Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρυμοτομούμενο κτίσμα και ιδιοκτησιακό εντός σχεδίου πόλης (παραλία)


Recommended Posts

skarifima.pdfΚαλημέρα συνάδελφοι, 

Έχω την περίπτωση που φαίνεται και στο επισυναπτόμενο σκαρίφημα. Η περίπτωση αφορά ακίνητο σε παραλιακό σχέδιο πόλεως. Τα κτίρια που φαίνονται στο σχέδιο είναι προ του σχεδίου πόλεως και το σχέδιο πόλεως είναι από το 1971.  Η ιδιοκτησία είναι η polyline με στοιχεια 1...9. Η βασική μου ερώτηση ως προς την υπόθεση μου είναι για το ιδιοκτησιακό. Η πράσινη γραμμή (1,9,1) ρυμοτομεί το ακίνητο και το ''κόβει'' αφού είναι εκτός Ο.Τ.; Το τμήμα του ακινήτου 1,2,3,4,5,9,1 συνεχίζει να ανήκει στον πελάτη μου; Το ακίνητο είναι προς πώληση. Δεν έχω δει ακόμα τα συμβόλαια, είναι σε αρχικό στάδιο η μελέτη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα, γιατί τα αναγράφεις ως "πράσινες" και "κόκκινες" γραμμές και όχι ως ρυμοτομικές και οικοδομικές γραμμές, σύμφωνα με την ορολογία;

Η ρυμοτομική γραμμή του Σ.Π είναι η υπό στοιχεία κορυφών 1,9,8 ή 1,9,5 ....και συνεχίζει με πολυγωνική γραμμή δυτικά;

 

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα Πάυλο,

Τα έγραψα έτσι ώστε να φανεί ότι αναμεσα στις δύο κόκκινες (Ο.Γ.) υπάρχει μία πράσινη (Ρ.Γ.). Η γραμμή του Σ.Χ. είναι η 1,9,5.. και συνεχίζει δυτικά και μετά βόρεια.

Link to comment
Share on other sites

Αφού δεν υπάρχει επιβολή προκηπίου, οι Ο.Γ ταυτίζονται με τις Ρ.Γ. Ένα άλλο που δεν κατάλαβα στο σχέδιο είναι το αν η γραμμή 5-6-7 είναι γραμμή παραλίας και αν ναι, τι ακριβώς συμβαίνει και βρίσκεται σε οπισθοχώρηση από την ρυμοτομική γραμμή;

 

Link to comment
Share on other sites

Ωραία  συμφωνω πως ταυτίζονται. Πιστεύεις πως υπάρχει πρόβλημα ιδιοκτησιακά; Η γραμμη 5-6-7 είναι γραμμή παραλίας και δεν γνωρίζω το λόγο που βρίσκεται σε οπισθοχώρηση. Θα ρωτήσω και στην πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

Έχεις ρυμοτομούμενο τμήμα, το οποίο αποτελεί ρυμοτομικό βάρος για το ακίνητο. Αν δεν υπάρχει εκεί κάποια πράξη αναλογισμού αποζημιώσεων το ακίνητο θα μεταβιβαστεί με την περιγραφή του βάρους του. Το απομένον τμήμα, φαίνεται γωνιακό με πρόσωπο σε δυο δρόμους. Αυτό το τμήμα είναι άρτιο; Παρατηρώ ότι υφίσταται κτίσμα. Θα πρέπει να ελέγξεις και την νομιμότητα του κτιρίου και αν είναι αυθαίρετο θα πρέπει να τακτοποιηθεί .

Link to comment
Share on other sites

Αν το απομένον εννοείς το τμήμα 5-6-7-8-9-5, είναι περίπου 80 τ.μ. και έιναι άρτιο κατά παρέκκλιση (ελάχιστο εμβαδόν 50 τ.μ.). Άρα, Παύλο, αν κατάλαβα καλά το τμήμα  1-2-3-4-5-9 (που αποτελεί ρυμοτομούμενο) δύναται να μεταβιβαστεί. Ως προς το κτίριο είναι προ 1955 νομίμως υφιστάμενο.

Link to comment
Share on other sites

Ναι η συμβολαιογράφος θα αναφέρει στην περιγραφή (βάσει του τοπογραφικού σου) ότι τμήμα του ακινήτου υπό στοιχεία....ρυμοτομείται, το απομένον μετά τη ρυμοτόμηση είναι....και το απομένον είναι άρτιο κατά παρέκκλιση και καθίσταται οικοδομήσιμο μετά την....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.