Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύσταση οριζοντίου σε τμήμα καθέτου


Recommended Posts

Καλησπέρα.

 

κατ'αρχάς, έχω καταλήξει στο εξής συμπέρασμα: μην παίρνεις δουλειά από συγγενείς!

 

Κατά δεύτερον, έχω την εξής απορία: Σε οικόπεδο το οποίο χωρίστηκε με σύσταση καθέτου ιδιοκτησίας και αφού έγινε η σύσταση οριζοντίου στο ένα τμήμα του (σχεδόν ταυτόχρονα με την κάθετο), ήρθε ο καιρός να γίνει η σύσταση για το έταιρο τμήμα. Θα πρέπει να βεβαιώσω ότι ολόκληρο το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο ή μόνο το θεωρούμενο τμήμα? Και αν με τις σημερινές διατάξεις αυτό δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο τι γίνεται?

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Link to comment
Share on other sites

δεν γίνεται να είναι ένα τμήμα άρτιο και οικοδομήσιμο και το άλλο όχι.

στη σύσταση καθέτου το όλο οικόπεδο είναι ή δεν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο

και τα τμήματα της σύστασης μοιράζονται τη δόμηση.

το θέμα είναι μήπως έχει εξαντληθεί η δόμηση που επιτρέπεται στο ΟΛΟ οικόπεδο

στο πρώτο τμήμα και δεν επαρκεί για το δεύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Η σωστή διατύπωση είναι ότι, με τη σύσταση κάθετης ιδιοκτησίας, το συνολικό οικοπέδο θεωρείται πολεοδομικά ενιαίο και απλά δεσμεύεται η χρήση των τμημάτων.

 

Επομένως, οποτεδήποτε ζητηθεί έκδοση άδειας αυτή θα αφορά στο συνολικό οικόπεδο και όχι στα τμήματα της κάθετης. Το οικόπεδο δεν μπορεί να χάσει την αρτιότητα και οικοδομησιμότητα πολύ περισσότερο αφού ήδη έχει κτιστεί το ένα τμήμα του. Το μόνο πρόβλημα που μπορεί να συμβεί στις περιπτώσεις της κάθετης είναι αυτό που επισημαίνει και ο chrisven, δηλαδή να έχει χρησιμοποιηθεί περισσότερος σδ από τον αναλογούντα στο τμήμα κατά την ανέγερση της αντίστοιχης οικοδομής.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ κατ'αρχας γα τις απαντήσεις σας.

Αυτό που ξέχασα να αναφέρω είναι ότι το οικόπεδο είναι κτισμένο, με δύο κτίρια κολλητά πάνω στο όριο της καθέτου. Στο μεν ένα έχει γίνει η σύσταση στο δε άλλο πρέπει να γίνει τώρα. Τα ποσοστά που έβγαλα αναφέρονται στο συνολικό εμβαδόν και το άθροισμά τους είναι ίσο με το ποσοστό της καθέτου του αντίστοιχου τμήματος.

Με την περίπτωση αλλαγής νόμων τι γίνεται? Πως βεβαιώνω ότι το οικόπεδο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο αν δεν είναι πλέον?

Link to comment
Share on other sites

Υπήρχαν για την περιοχή κάποιες διατάξεις όπου χαρακτηριζόταν ως εντός οικισμού και έβαζε προϋποθέσεις. Οι διατάξεις αυτές καταργήθηκαν και πλέον είναι εκτός σχεδίου.

Link to comment
Share on other sites

ok, μαζεύω κι άλλα στοιχεία και επανέρχομαι. Ούτε οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου δεν ξέρουν καλά-καλά τι ισχύει εκεί...

Ευχαριστώ πολύ έως τώρα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.