ssbulk Δημοσιεύτηκε October 4, 2023 at 12:38 μμ Δημοσιεύτηκε October 4, 2023 at 12:38 μμ Καλησπέρα σας, Μου έγραψε ο πατέρας μου ένα οικόπεδο που για την ώρα έχει ένα παλιό σπίτι. Έχω σκοπό να το γκρεμίσω και να σηκώσω μια πολυκατοικία και να πουλήσω κάποια από τα διαμερίσματα για να χτίσω και δικό μου σπίτι σε άλλο οικόπεδο. Γνωρίζει κάποιος αν θεωρείται επιχειρηματική δραστηριότητα και αν θα φορολογηθώ με το 44-45%;
dimitris GM Δημοσιεύτηκε October 4, 2023 at 01:06 μμ Δημοσιεύτηκε October 4, 2023 at 01:06 μμ (edited) να δεις τα ΠΜ και τον λογιστη σου. https://www.aade.gr/sites/default/files/2023-05/e2031_2023.pdf Edited October 4, 2023 at 01:40 μμ by dimitris GM
ssbulk Δημοσιεύτηκε October 4, 2023 at 05:43 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 4, 2023 at 05:43 μμ Σ'ευχαριστώ Δημήτρη, Τα έχω διαβάσει αυτά και ρώτησα και λογιστές αλλά δεν ήταν ξεκάθαρα τα πράγματα, γιαύτο είπα να ρωτήσω εδώ στο φορουμ μήπως πάρω μια πιό ξεκάθαρη απάντηση.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε October 4, 2023 at 07:00 μμ Δημοσιεύτηκε October 4, 2023 at 07:00 μμ Είναι δύσκολο το θέμα και αρμόδιος να απαντήσει είναι ο λογιστής. Κάπου μέσα στην εγκύκλιο γίνεται αναφορά για την περίπτωση κτήσης διαμερισμάτων ως αντάλλαγμα από το εργολαβικό. Λογικά θα το δώσεις αντιπαροχή και θα πάρεις διαμερίσματα ή θα κάνεις ανέγερση με ίδια χρήματα και μετά θα πουλάς διαμερίσματα; Μήπως στη δεύτερη περίπτωση χρειάζεται η σύσταση κάποιας μορφής εταιρίας; (ρώτησε τον λογιστή).
ssbulk Δημοσιεύτηκε October 5, 2023 at 06:24 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 5, 2023 at 06:24 πμ Θα βαλω τα μισα περιπου εγω και τα υπολοιπα θα μπουν απο τα εσοδα απο προκαταβολες πωλησεις. Δεν εβγαλα ακρη μεχρι τωρα με λογιστες, αναφερει ο νομος οτι αν τα χρηματα χρησιμοποιουθουν για (π.χ.) χτισιμο της οικια σου τοτε υπαρχει εξαιρεση. Απλα ο νομος δεν ειναι ξεκαθαρος απο μονος του.
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε October 5, 2023 at 06:28 πμ Δημοσιεύτηκε October 5, 2023 at 06:28 πμ Το πιθανότερο είναι ότι θα πρέπει να συστήσεις κάποιας μορφής εταιρία για να πουλάς τα διαμερίσματα. Στην περίπτωση που λες, δεν χτίζεις απλώς την οικία σου. Θα πουλάς διαμερίσματα. Άρα, σαν κίνηση "φωτογραφίζει" επιχειρηματική δραστηριότητα. Ψάξτο με λογιστές και γιατί όχι και με ερώτηση στη ΔΟΥ.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα