων)ένα μυρμήγκι.
Ενώ γινόντουσαν όλα αυτά όλα τα δελτία ειδήσεων και όλες οι εκπομπές κοινωνικής κριτικής μας παρουσίαζαν ως τους μεγαλύτερους εγκληματίες της χιλιετίας.
Έπειτα από σύντομη δίκη η ποινή που μας επιβλήθηκε ήταν ισόβια κάθειρξη και πλήρης κατάχεση περιουσίας».
Ευτυχώς ο άντρας μου με ξύπνησε όταν μέσα στον ύπνο μου με άκουγε να κλαίω και να φωνάζω.

Link to comment
Share on other sites

Έπειτα από επίσκεψη μαζί με την κόρη μου σε επιχείρηση που εμπορεύεται γυάλες για ψάρια, σκυλόσπιτα, κλπ έμαθα τα εξής:
▪Απαιτείται βεβαίωση μηχανικού του άρθρου 30 για τοποθέτηση μικρής έκτασης μόνιμων διακοσμητικών και χρηστικών στοιχείων, όπως αγάλματα, σιντριβάνια, εικονοστάσια, πάγκοι και τραπέζια, ή πρόχειρων καταλυμάτων ζώων επιφάνειας έως τρία (3) τ.μ. σε ακαλύπτους χώρους οικοπέδων και γηπέδων.
Για προσωρινά (και εύκολα μετακινούμενα από 1-2 άτομα) διακοσμητικά και χρηστικά στοιχεία (π.χ μικρά φορητά κεραμικά διακοσμητικά κήπου, γυάλα/ μικρό ενυδρείο, σκυλόσπιτο από κόντρα πλακέ, γατόσπιτο από χαρτόκουτα, μετακινούμενα τραπέζια/ πάγκοι/ καρέκλες, φορητά εικονοστάσια, κλπ) δεν απαιτείται ούτε βεβαίωση μηχανικού, ούτε κάποια άδεια, ούτε αρτιότητα οικοπέδου/ γηπέδου, ούτε ακάλυπτος συντελεστής δόμησης διαμερίσματος.
Η διάταξη απαίτησης βεβαίωσης του άρθρου 30 ειναι σαφης:
Απαιτείται για μόνιμα διακοσμητικά και χρηστικά στοιχεία.

ΥΓ: Για την ιστορία η κόρη μου σύντομα θα φροντίζει έναν μπλε μονομάχο στην ευρύχωρη γυάλα του.
Καλή συνέχεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.