Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπιστολιές


Evan

Recommended Posts

  • Απαντήσεις 71
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

οχι και μπάτσοι αλλά κάποιες φορές κράζετε τρελά αν και πάντα χαριτωμένα θα λεγα(ειδικά ο rigid) αλλά ακολούθησα την συμβουλή την χιλιοειπωμένη (συμβουλέψου μηχανικό) και ξέρω που βρίσκομαι ,απλά βοηθήθηκα πολύ απο τα θέματα σας ,για να μην με κοροιδεύει και μες στα μούτρα μου,

έκατσα και έμαθα λοιπόν απο σας όλη την διαδικασία ,μέσα απο την αναζήτηση και σας χιλιευχαριστώ

Πάντα σας διαβάζω κάθε μέρα απο την δουλειά και ξέρω πόσο τρελαίνεσται με τους ιδιώτες και το θέμα σας σήμερα με τις μπιστολιές που είδα με παρακίνησε να σας πω εν ολίγις και τον πόνο του ιδώτη..

Link to comment
Share on other sites

να πω και εγω τον πονο μου... οντας ενας δραστηριος φοιτητης μηχανολογιας του ΤΕΙ Σερρων και στης παρτιδες που ειχα με τα εργοστασια, μου βγαινει μια σχεδιομελετη. μου ζηταει ο γαμπρος μεσα σε μια ΑΕ να σχεδιασω ενα μηχανιμα για ενα καινουργιο προιον που θελουν να βγαλουν.

ορεξατος και εγω, πλακωθηκα 3 μηνες, απειρα 18-20 ωρα συνεχομενης δουλειας, και του κανω ενα σχεδιο λουλουδι. ειχε μεσα απο οικονομικη μελετη κατασκευης, εναλακτικους προμηθευτες, προγραμα συντηρισης της μηχανης, εξικονομηση ενεργειας (δουλευε ενα μερος με αερα και ο αερας ειναι 9 φορες ακριβοτερος απο το ρευμα)

και δεν μηλαμε για δουλεια οτι νανε φοιτητικη. δουλεια με @@. οι μελετες και οι υπολογισμοι με Kisssoft,Ansys και προγραματα εταιριων. (π.χ. SKF για ρουλεμαν). πλρηροι κατασκευαστικα σχεδια, συνιπτικα ολης της κατασκευης (χρησημα και για την συντηριση). για να μην λεω πολλα και να εχετε μια ταξη μεγεθους 254MB ειναι τα σχεδια σε TopSolid.

το διχνω σε εναν καθηγητη μου που ειναι τις πιατσας και λεει οτι το λιγοτερο θελει 10χιλαρικα μια τετοια δουλεια.(εδω να με δεις χαρα)

σαν φοιτητης που, ολοι μας εκμεταλευονται, αν ηθελε να δοσει 10 θα πηγενε σε γραφειο, υπολογιζα να παρω 2-3. (να χαρω και εγω να φανε και αυτοι...)

τελικα, συναντιθηκαμε μια μερα,κυριακη, στην βιλα του. καλα, καλα δεν ειχαν ορεξη να με δουν. κουβαλησα το PC. εδειχνα σχεδια περιπου 1,5 ωρα. κανγκελο ολοι. ηταν και ενας δικος τους φιλος εκει μηχανικος ΕΜΠ. και αφου ξετρελαθηκαν ολοι πραγματικα, φτασαμε και στα λεφτα.

προτειναν μονοι τους, χωρις να πω κατι, 15000. και σε 2 λεπτα μου επεσαν τα αυτια. αντι για μετριτα οταν η μηχανη θα επερνε μπρος, προτειναν να μου δοσουν ενα αμαξι 6 μηνων που ειχαν και δεν το ηθελαν. (αντι να χαρω με ρωτουσαν τι επαθα, αλλα ελεγα οτι κατι σκεφτομαι) το μπαρουτι αρχισε να μυριζει....

ο γιος δεν ηθελε να φανει ο τι ο γαμπρος εδωσε λυση στο μαγαζι... η μηχανη ηταν πατεντα και ενας απο τους παρευρισκομενους ξεφουρνισε κατα λαθος τι πραγματικα ειανι αυτο και τι το θελουν.....

μετα απο αυτο, εξαφανιστικαν...... ουτε φωνη ουτε ακροαση.

οταν εκανα την πτυχιακη μου, χρειαστικα υλικα και τα πειρα απο αυτους. φυσικα εκει ειχαν τα μουτρα να μου ζητησουν 1000 ευρω.....

αποτελεσμα: 3 μηνες δουλεια χωρις φραγκο (αντε πες ηταν εκπαιδευτικο, ημουν στο 7 εξαμηνο) και περιπου 150 ευρω βενζινες για οσες φορες κατεβηκα Σερρες- Βολο(εκει ηταν)

 

ηθικο δειδαγμα: χωρις ΚΑΛΗ προκαταβολη ουτε το παξιμαδι μου δεν δινω (το σκ..ο μας παξιμαδι, που λεμε.....)

αυτο ετσουξε απο νορις. μαγαζια που με ξερουν και σου λενε κανε αυτο αλλα μην ασχοληθεις και πολυ καμια ωρα μονο. δεν μετρανε. ετσι και αλλιως δεν εχουν σκοπο να δωσουν αρα δεν μετρανε για χαμενα....

Link to comment
Share on other sites

@aginor εγώ πλέον δεν ξαναδουλεύω με συγγενείς

 

μακαρι να ηταν δικοι μου συγγενης. τοτε χαλαλι. την εταιρια ειχαν πατερας-γιος και μετα παντρευτικε η κορη..........και χοθηκε και ο αλλος. δεν εχουν σχεση με εμενα.

 

μια ποντιακη παροιμια σε ελευθερη αποδοση λεει:

με τον συγγενη σου φαε και πιες και δουλεια μην κανεις, γιατι στο τελος θα μαλλωσετε σαν τα σκυλια και τις ξυλιες παλι εσυ θα της φας.!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Χαχαχα!!! Αυτό είναι το θέμα μου!! Λοιπόν...από νωρίς ψυλλιασμένη ότι έχω να φάω φέσια, κι έχοντας ακούσει διάφορα όμορφα, φρόντισα να ζητάω πάντα προκαταβολή. Έχω διώξει πελάτες για αυτό το λόγο, που ξέρω ότι έχουν πάει σε άλλους συναδέλφους, αλλά απλώς λυπάμαι τους συναδέλφους αυτούς.

Μεγάλα ποσά δεν έχω χάσει -ακόμα- όμως τα πιο όμορφα έχουν συμβεί στις εξής δύο περιπτώσεις:

α' περίπτωση: γιαγιάδες θρήσκες με κότσο και τα λοιπά, οι οποίες με έβαλαν, έτρεχα για ένα θέμα τους, είπαν πως ότι και να αποφασίσουν θα με πληρώσουν για τον κόπο μου, και τελικά το μετάνιωσαν και μην τις είδατε. το κερασάκι στην τούρτα? πριν από αυτά κλαίγονταν για δικηγόρο που τους είχε μασήσει λεφτά που δικαιούνταν αυτές. ένα πράγμα να τις λυπάσαι δλδ και στο τέλος να σε πιστολιάζουν κανονικά και με το νόμο.

β΄ περίπτωση: ιδιώτης που δεν ξέρει τι έχει αποφασίζει να ανεγείρει μεζονέτες. ξεκίνα και μη σε νοιάζει, ξεκινάω εγώ, φτιάχνουμε διάφορα σχέδια, βάζω και αρχιτέκτονα στο θέμα, μετά από δική του παράκληση, ζητάω λοιπόν προκαταβολή μηδαμινή για το έργο. 1500 ευρώ έτσι για το γαμώτο. Το αποτέλεσμα: μου φέρνει τετράμηνη επιταγή, και μάλιστα λίγο πριν λήξει μου ζητά αν γίνεται να την καθυστερήσουμε και λέγοντας πως δεν γίνεται προτείνει τουλάχιστον να δώσει τα μισά. Το έργο έχει παγώσει για άλλους λόγους, τα αρχ/κά είναι έτοιμα και είμαι σε δίλημμα: να πληρώσω αρχ/να και να διώξω τον πελάτη, ή να ζητήσω τώρα όλη την αμοιβή αρχ/κών και να περιμένω μέχρι να γίνει το έργο? δεν ξέρω αν αξίζει να συνεργάζεσαι με τέτοιους ανθρώπους.

Link to comment
Share on other sites

erina,

αν έχετε υπογράψει δήλωση ανάθεσης και ανάληψης (αναφέρομαι στη β περίπτωση) του παίρνεις κανονικά όλη την αμοιβή για τις εκπονηθείσες μελέτες. Εκεί είναι όλο το μυστικό. Θα τους βάζεις να υπογράφουν δηλώσεις ανάθεσης πριν από οτιδήποτε άλλο και μάλιστα με το γνήσιο της υπογραφής. Και μετά θα σου πω εγώ αν πληρώνουν ή όχι. Η μέθοδος είναι δοκιμασμένη και πίστεψέ με δουλεύει άψογα!

Link to comment
Share on other sites

evan, ακριβώς.

Τον πηγαίνω στο ΚΕΠ ή στο αστυνομικό τμήμα της πςεριοχής, υπογράφει και τον επιστρέφω στην έδρα του. Και όλα αυτά στο πολύ φιλικό, έτσι για να είναι σίγουρος και αυτός. Από την αντίδρασή του θα καταλάβεις αν έχει σκοπό να προχωρήσει τη δουλιά ή όχι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.