Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τακτοποίηση Αυθαιρετου και Άδεια Αλλαγής Χρήσης Κατοικίας σε παρασκευαστήριο τροφίμων


Recommended Posts

καλημέρα σας, 

επεξεργάζομαι μια υπόθεση φίλου που αφορά ισόγεια κατοικία με δώμα χωρίς άδεια (1η ρευματοδότηση το 1956), στο Νέο Κόσμο Αττικής (χρήση γενικής κατοικίας) που τακτοποιείται ως εξ ολοκλήρου αυθαίρετο. Ο ιδιοκτήτης/φίλος επιθυμεί την αλλαγή χρήσης του σε παρασκευαστήριο τροφών για ζώα συντροφιάς που φαίνεται να εμπίπτει στη γενικότερη κατηγορία των παρασκευαστήριων τροφίμων (εργαστήριο χαμηλής όχλησης). (Σύμφωνα με τις διατάξεις αλλαγή χρήσης επέρχεται με ΕΕΔΜΚ ενω προς το δυσμενέστερο στατικά σενάριο με Νέα Οικοδομική άδεια). Η  κατοικία και το παρασκευαστήριο τροφίμων κατά τον ΕΑΚ ανήκουν στην ίδια κατηγορία σεισμικής σπουδαιότητας Σ.2 = 1,00 άρα η αλλαγή χρήσης επιτυγχάνεται με άδεια ΕΕΔΜΚ. Η επίσκεψη μου σε πολεοδομία και περιφέρεια (μαζι με το μπαλάκι που πετάει ο ένας στον άλλο), αφήνει ανοικτά ενδεχόμενα για τυχόν έκδοση νέας οικοδομικής άδειας και η μετέπειτα αίτηση για άδεια λειτουργίας υποβάλλεται ηλεκτρονικά με γνωστοποίηση και ευθύνη μηχανικού. Το ερώτημα είναι αν υποβληθεί αλλαγή χρήσης μέσω ΕΕΔΜΚ και κατά την έγκριση της άδειας λειτουργίας αποφανθούν ότι χρειάζοταν ΝΕΑ ΑΔΕΙΑ για την αλλαγη χρήσης τι γίνεται.. 

Εαν εισηγηθώ στον πελάτη/φίλο περί έκδοσης νέας οικ. άδειας δεν είναι λάθος να υποβληθεί σε πολύ περισσότερα έξοδα και διαδικασίες ενώ θα μπορούσε να κάνει τη δουλεια του με μια άδεια μικρής κλίμακας? Επιπλέον στην περίπτωση της ΕΕΔΜΚ αν κάποιος άλλος μηχανικός (πολιτικός) βεβαιώσει για τον έλεγχο των στατικών αφού εκεί τίθεται το ζήτημα μπορεί να υποβληθεί ως έξτρα δικαιολογητικό της αλλαγής χρήσης?

Αναμένοντας την από εμπειρίας άποψη σας. 

 

Edited by Alec
Link to comment
Share on other sites

Δεν αφορά την περιφέρεια ο τρόπος που θα γίνει η αλλαγή χρήσης.
Από τη στιγμή που πληρούνται οι προϋποθέσεις, προχώρα με ΕΕΔΜΚ.
Πράγματι, μπορεί να ζητήσουν τεχνικές εκθέσεις (όχι μόνο για τα στατικά).

Link to comment
Share on other sites

Έχεις δίκιο αλλα όπως ανέφερα η πολεοδομία πετάει το μπαλάκι στην περιφέρεια και η περιφέρεια πίσω στην πολεοδομία που εν προκειμένω είναι και δικό της πράγματι θέμα. Προφανώς οι τεχνικές εκθέσεις που εννοείς έχουν να κάνουν με μηχανολογικά στοιχεία και ηλεκτρικά φορτια, καυσαέρια, πυρασφάλεια κλπ που αφορούν την αδεια από υγειονομικό και την πυροσβεστική σωστά? Αυτά θα εκπονηθούν στην πορεία από μηχανολόγο ή πολιτικο μηχανικό που θα εκδώσει την άδεια λειτουργίας, παρόλα αυτά όμως ευχαριστώ για την επισήμανση!

Edited by Pavlos33
διαγραφή παράθεσης του αμέσως προηγούμενου μηνύματος (βλ. κανόνες συμμετοχής)-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.