Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα συνδυασμού έξυπνου σπιτιού της Legrand με λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας.


BalosGR

Recommended Posts

Μου είπαν πως θα έχω πρόβλημα αν χρησιμοποιώ λάμπες εξοικονόμησης ενέργειας σε κύκλωμα έξυπνου σπιτιού της Legrand. Αν ξέρει κάποιος πληροφορίες να με διαφωτίσει παρακαλώ.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Οι κλασικές λάμπες εξοικονόμησης ενεργείας δεν μπορούν να ντιμαριστούν αν εννοείς αυτό, άρα αν θες να κάνεις σενάρια με διαφορετικά επίπεδα φωτισμού πρέπει να χρησιμοποιήσεις ειδικές dimmable λάμπες (ή ballast) που είναι και ακριβότερες και σπανιότερες. Αυτό δεν είναι πρόβλημα της legrand αλλά όλων των εταιριών με συστήματα ελέγχου φωτισμού (knx, dali, dsi)

Link to comment
Share on other sites

Όπως σωστά είπε ο nvel, οι οικονομικοί λαμπτήρες μπορούν να dimmaριστούν με κατάλληλο ηλεκτρονικό ballast όπως τα ballast που υποστηρίζουν το DALI ή το DSI (συστήματα φωτισμού). Οι λαμπτήρες αυτοί είναι συνήθως 4άρων ακίδων με εξωτερικό σύστημα έναυσης (υψήσυχνο ηλέκτρονικό ballast). Οι λαμπτήρες με ενσωματωμένο το σύστημα έναυσης όπως αυτοί που συνήθως αντικαθιστούν τους λαμπτήρες πυρακτώσεως στο σπίτι μας, δεν έχουν τέτοια δυνατότητα ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το ίδιο πρόβλημα παιδιά αντιμετώπισα στο σπίτι μου. Έβαλα στο φωτιστικό του σαλονιού λάμπες οικονομίας και ο διακόπτης είναι dimmer. Μόλις πήγα να το κλείσω οι λάμπες άρχισαν να τρεμοπαίζουν και να μην κλείνουν με τίποτα. Έτσι άλλαξα τον διακόπτη. Κρίμα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.