Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μπιστολιές


Evan

Recommended Posts

Ανοίγω αυτό το θέμα για να μοιραστούμε τις εμπειρίες μας σχετικά με "μπιστολιές" που έχουμε φάει πόσο μέσα μας έχουν πελάτες μέχρι να μας πληρώσουν. Τι κάνετε σε αυτές τις περιπτώσεις, για να προλάβετε τις μπιστολιές ή για να διεκδικήσετε τα χρωστούμενα;

 

Ξεκινάω λέγοντας πως αυτή τη στιγμή από μελέτες με έχουν 8500 μέσα εκ των οποίων τα 1500 από συγγενή συνάδελφο.

Τα 2000 είναι μπιστολιά ξεκάθαρη και τα υπόλοιπα έχω λαμβάνειν:-x

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 71
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

απο μικρα εργα εχω κανενα 20αρι απο το 2007 μεχρι σημερα, πληρως μελετημενα και παγωμενα. Χωρις προκαταβολη γιατι ημουν βλακας.

 

απο κανονικα (πολυκατοικιες και μονοκατοικιες) εχω 2 φεσια και 1 παγωμενο. Μελετημενα στο στυλ καταθετω αυριο φακελλο και παιρνω αδεια σε 1 μηνα, μονο που ακομη περιμενω τα λεφτα των αμοιβων. Και εκτεθηκα και σε συναδελφους για στατικα και η/μ.

 

ο ενας πελατης μαλιστα μου ειχε πει την ομορφια: "δεν τα βαζεις εσυ να σου τα δωσω σε λιγες μερες γιατι δεν τα εχω προχειρα τωρα?".

 

για αποφυγη φεσιων: προκαταβολη - εντομοαπωθητικο. Οποιον δειτε να τα μασαει μολις ζητησετε προκαταβολη, ξεχαστε τον. Ή που θα σας σπασει τα νευρα ή που θα φατε φεσι στο τελος.

 

για διεκδικηση αμοιβων: απο συναδελφους το βρισκω πιο ευκολο. απο πελατες το βρισκω φοβερα δυσκολο να ζηταω λεφτα κατα τη πορεια του εργου και δεν γινεται παντα να κρυβομαι πισω απο το συστημα αμοιβων οποτε ζηταω συνεχως και πολλα για να παιρνω σπανιως και λιγοτερα απο αυτα που ζηταω.

Link to comment
Share on other sites

καλή φάση...

έχω και τα χαίρομαι στο ράφι της βιβλιοθήκης μου 2 φακέλους μελετών ύψους 17000€...

4500 απο στατική μελετη ξενοδοχειακής πτέρυγας

12500 από μελέτη μονοκατοικίας λόγω...διαζυγίου του ζεύγους...το μ@λ@κ@ τον έπιασε στα πράσα

το πρώτο είναι φέσι (δεν ήξερες δε ρώταγες)

το δευτερο πάγωσε μέχρι να έρθει η νέα νυκοκοιρά του σπιτιού

Link to comment
Share on other sites

Αλλαγή χρήσης από εμπορικό κατάστημα σε πλυντήριο αυτοκινήτων. Αφού με πέθανε στο "τα χρειαζόμαστε ΤΩΡΑ" μόλις τα ετοίμασα και ήρθε η ώρα της πληρωμής...σιγή ασυρμάτου!!! Ευτυχώς τα έχω μόνο ηλεκτρονικά και δεν πλήρωσα εκτυπώσεις!!!

Link to comment
Share on other sites

εμενα το αγαπημενο μου ειναι οταν ξαφνικα γινεται αντιληπτο οτι υπαρχει και αλλος μηχανικος στη κουβεντα. Ερχεται ο πελάτης και λεει "ρωτησαμε εναν φιλο και μας ειπε οτι εκεινος για μελετη μεζονετας στο ραχογκουγκουλο ανω ποταμιτσας πληρωσε τον μηχανικο του 2500 ευρω μελετη και 1500 ευρω επιβλεψη, εσυ γιατι μας ζητας τοσα πολλα?"

Link to comment
Share on other sites

"ρωτησαμε εναν φιλο και μας ειπε οτι εκεινος για μελετη μεζονετας στο ραχογκουγκουλο ανω ποταμιτσας πληρωσε τον μηχανικο του 2500 ευρω μελετη και 1500 ευρω επιβλεψη, εσυ γιατι μας ζητας τοσα πολλα?"

 

Και τι απαντάς?

Περιμένω με αγωνία!;)

Link to comment
Share on other sites

Για ιδιώτες προκαταβολή αλλιώς δεν γίνεται ούτε γραμμή σε χαρτί. Για συναδέλφο, αν δεν τον γνωρίζεις, ρωτάς και μαθαίνεις. Γενικά ψυχολογείς (το πρώτο μάθημα που θα έπρεπε να διδάσκεται στις σχολές). Σε γενικές γραμμές όμως στο ελευθερο επάγγελμα είναι αδύνατο να μην χάσεις χρήματα. Το θέμα είναι να μην είναι πολλά.

Link to comment
Share on other sites

εμενα δε μου χρωστάνε, τους χρωστάω 8-)

 

Σε ζηλεύω, δεν μου έχει συμβεί ποτέ!!!

 

Από μελέτες και σχέδια δεν έχω παράπονο, μόλις 6000 € τα οποία δεν θα πάρω, αφού τα 1500 είναι από επιταγή σφραγισμένη (Πελάτης στη Καλαμάτα οπότε άντε κυνήγα τον) τα 2500 από πελάτη συνάδελφο που τον έπρηξα στα τηλέφωνα και τώρα έχει εξαφανιστεί και τα υπόλοιπα, από πολύ καλό πελάτη συνάδελφο, για τον οποίο έκανα δουλειά που "τσάκισε" με τον ιδιώτη και όπως καταλαβαίνετε πηγαίνουν και αυτά υπερ πίστεως....

 

Εχω ζήσει 2 μεγάλα σοκ από κατασκευαστικά, ένα Ιατρικό κέντρο 40.000€ ακάλυπτες και ένα videoclub 19.000€

Ευτυχώς κατάφερα να τα πάρω με μόνες απώλειες τις αμοιβές των διαφόρων (κλητήρες, δικηγόροι κλπ) βέβαια μετά από 18 μήνες για το καθένα...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.