Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ψύξη - Θέρμανση με Fancoil και αντλία θερμότητας.


Geomicha

Recommended Posts

Γειά χαρά σε όλους.

Σε νέα διώροφη μεζονέτα, συνολικού εμβαδού 116τμ είμαστε στο σημείο του τρόπου ψύξης & θέρμανσης των χώρων. Το επικρατέστερο σενάριο είναι η λύση Fancoil και αντλίας θερμότητας. Ο λόγος είναι ότι με ένα σύστημα θα έχουμε ψύξη το καλοκαίρι, θέρμανση τον χειμώνα και ζεστό νερό.

Θα ήθελα να με βοηθήσετε στο ποιος είναι ο σωστότερος/ οικονομικότερος & αποδοτικότερος τρόπος με μία αντλία θερμότητας να ζεσταθούν τα μπάνια της κατοικίας (3 στο σύνολο). Καθώς είναι αρκετά μικρά σε μέγεθος, θα χρησιμοποιούσατε σώματα καλοριφέρ μόνο σε αυτά (πετσετοκρεμάστρα; )

Τέλος να αναφέρω ότι την ενδοδαπέδια θέρμανση την έχουμε απορρίψει λόγου του χρόνου αδράνειας καθώς το σπίτι δεν θα κατοικείτε μόνιμα αλλά σε συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα. Άλλη άποψη που επικρατεί είναι κάποιο VRV Multi σύστημα που και πάλι ανεβάζει πολύ το συνολικό κόστος.

 

Edit: Να πω ότι όλα τα κουφώματα είναι με θερμοδιακοπή και έχει γίνει εξωτερική θερμοπρόσοψη.

Edited by Geomicha
Link to comment
Share on other sites

Μπορείτε να βάλετε φυσικό αέριο με θερμαντικά σώματα αν έχετε πρόσβαση στο δίκτυο και πολύ καλής ποιότητας κλιματιστικά (αντλίες θερμότητας είναι κι αυτά) ώστε να μπορείτε να επιλέγετε και τι θα χρησιμοποιείτε κατά περίπτωση. Οικονομική εγκατάσταση και οικονομική χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Θα έβαζα πετσετοκρεμάστρες στα μπάνια.

Βοηθάνε επίσης (χειμώνα - καλοκαίρι) οι ανεμιστήρες απαγωγής στα μπάνια.

Συμπληρωματικά, αν θέλετε, μπορούν να μπούν ηλεκτρικά θερμαντικά ακτινοβολίας ή πρόσθετες ηλ. αντιστάσεις στις πετσετοκρεμάστρες.

Edited by antloukidis
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.