Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκατάσταση τέντας σε παρκινγκ πυλωτής


Recommended Posts

Γεια σας,

Στην πολυκατοικία μου μένουμε μας ανοίκει ένας χώρος στάθμευσης, όπως και σε όλους τους ιδιοκτήτες, ο οποίος αναφέρεται κανονικά στο συμβόλαιο του διαμερίσματος και στον κανονισμό της πολυκατοικίας. Η ατυχία μας είναι ότι ο χώρος στάθμευσης μας είναι στο πίσω μέρος της οικοδομής με αποτέλεσμα το μισό αυτοκίνητο μας να είναι εκτεθειμένο στον καιρό, σε πράγματα που μπορεί να πέσουν από τα μπαλκόνια κτλ. . Μπορούμε να τοποθετήσουμε κάποια τέντα(με βραχίονες, πιο μόνιμη κατασκευή όπως έχουν στα σούπερ μάρκετ κτλ.) ;; Γι αυτήν την εγκατάσταση χρειάζεται κάποια άδεια; Επειδή μας ανοίκει ο συγκεκριμένος χώρος στάθμευσης μπορούμε απλά να βάλουμε μία τέντα από μόνοι μας; Πρέπει να έχουμε τη σύμφωνη γνώμη όλων των ιδιοκτητών; Τι ακριβώς ισχύει;;

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι σας ανήκει ο χώρος δεν σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε επ' αυτού. Πολύ δε περισσότερο, όταν η συγκεκριμένη κατασκευή θα στηριχτεί σε κοινόχρηστα (και κοινόκτητα) τμήματα του κτιρίου (σκελετός).

Σε αυτή την περίπτωση, απαιτείται απόφαση γ.σ.

Link to comment
Share on other sites

Η σύμφωνη γνώμη απαιτείται των υπολοίπων απαιτείται σίγουρα.

Επίσης θα πρέπει να δείτε το σχέδιο που συνοδεύει τη σύσταση, όπου ορίζεται με ακρίβεια η χωροθέτηση και οι διαστάσεις της θέσης στάθμευσης, ώστε να έχετε εικόνα του τι σας δόθηκε ως θέση στάθμευσης.

Τέλος μόνιμες κατασκευές ενδέχεται να απαιτούν άδεια, θα πρέπει να το εξετάσει μηχανικός, αφού λάβετε τη συναίνεση των υπολοίπων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.