Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου για μελλοντική σύσταση καθέτων.


Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Εχω έναν πελάτη ο οποίος έχει ενα οικόπεδο με δυο οριζόντιες ιδιοκτησίες και πρόκειται να καταργηθούν και να συσταθούν 3 νέες κάθετες ιδιοκτησίες. Εχω κάνει τις ταυτότητες βάσει της υπάρχουσας κατάστασης και μου ζητάνε απο το κτηματολόγιο ταυτότητες και για τις κάθετες που δεν υπάρχουν. Από το τεε που παίρνω στην τεχνική υποστήριξη μου λένε οτι δεν γίνεται αυτό. Η προισταμένη του κτηματολογίου μου λεει οτι γίνεται και ετσι πρεπει να γίνει. Γνωρίζει κανείς πως γίνεται? εχει τύχει σε κανέναν? 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Αφού στο ακίνητο υπάρχει σύσταση Ο.Ι σημαίνει ότι υπάρχει κτίριο και θέλεις να συστήσεις τρεις κάθετες με κατάργηση της ΠΣΟΙ;

Το ίδιο το ΤΕΕ έχει εκδώσει ερωτοαπάντηση που ίσως μπορείς κατ αναλογία να την εφαρμόσεις.  Η συμβολαιογράφος ποια γνώμη έχει ; (μίλησες μόνο με Κτηματολόγιο ;)

28. Πως γίνεται η καταχώριση ΗΤΚ σε περίπτωση που, με μία συμβολαιογραφική πράξη, πρόκειται να γίνει κατάτμηση οικοπέδου και μεταβίβαση;

Αρχικά καταχωρίζετε ΗΤΚ για το σύνολο του οικοπέδου, σύμφωνα με την ισχύουσα κατάσταση. Παράλληλα, εισάγετε ξεχωριστά οικόπεδα στο Μητρώο, ώστε να συνταχθούν τόσες ΗΤΚ όσες και τα τμήματα του οικοπέδου (νέα οικόπεδα) τα οποία θα προκύψουν από την κατάτμηση. Στην Τεχνική περιγραφή των προς δημιουργία οικοπέδων εξηγείτε την περίπτωση και εισάγετε το σχόλιο «Η ΗΤΚ συντάσσεται υπό την αίρεση της μεταγραφήςκαταχώρισης στο αρμόδιο γραφείο του τίτλου από τον οποίο προκύπτει η ιδιοκτησία». Μετά τη μεταγραφή του συμβολαίου, θα πρέπει να αρχειοθετηθεί η ΗΤΚ του αρχικού οικοπέδου, με αποστολή e-mail στο [email protected]. Συστήνεται να υποβληθεί τροποποιητική καταχώριση για κάθε οικόπεδο που προέκυψε από την κατάτμηση, προκειμένου να συμπληρωθεί ο αριθμός του συμβολαίου και το ΚΑΕΚ, και να διαγραφεί το παραπάνω σχόλιο, ώστε η καταχώριση να είναι επικαιροποιημένη.

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.