Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σύνδεση με δίκτυο ύδρευσης - αποχέτευσης


Recommended Posts

Συνάδερφοι καλημέρα και καλό καλοκαίρι.

Έχω το εξής πρόβλημα με τη Δ.Ε.Υ.Α.

Έχω κάνει αίτηση για ύδρευση και αποχέτευση για μια οικοδομή από το 2008. Οι υπάλληλοι του δήμου έκανα αυτοψία και δεν βρήκαν σύνδεση στην οικοδομή. Έτσι η Δ.Ε.Υ.Α. μου έβγαλε ένα Α κοστολόγιο το οποίο περιλάμβανε κοπή ασφάλτου, άμμο, μπετό, επαναπλήρωση με άσφαλτο, σωλήνες αποχέτευσης, φρεάτιο, εργατικά, σωλήνες ύδρευσης, ρακόρ, υδρομετρητή κ.α.

Σύνδεση τελικά υπάρχει και έκανα αίτηση για νέα αυτοψία. Ήρθαν λοιπόν τα παιδιά και πράγματι βρήκαν ότι όλα είναι πλήρη. Το μόνο λοιπόν που θα χρεώσουν, σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, είναι η τοποθέτηση του υδρόμετρου.

Φτάνοντας όμως στο ταμείο της Δ.Ε.Υ.Α. οι υπάλληλοι μου είπαν ότι εφ όσον υπάρχει σύνδεση θα πληρωθεί αναδρομικά ολόκληρη η κατασκευή.

Δηλαδή έκανα τόσο αγώνα ένα χρόνο να αποδείξω ότι δεν χρειάζεται να πληρώσω τα μαλλιοκέφαλά μου και τελικά μου λένε ότι πρέπει να τα πληρώσω.

Η σύνδεση αυτή, έμαθα ότι έχει κατασκευαστεί από παλαιά εργολαβία ανακαίνισης του δικτύου της περιοχής. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Τι να κάνω?

Εφ όσον ήταν αντικείμενο της εργολαβίας εγώ γιατί πρέπει να πληρώσω?

Link to comment
Share on other sites

νομίζω πως ορθα σου ζήτησαν το ποσό

 

παλαιότερα σε ερώτησή μου στο Δήμο Αθηναίων

μου απάντησαν πως φτιάχνουν το δίκτυο για την πρώτη οικοδομή της περιοχής

η οποία πληρώνει το ποσοστό που της αναλογεί μόνο

και όταν ανεγερθούν οι γειτονικές πληρώνουν και αυτές μία μία το ποσό που τους αναλογεί

 

αυτά από όσα γνωρίζω

δες μήπως σου έχει ξαναγίνει κάποια αντίστοιχη χρέωση στο παρελθόν

Link to comment
Share on other sites

Η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης και ύδρευσης, επιβαρύνει αποκλειστικά τον Δήμο. Φορέας κάθε έργου ύδρευσης ή αποχέτευσης είναι η εκάστοτε Δ.Ε.Υ.Α. Το κόστος σύνδεσης των καταναλωτών (οικοδομών) με αυτά τα δίκτυα, επιβαρύνει τους καταναλωτές (οικοδομές) και περιλαμβάνει την κοπή και αποκατάσταση της ασφάλτου, τις σωληνώσεις, εκσκαφές κ.τ.λ. Εφόσον υπάρχει η σύνδεση αναζήτησε αν έχει πληρωθεί παλαιότερα το απαιτούμενο ποσό για την οικοδομή στη Δ.Ε.Υ.Α.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ευχαριστώ για την βοήθεια, έστω και καθυστερημένα. Τελικά το ποσό που μου ζητούν δεν έχει να κάνει σε καμιά περίπτωση με εργατικά και υλικά. Είναι όπως όλα τα υπόλοιπα ΠΑΓΙΑ των ΔΕΚΟ. Δηλαδή μη μετρήσιμα μεγέθη (αφού κανένας δεν θα πάει να μετρήσει μήκος, πλάτος, βάθος, κλπ) απλά τα κοστολογούμε ΤΟΣΟ αν σου αρέσει. Αν όχι νερό από τα ποτάμια...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.