Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση συρματενιας περίφραξης με wpc


Recommended Posts

1. Νόμιμες κατασκευές είναι όσες κατασκευάζονται βάσει οικοδομικής άδειας. Κατασκευές που έχουν ρυθμιστεί με τον Ν.4178 παραμένουν αυθαίρετες αλλά διακόπτονται τα πρόστιμα ανέγερσης και διατήρησης για 30 χρόνια και μπορούν και να μεταβιβάζονται. Θα πρέπει να εκδοθεί οικοδομική άδεια διότι:

  •  Η περίφραξη οικοπέδων διαχωρίζει τον ιδιωτικό με τον δημόσιο χώρο και για αυτόν τον λόγο πρέπει να είναι ασφαλής, στην σωστή της θέση και να κατασκευαστεί κατόπιν μελέτης που υποβάλλεται στην αρμόδια Πολεοδομία.
  • Θα πρέπει να ληφθούν και απαραίτητες εγκρίσεις ώστε να συνάδει με το ύφος ή τους περιορισμούς του οικισμού.

2. Τι ύψος της υφιστάμενης αυθαίρετης περίφραξης δεν αφορά τον οποιοδήποτε μελλοντικό Μηχανικό που αν συντάξει φάκελο οικοδομικής άδειας θα πρέπει η προτεινόμενη περίφραξη να είναι σύμφωνα με τις διατάξεις του ΝΟΚ, τους περιορισμούς του οικισμού και με τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τους αρμόδιους φορείς.

3. Η περίφραδη της φωτογραφίας είναι σε χώρο χαρακτηρισμένο Κοινόχρηστο Πράσινο και οποιαδήποτε επέμβαση γίνεται κατόπιν εκγκρίσεων από τους αρμόδιους φορείς.

Link to comment
Share on other sites

Σας ευχαριστώ για τις πληροφορίες ... έχετε δίκιο στη διάκριση μεταξύ νόμιμων και νομιμοποιημένων. Μια νόμιμη λοιπόν περίφραξη με τι άδεια ανακατασκευάζεται αν πχ πέσει ένα τμήμα της ?   Αυτό που με ξενίζει στις περιφράξεις είναι οτι δεν κρίνονται απο την κατασκευή και τα υλικά  τους αλλά απο τη θέση τους ...δηλαδή μια πεζούλα πενήντα πόντους ύψος αλλά 20 πόντους μέσα απο το όριο φτιάχνεται χωρίς καμία άδεια (αν δεν κάνω λάθος) και πάνω στο όριο θέλει οικοδομική άδεια (ή δε γίνεται καθόλου). Στο ίδιο πλαίσιο και επειδή αυτό κυρίως με αφορά, η απλή ξύλινη περίφραξη της φωτογραφίας αλλά τοποθετημένη σαφώς εντός του γηπέδου μεν, περιμετρικά δε, θεωρείται περίφραξη ή απλά ξύλα τοποθετημένα στο έδαφος ?  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.