Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή επιβλέποντος μηχανικού.


Recommended Posts

Είμαι ιδιοκτήτης ενός ακινήτου στο οποίο έβαλα μηχανικό ο οποίος και έκανε τις διαδικασίες περαίωσης στο 4495/2017, έβγαλε νέα κάτοψη/ταυτότητες του ακινήτου που ζητήθηκαν από υποψήφιο αγοραστή, τη βεβαίωση της περαίωσης στο 4495 κλπ κλπ.

Σχεδόν έχουμε ερθει σε ρίξη μιας και έκανε ένα χοντρό λάθος στην αποτύπωση του σχεδίου της κάτοψης και αρνείται να το επιλύσει βγάζοντας τρελούς ουσιαστικά δυο μηχανικούς υποψηφίων αγοραστών και μια συμβολαιογράφο και έτσι πλέον δεν είμαι διατεθειμένος να δώσω άλλο χρόνο σε αυτόν μιας και έχω κουραστεί ψυχολογικά μαζί του.

 

Επομένως θέλω να βρω άλλο μηχανικό και ας ξεκινήσει από την αρχή τις διαδικασίες...

 

Θα έχω κάποιο πρόβλημα πχ να μην παραιτείται o παλιός ή να ισχυριστεί το οτιδήποτε και να καθυστερεί σκόπιμα να αναθέσει τα χαρτιά στον επόμενο;

Φυσικά και έχει πληρωθεί για τη δουλειά του και όπως ξαναέγραψα η υπαγωγή είναι περαιωμένη, πληρωμένα τα τέλη  των προστίμων κλπ κλπ. Στο ΤΕΕ μπορω να καταφυγω και να ζητησω να ξεκινησει τις διαδικασιες η ειναι ματαιος κόπος;; Χοντρικά πόσες μέρες μπορεί να πάρει η διαδικασία ανάθεσης;

 

Edited by Christos123
Link to comment
Share on other sites

Απευθυνθείτε στο ΤΕΕ, αφού πρώτα έχετε εξασφαλίσει - συμφωνήσει- βρει άλλον διαθέσιμο μηχανικό για να το αναλάβει και πολύ γρήγορα μπορεί να ολοκληρωθεί! Προφανώς θα σας κοστίσει, διότι για τον νέο μηχανικό θα είναι μια νέα εξαρχής αναλαμβανόμενη εργασία...

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Ο προηγούμενος μπορεί να κάνει κάτι άσχημο πχ να ακυρώσει την παλιά;;; Aλλά EINAI ήδη περαιωμένη άρα φαντάζομαι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση και να ήθελε... Μηχανικός επόμενος έχει βρεθεί αλλά δεν ξέρω ο παλιός πόσο μπορεί να μας καθυστερήσει και σκόπιμα ενδεχομένως.

Edited by Christos123
Link to comment
Share on other sites

Ο παλιός προφανώς μπορεί και να κάνει ό,τι θέλει.... Βεβαίως τα πάντα καταγράφονται... Δεν μπορεί να αρνηθεί την αντικατάστασή του από αυτόν που επιθυμεί ο ιδιοκτήτης! Είναι μια απλή διαδικασία που γίνεται μέσω του ΤΕΕ. Όταν ο νέος διαχειριστής μηχανικός αναλάβει, μπορεί να διορθώσει, τροποποιήσει, συμπληρώσει τα πάντα.... Η μοναδική προϋπόθεση είναι να έχει εξοφληθεί η εργασία του, ακριβώς όπως αρχικώς είχατε συμφωνήσει εγγράφως!

Link to comment
Share on other sites

50 λεπτά πριν, Christos123 said:

Τι εννοείς όπως είχαμε συμφωνήσει εγγράφως;;; ...

Τα Ελληνικά συχνά πυκνά είναι σαφέστατα....

εννοεί..... ότι είχατε συμφωνήσει. Κι αν αυτό που είχατε συμφωνήσει είναι γραπτά και με υπογραφές κι από τους 2 είναι ισχυρο.

Τα προφορικά είναι μόνο λόγια ή εναλλακτικά ότι προβλέπει ο κώδικας νόμιμων αμοιβών Μηχανικών εάν υπάρξει νομική αντιπαράθεση (που υποθέτω δεν το επιθυμείς)

 

αυτά και καλά αποτελέσματα..... δεν είναι κάτι το τρομερό να γίνουν όλα τα αναγκαία.

Μίλησε με τον Μηχανικό που επέλεξες. 

Link to comment
Share on other sites

Ρε αγόρι μου απλά ρωτάω αν μπορεί αυτός να αρνηθεί να ανοίξει την υπαγωγή στον επόμενο μηχανικό από τη στιγμή που έχω εξοφλήσει τα πάντα και έχει γίνει ήδη περαίωση...

 

Άρα το αν είναι κάτι τρομερό ή όχι είναι σχετικό από τον προηγούμενο μηχανικό σε περίπτωση που κάνει "μαγκιές" ή αποδειχθεί τομάρι να στο πω απλά και λαϊκά...

 

 

Edited by Christos123
Link to comment
Share on other sites

10 λεπτά πριν, Christos123 said:

... απλά ρωτάω αν μπορεί αυτός να αρνηθεί να ανοίξει την υπαγωγή στον επόμενο μηχανικό...

....να στο πω απλά και λαϊκά...

Δεν μπορεί....

και αν είχες διαβάσει ότι σου έχει γραφτεί απ όλους εδώ απλά και λαϊκά χωρίς τρομάρα θα το είχες καταλάβει και δεν θα ρωτούσε το ίδιο και το ίδιο ξανά.

Τέλος.... 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.