Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μηχανικός εξαερισμός με ανάκτηση θερμότητας


surveyor84

Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους τους συναδέλφους.

Τοπογράφος γαρ, θα ήθελα την άποψη σας για ένα ιδιωτικό πρόβλημα. Έχω ένα δωμάτιο που δεν αερίζεται καλά με συνέπεια να εμφανίζει υγρασία/μούχλα το χειμώνα. Προκειμένου να μην υπάρχουν απώλειες θερμότητας το χειμώνα το έψαξα λίγο και είδα ότι υπάρχουν συστήματα μηχανικού εξαερισμού με ανάκτηση θερμότητας ή Heat recovery ventilation κάνοντας κύκλους απαγωγής/εισαγωγής θερμαίνοντας μία ψύκτρα https://en.wikipedia.org/wiki/Heat_recovery_ventilation με τις πιο οικονομικές λύσεις να ξεκινάνε από 190 ευρώ (δεν βάζω λίνκ για να μην θεωρηθούν διαφήμιση)

 

Οι ερωτήσεις που έχω που να κάνω είναι α) εάν αυτά τα απλά συστήματα όντως εξαερίζουν χωρίς σημαντικές απώλειες ή οι απώλειες είναι σημαντικές και β) επειδή το κόστος τους μου φαίνεται υπερβολικό για ένα ανεμιστηράκι με ψύκτρα, εάν υπάρχουν πιο οικονομικές λύσεις ή ενδεχομένως και κλιματιστικά που να υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία (δεκτά και πμ).

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ίσως τα κλιματιστικά με προσαγωγή φρέσκου αέρα να δίνουν κάποια λύση αλλά δε γνωρίζω αν απλά προσάγουν αέρα ή κάνουν πλήρη κύκλο αερισμού όπως οι αυτόνομες μονάδες αερισμού.

Ναι το κόστος είναι αδικαιολόγητα υψηλό δυστυχώς.

Edited by Τάσος Κυριακόπουλος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.