Μετάβαση στο περιεχόμενο

Προσθήκη στέγης σε κτίριο εντός πρασιάς


Recommended Posts

Καλημέρα στην ομάδα.

Έχω την εξής περίπτωση. Εκδόθηκε οικοδομική άδεια το 1996 με προέγκριση της εγκυκλίου 106/86 ως προς την οικοδομησιμότητα του οικοπέδου η οποία υλοποιήθηκε στη θέση που υποδείχθηκε από την ΥΔΟΜ (ανεβασμένο διάγραμμα) . Η οικοδομή υλοποιήθηκε μέσα στον οικοδομήσιμο χώρο που προέβλεπε η προέγκριση. Το ερώτημα μου είναι το εξής. Όταν εκδόθηκε η Ο.Α. δεν υπήρχε πρασιά και η οικοδομή κόλλησε στο μπροστά όριο του κτιρίου. Τώρα στο σημείο εκείνο υπάρχει πρασία 3 μέτρα. Ο πελάτης θέλει να εκδόσει άδεια στέγης. Είναι εφικτό ή πρέπει να τραβηχτεί η στέγη πιο μέσα.

Σας ευχαριστώ 

2023-3-31-11-11-33.jpg

Link to comment
Share on other sites

Θέλει να αιτηθεί την κατασκευή στέγης; Δεν έχει στέγη η οικοδομή από την αρχική άδεια; Η αρχική άδεια τι προέβλεπε;

Σε τόσο γενική περίπτωση θα πω ότι εντός πρασιάς δεν επιτρέπονται και πολλά ... βλ. ΝΟΚ άρθρο 17 κλπ.

Το κτίριο βέβαια δεν παύει να είναι νομίμως υφιστάμενο αν τηρήθηκε η αρχική οικοδομική άδεια και ως εκ τούτου θα μπορούσε να προβεί σε επισκευές ή αντικατάσταση στέγης (με την κατά περίπτωση απαιτούμενη άδεια) αν και εφόσον προβλέπεται από την αρχική άδεια η στέγη και φυσικά χωρίς να τροποποιείται το ΔΚ ως προς τη δόμηση, κάλυψη, όγκο, ύψος κλπ.

Edited by ppanag
Link to comment
Share on other sites

@ppanag όχι δεν προέβλεπε η αρχική στέγη άδεια. Προέβλεπε μονόροφη οικοδομή επί pilotis και πρόβλεψη ενός ορόφου. Το αστείο είναι ότι και η πρόβλεψη του ορόφου δεν ξέρω αν είναι εφικτή επειδή το μισό κτίριο είναι μέσα στη πρασιά 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.