Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τρεις (3) υποψήφιοι στον διαγωνισμό ΣΔΙΤ για το φράγμα "Μιναγιώτικο"


Engineer

Recommended Posts

Προχωρά στη β' φάση ο διεθνής διαγωνισμός για το έργο ΣΔΙΤ της κατασκευής και λειτουργίας του φράγματος "Μιναγιώτικου".

Συγκεκριμένα, συγκροτείται Επιτροπή Διενέργειας του Σταδίου Β Ι Φάσης του Διεθνούς Διαγωνισμού με τη διαδικασία του Ανταγωνιστικού Διαλόγου για την Ανάθεση Σύμβασης Σ.Δ.Ι.Τ. μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημόσιων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ), του έργου «Μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, συντήρηση και λειτουργία φράγματος Μιναγιώτικου μέσω ΣΔΙΤ».

Σύμφωνα με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έγινε προεπιλογή των κάτωθι τριών (3) Υποψήφιων για τη συμμετοχή τους στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού, οι οποίοι αναφέρονται κατά τη σειρά κατάθεσης των Φακέλων Εκδήλωσης Ενδιαφέροντός τους στο ΕΣΗΔΗΣ, ήτοι:

- ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ - Τ.Ε. ΧΡ. Δ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ -
- ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. - INTRAKAT -ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ Α.Ε. -
- ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε. - ΑΒΑΞ A.E

Το έργο

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού €142 εκατ. (με ΦΠΑ) με τη συμμετοχή τριών οικονομικών φορέων. Περιλαμβάνει το Φράγμα Μιναγιώτικο και το δίκτυο που πρόκειται να αρδεύσει έκταση 35.000 στρεμμάτων στο Δήμο Πύλου – Νέστορος της Π.Ε. Μεσσηνίας και να υδρεύσει τους οικισμούς Λαχανάδας και Φοινικούντας του Δήμου Πύλου – Νέστορος και Μηλίτσας και Βλασαίικων του Δήμου Μεσσήνης.

Οι εργασίες χωροθετούνται στο Νοτιοδυτικό Τμήμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Το φράγμα Μιναγιώτικο είναι αξονοσυμμετρικό από σκληρό επίχωμα και προτείνεται να κατασκευαστεί 2 χλμ. περίπου δυτικά του οικισμού Βλασαίικα και σε απόσταση 5,5 χλμ. από τις εκβολές του ομώνυμου ποταμού οι οποίες χωροθετούνται 800 μ. δυτικά του οικισμού της Φοινικούντας.

Το αρδευτικό δίκτυο θα εξυπηρετεί τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις των πρώην Δημοτικών Διαμερισμάτων, Ευαγγελισμού, Φοινικούντας, Λαχανάδας και Φοινίκης της πρώην Δ.Ε. Μεθώνης, Πηδάσου, Χωματάδας, Καλλιθέας και Αμπελακίων της πρώην Δ.Ε. Πύλου, και  Μηλίτσης της πρώην Δ.Ε. Αιπείας.


View full είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.