Μετάβαση στο περιεχόμενο

Allplan 2009 & add-ons


Recommended Posts

Μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει… Σκέφτομαι να αγοράσω το Allplan 2009, αλλά δεν είμαι σίγουρος τι add-ons υπάρχουν, πόσο καλύτερο το κάνουν και αν τελικά αξίζουν…

Link to comment
Share on other sites

Εγώ δουλεύω την έκδοση 2008 και έχω το Extension Geo, το οποίο πιστεύω είναι απαραίτητο για να ολοκληρώσεις το περιβάλλον χώρο γύρο από το Εικονικό Κτιρίου σου

H τιμή του Extension Geo είναι 2.360 Eu – 590 Eu για το κάθε modules και περιέχει

 

Digital Terrain Model (Ψηφιακό Μοντέλο Εδάφους)

Δημιουργία ενός ψηφιακού τρισδιάστατου μοντέλο εδάφους, σημεία πλέγματος για την δημιουργία τριγώνων, εισαγωγή περιγραμμάτων, υπολογισμός κλίσεων, υπολογισμό εκσκαφών και επιχωματώσεων

 

Πολεοδομικός σχεδιασμός

Η εφαρμογή του πολεοδομικού σχεδιασμού περιέχει εργαλεία για όλα τα είδη των εργασιών στον τομέα της πολεοδομίας – από τη δημιουργία σχεδίων πόλεων και κτιρίων έως την συνολική εκτίμηση και ανάλυση μέσω επιγράφων και λιστών.

 

Τοπογραφικό

Εισαγωγή και εξαγωγή δεδομένων σημείων και γραμμών με τη χρησιμοποίηση προτύπων ή ελεύθερα καθορισμένων τύπων αρχείων

 

Περιβάλλων χώρος

Η εφαρμογή Landscaping, διαθέτει εξειδικευμένα εργαλεία για τη δημιουργία “έξυπνων” δένδρων ή φυτών. Ενημερωμένες λίστες από όλα αυτά μπορούν να παραχθούν κάθε στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτά Nicopan, το Steel Extension έχει δυο εκδόσεις:

 

Allplan Steel Templates 2.000€

Για γρήγορο και εύκολο σχεδιασμό επιλέγεις γρήγορα τις χαρακτηριστικές παραμετρικές πρότυπες μεταλλικές διατομές του Allplan και πέρα από τη βιβλιοθήκη με όλες τις ευρωπαϊκές, αμερικανικές και ασιατικές πρότυπες διατομές - H(JIS), hp, HD(Arbed), HE. HEA, LIFT, HEC, HEM, HL, HP, HP(Imp), I, IPE, IPN, M, M(Imp), RSJ, S, S(Imp), UB, UBP, UC, W, W(Imp) - είναι διαθέσιμη και μια ποικιλία συνθέσεων

 

Allplan Steel Design Modeller 2.000€

Μέσω των εξειδικευμένων λειτουργιών του, επιτρέπει την ανάλυση και επίλυση με εξοικονόμηση χρόνου και την απαρίθμηση των προγραμμάτων κατασκευής χάλυβα. Η αμφίδρομη σύνδεση Allplan με Scia (δες http://www.allplan.gr/ALLPLANEN/bauingenieure/tragwerksplanung.htm ), με ευφυή ανάδραση και στις δύο κατευθύνσεις, επιτρέπει μια τέλεια "αμφίδρομη εργασία" του μηχανικού.

Link to comment
Share on other sites

Γεια παιδιά, εγώ έχω ήδη αποκτήσει το Extension Geo και είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί πέρα από να το χρησιμοποιώ καθαρά σαν τοπογραφικό πρόγραμμα (σχεδίαση τοπογραφικού σχεδίου, ψηφιακού τρισδιάστατου μοντέλο εδάφους, σημεία πλέγματος, επικοινωνία με γεωδαιτικά προγράμματα και αυτόματη εισαγωγή των σημείων, εισαγωγή περιγραμμάτων, μοντελοποίηση δρόμων και μονοπατιών με επιμήκεις τομές) το χρησιμοποιώ και για να υλοποιήσω περίεργες στέγες η αρχιτεκτονικά επίπεδα….με αυτό τον τρόπο δεν υπάρχει περιορισμός στην δημιουργία.

Ερώτηση!!.....αυτές οι μεταλλικές διατομές μπορούν να ακολουθήσουν ένα τυχαίο path η καμπύλης σχήμα που θα έχω δημιουργήσει με το Extension Geo;

Link to comment
Share on other sites

Ναι!!! Αυτό είναι το πλεονέκτημα του Allplan που όλα τα modules συνεργάζονται και ακλουθούν τα αρχιτεκτονικά επίπεδα που αυτά μπορούν να έχουν δημιουργηθεί από ένα ψηφιακό μοντέλο εδάφους η από Solid με Bolean operation…

 

Το Geo Extension το βγάζει η ίδια Nemetschek και μπορείς να το προμηθευτείς από την Alldesign Hellas (http://www.allplan.gr/ALLPLANEN/service/impressum.htm)

Πέρα από το Steel & Geo Extension υπάρχουν και τα παρακάτω:

 

Δημιουργία τζαμαριών/υαλοπετασμάτων (Facade Designer)

Δημιουργία κάγκελων/χειρολαβών (Rail Designer)

HVAC (Καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των Η/Μ Εγκαταστάσεων: θέρμανση, κλιματισμός, υδραυλικά), τοποθετεί μόνο του στην κάτοψη τους υποδοχείς, Εντολές αυτοματοποιημένης σχεδίασης δικτύων & συνδέσεων, μοντελοποίηση μηχανολογικών συστημάτων και διατάξεων αγωγών, ηλεκτρικού φωτισμού και ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

Διαχειριστής Ομάδας εργασίας μέσο δίχτυο (Workgroup Manager)

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά συγγνώμη, λάθος τιμές σας έδωσα για τα Steel Extension

 

Allplan Steel Templates = 1.290€

Allplan Steel Design Modeller = 1.290€

 

Από τι είδα στην ιστοσελίδα της CivilTech (http://www.civiltech.gr/Common/Prices.asp - δείτε Αρχιτεκτονικά προγράμματα), οι τιμές είναι οι παρακάτω:

 

Geo Extension = 1.290€ το όποια πέρα από το ψηφιακό μοντέλο εδάφους, πολεοδομικό σχεδιασμό (δείτε http://www.metacafe.com/watch/2276506/how_to_urban_planning_3d_modelling_in_nemetschek_allplan/ ), τοπογραφικό σχεδιασμό και περιβάλλων χώρος έχει και τρία νέα modules για το σχεδιασμό γεφυρών και οδοποιία (Bridge and civil engineering designer, Roundabout, Tight curve)

 

HVAC = 1.590€ (Καλύπτει ολόκληρο το φάσμα των Η/Μ Εγκαταστάσεων: θέρμανση, κλιματισμός, υδραυλικά), τοποθετεί μόνο του στην κάτοψη τους υποδοχείς, Εντολές αυτοματοποιημένης σχεδίασης δικτύων & συνδέσεων, μοντελοποίηση μηχανολογικών συστημάτων και διατάξεων αγωγών, ηλεκτρικού φωτισμού και ηλεκτρικών κυκλωμάτων.

 

Workgroup Manager = 450€

 

Δημιουργία τζαμαριών/υαλοπετασμάτων = 450€

 

Δημιουργία κάγκελων/χειρολαβών = 450€

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.