Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με καυστήρα τις βραδυνές ώρες.


MinasGR

Recommended Posts

Καλημέρα και καλή εβδομάδα. 

Τη παρασκευή φώναξα έναν αδειούχο μάστορα να μου φτιάξει ένα πρόβλημα στον καυστήρα (χαλασμένο μπεκ που είχε γεμίσει τον καυστήρα με πετρέλαιο). 

Το έφτιαξε όλα κομπλε το καθάρισε άλλαξε Μπεκ ρύθμισε πίεσης καυσαέρια κτλ ότι πρέπει να γίνει σε μια σωστή συντήρηση βάση όσων έχω διαβάσει. 

Το πρόβλημα είναι το βράδυ μόνο που όταν πάει να ξεκινήσει ανάβει το λαμπάκι του που θέλει πάτημα να ξανά πάρει. Μονο βράδυ το κάνει. Χθες δούλευε όλη μέρα και το βράδυ κατά τις 9 δεν πήρε πάτησα το κουμπί και όλα κομπλέ. 

Τον πήρα τώρα τηλ και του ανέφερα το πρόβλημα και μου λέει ότι είναι λόγο του κρύου παγώνει το πετρέλαιο. Θα έρθει να μου ανεβάσει τη πίεση γτ τώρα το έχει στα 12bar και θα του δώσει λίγο πίεση. 

Αν ρίξω μου λέει μέσα ένα δοχείο κηροζίνη δεν θα τι ξανά κάνει. 

Παίζει κάτι τέτοιο;

Να πω ότι το λεβητοστάσιο δεν είναι κάποιος κλειστός χώρος αλλά είναι εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες που επικρατούν (λάθη του ιδιοκτήτη για να γλυτώσει λεφτά, ενοικιαστής είμαι).

Και κάτι άλλο. Επειδή καταλαβαίνω ότι λόγο του ότι ο λέβητας είναι εκτεθειμένος στο κρύο στον αέρα ακόμα και στη βροχή καμία φορά το μπορώ να κάνω για να προστατέψω κατά καποιο τρόπο την τσέπη μου; μπορώ να ντύσω τον λέβητα και το μποιλερ ζεστού νερού με πετροβάμβακα ακόμα και τις σωλήνες;

Link to comment
Share on other sites

Το κόστος θερμομόνωσης του λέβητα και των σωλήνων σίγουρα είναι μία επένδυση που αποδίδει.

Ωστόσο μιά βρεγμένη θερμομόνωση είναι πολύ χειρότερη από τη μη ύπαρξη θερμομόνωσης.

Ο πετροβάμβακας, επειδή ρουφάει νερό σαν σφουγγάρι, πρέπει να καλυφτεί σωστά με κάποια υγρομονωτική επικάλυψη, που να αντέχει στον άνεμο και τον ήλιο και να μη τρώγεται από τα τρωκτικά.

Το όλο εγχείρημα κοστίζει και πρέπει να γίνει από εξειδικευμένο συνεργείο, για να αποδώσει.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.