legion11 Posted March 24 Share Posted March 24 (edited) Καλησπέρα σε όλους, Χρόνια πολλά Σε κτίριο του 1970 με πέντε διαμερίσματα στο οποίο επίκειται ανακαίνιση - ενεργειακή αναβάθμιση (τώρα έχει κεντρική θέρμανση με παλιό λέβητα), με σκοπό την επένδυση -ενοικίαση κ οχι ιδιοκατοικηση, θα ήθελα παρακαλώ τα φώτα σας στις κάτωθι απορίες (θα έχω φυσικά συναντήσεις με επαγγελματίες απλώς ήθελα να έχω μια πρώτη εικόνα): 1) Πρώτη μου επιλογή θα ήταν αυτόνομη εγκατάσταση λεβητών φυσικού αερίου, ΌΜΩΣ το δίκτυο δεν περνά από μπροστά ακόμη, είναι στα 50 μέτρα απόσταση στον ίδιο κ σε κάθετο δρόμο. Άραγε μπορεί να γίνει αίτηση κατασκευής δικτύου για αυτά τα 50 μ. και τι κόστος θα ειχε; Γνωρίζει κάποιος; 2) Αντλίες θερμότητας θα ήταν μια επιλογή όμως το κόστος τεράστιο νομίζω. 3) Θα μπορούσα να φτιάξω το εσωτερικό δίκτυο για μέσα κ να περιμένουμε να περάσει το δίκτυο... Για θέρμανση ως προσωρινή λύση κλιματιστικά; Έχω κάπως μπερδευτεί κ θα εκτιμούσα μια γνώμη. Ευχαριστώ πολύ Edited March 24 by legion11 Διόρθωση Link to comment Share on other sites More sharing options...
antloukidis Posted March 26 Share Posted March 26 (edited) Αν θέλετε Ψύξη και Θέρμανση τότε ΑΘ με FCU είναι η καλύτερη και οικονομικότερη λύση (ανεξάρτητα συστήματα σε κάθε διαμέρισμα) Edited March 26 by antloukidis Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΚΛΑΨΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Posted March 26 Share Posted March 26 Καλησπέρα, όσον αφορά το ΦΑ, αίτηση για επέκταση δικτύου γίνεται, αλλά μην υπολογίζετε νωρίτερα από χρόνο, την υλοποίηση της. Το κόστος μόνο η ΔΕΔΑ μπορεί να σας το πει. Με ΦΑ θα μπορείτε βέβαια να έχετε κ ζεστό νερό χρήσης. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alej Posted March 27 Share Posted March 27 Η αρμόδια εταιρεία να σας απαντήσει αν και πότε θα πάρετε αέριο είναι η εταιρεία διανομής. Ξεκινήστε από εκεί. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts