Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ισχύς νέου Νόμου περί ρυθμίσεων ημιυπαθρίων και ύψους υπογείου


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

Υπάρχει το εξής θέμα που με προβληματίζει και που δεν έχει διευκρινιστεί μέσω των ανακοινώσεων του Υπουργείου.

Οι νέες διατάξεις που αφορούν μεταξύ άλλων και τη μεταβολή του ύψους της οροφής των υπογείων από 1,50μ σε 0,80μ από την οριστική στάθμη του εδάφους, από πότε τίθενται σε ισχύ;Για να γίνω πιο συγκεκριμένη, θέλω να υποβάλλω φάκελο για νέα άδεια.Ποιες ημερομηνίες πρέπει να προλάβω ώστε να μπορώ να χρησιμοποιήσω το 1,50μ που ίσχυε μέχρι πρότεινος?Μέχρι να δημοσιευτεί το ΦΕΚ?

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

στο ίδιο τρέξιμο είμαστε....αν διαβάσεις τον νόμο που ψηφίστηκε στο τέλος αναφέρει ότι έχει ισχύ από την ημέρα δημοσίευσης του.....οπότε τρέχεις και αν προλάβεις......

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι υπογράφηκε στις 14-7-09 και έχουμε 10 μέρες έως την ισχύ του νόμου

(έως την έκδοση του αντίστοιχου ΦΕΚ)

 

Στις 14.7.09 ψηφίστηκε στο σύνολο και από τότε άρχισε η διαδικασία των υπογραφών (7 υπουργοί και ο Πρόεδρος) και στη συνέχεια της δημοσίευσης σε ΦΕΚ.

 

Στο άρθρο 40 παρ. 1β ο νόμος λέει ότι "οι διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου (εννοεί την αντικατάσταση της παρ. 2 του άρθρου 11 του ΓΟΚ που ενδιαφέρει για την αλλαγή των στοιχείων των ΗΧ) εφαρμόζονται για τα κτίρια, των οποίων οι αιτήσεις για έκδοση οικοδομικής άδειας κατατίθενται μετά την ισχύ του παρόντος νόμου".

 

Η ισχύς αρχίζει από την ημερομηνία δημοσίευσης σε ΦΕΚ και κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει αυτή την ημερομηνία αλλά από τη συνήθη πρακτική ένας νόμος δημοσιεύεται σε ΦΕΚ σε 15-20 ημέρες από την ψήφισή του στο σύνολο (στην ουσία παίρνει αριθμό και ημερομηνία το ΦΕΚ που θα κυκλοφορήσει μετά από 3-4 ημέρες από την ημερομηνία δημοσίευσης).

Link to comment
Share on other sites

Στην ενότητα ΓΟΚ έχει ανοίξει θέμα σχετικά με τη συγκέντρωση στοιχείων από τις Πολεοδομίες της χώρας για τον αριθμό των φακέλων αδειών που κατατέθηκαν στις 21.7 και 22.7.09.

 

Όσοι ενδιαφέρονται για την υποστήριξη της δεύτερης ημερομηνίας ας το διαβάσουν και ας δραστηριοποιηθούν για τη συγκέντρωση στοιχείων από την περιοχή τους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.