Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δυνατότητα κληρονόμησης οριζόντιας ιδιοκτησίας που καταπατά κοινόχρηστο χώρο


Andreas201

Recommended Posts

Ξέρω πως το ερώτημα κινείται προς συμβολαιογραφική κατεύθυνση, αλλά θα εκτιμούσα αν κάποιος μηχανικός μπορεί να με διαφωτίσει βάσει της εμπειρίας του (αν γνωρίζει κανείς κάποιο συμβολαιογραφικό forum που μπορώ να απευθυνθώ επίσης θα το εκτιμούσα ιδιαιτέρως).

Όπως είναι γνωστό, δεν απαιτείται τακτοποίηση ή βεβαίωση μηχανικού προκειμένου να κληρονομηθεί μια οριζόντια ιδιοκτησία (υφίστανται τα απαραίτητα συμβόλαια και ΣΟΙ).

Έστω ότι -προ θανάτου του ιδιοκτήτη- αυτή η οριζόντια ιδιοκτησία τακτοποιείται βάσει του Ν. 4495/17 και στην τεχνική έκθεση ο μηχανικος αναφέρει "καταπάτηση/κατάληψη κοινόχρηστου χώρου", άλλα δεν είναι δυνατή εν συνεχεία η "μονομερής τροποποίηση της ΣΟΙ" προκειμένου να συμπεριληφθεί ο χώρος αυτός εντός της ιδιοκτησίας (και συνεπώς η ιδιοκτησία δε μπορεί να πουληθεί, μεταβιβασθεί εν ζωή, κτλ.). Γίνεται μόνο η τακτοποίηση και δεν εκδίδεται Η.Τ.

Στην περίπτωση αυτή θα είναι δυνατή η κληρονόμηση της συγκεκριμένης οριζόντιας ιδιοκτησίας μετα θάνατον του ιδιοκτήτη ? Ή, επειδή θα υφίσταται έκθεση μηχανικού που θα αναφέρει την εν λόγω καταπάτηση, θα υφίσταται κώλυμα ακόμη και στη διαδικασία της κληρονόμησης, το οποίο θα είχε παρακαμφθεί αν δε γινόταν εξαρχής η τακτοποίηση ?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

 Πιο καλα θα ηταν να κανεις ενα ευθυ ερωτημα

Ο Α ειχε μια ΟΙ......εμβαδου...εκανε τις εξης αυθαιρεσιες....τις τακτοποιησε ως εξης...

Απεβιωσε το ετος....και αφησε κληρονομους τους/τον...

  Μετα...τα λεμε...

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.