Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε
α)οι διανομές στον υπάρχοντα πρόβολο που βρίσκονται κάτω τι διανέμουν

Λάθος σχεδίαση είναι.

β) αν ανάμεσα στις 2;ή 3;νέες κολώνες των πχ 35Χ35 όπως λες υπάρχει ή όχι δοκάρι

Ναι θα υπάρχει.

• Απαντήσεις 93
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσιεύτηκε

κατα τη γνωμη μου με τα σιδερα που έχει Φ12/20 άνω και Φ10/20 κάτω και τόσο μικρό μήκος και να αλλάξει το στατικό σύστημα λόγω τοιχοποιΐας δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα.

Υπάρχουν δύο περιπτώσεις:

1) Η τοιχοποιΐα έχει απόσταση από την πλάκα μεγαλύτερη από τη βύθιση της πλάκας στο σημείο εκείνο, οπότε η πλάκα συνεχίζει να έχει στατική λειτουργεία προβόλου και με τα σίδερα Φ12/20 άνω είσαι σίγουρα καλυμένος

2) Μετά από χ χρόνια η πλάκα κάθεται και εδράζεται στην τοιχοποΐα. Έτσι δημιουργείται μια διέριστη πλάκα που στην έδραση με την τοιχοποιΐα δεν έχει ικανότητα παραλαβής ροπών και ένας πολύ μικρός πρόβολος. Η διέριστη πλάκα ουσιαστικά θα έχει οπλισμό Φ10/20 κάτω που για το πλάτος της συγκεκριμένης πλάκας είναι υπεραρκετός, απλά δεν έχει ελάχιστο Φ8/25 άνω, αλλά εμένα δεν θα προβλημάτιζε. Ο πρόβολος που δημιουργείται έχει οπλσμό Φ12/20 άνω που για το πλάτος του είναι υπεραρκετός. Στη δυσμενέστερη περίπτωση (πιθανότητα 1:1000 θα δημιουργηθούν κάποιες ρωγμές στη διέριστη πλάκα λόγω έλλειψης εγκάρσιου οπλισμού διανομής Φ2/25 άνω

Δημοσιεύτηκε

Δεν ξέρω πόσο πιθανό είναι να αλλάξεις την θέση της εξωτερικής κολώνας αλλά...

'Οσο πιο μέσα μπαίνει η κολώνα (πρασινο βελάκι) τόσο αυξάνεται η μέγιστη ροπή ακριβώς στην ένωση με την νέα πλάκα αλλά μειώνεται η ροπή στο ΚΑΤΩ μέρος της παλιάς (γαλάζια βελάκια)...

Νομίζω ότι περιορίζονται λιγάκι οι ροπές στο μη ενισχυμένο τμήμα της παλιάς πλάκας...

post-31429-131887239424_thumb.jpg

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.