Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πολυγραμμικά Σχέδια


Recommended Posts

(Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες.

Αφαιρέθηκε η ειδικότητα Νομικός.  Didonis)

Γεια σας,

 

Ψάχνω τα ακόλουθα πολυγραμμικά σχέδια για

1) Συνδεσμολογία Επιτηρητη τάσης & αντικεραυνικού (συν τα υπόλοιπα κυκλώματα) σε 3Φ πινακα,

2) Συνδεσμολογία Γεννήτριας σε 3Φ Πίνακα

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Καλό Πάσχα,

 

Υπάρχει τελικά κάποιο μέλος απο το forum που μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με παραπάνω σχέδια;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Τα σχέδια που αναζητείτε είναι προϊόν μελέτης από αρμόδιο μηχανικό, και συντάσσονται ανά περίπτωση με βάση τις εκάστοτε ανάγκες.

Επομένως, δεν νομίζω πως κάποιος μπορεί μέσω του forum να σας βοηθήσει… (κάτι αντίστοιχο θα συνέβαινε αν αναζητούσατε στατική μελέτη κτιρίου…)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
On 5/2/2024 at 12:02 PM, Nikos Oikonomou said:

Υπάρχει τελικά κάποιο μέλος απο το forum που μπορεί να δώσει πληροφορίες σχετικά με παραπάνω σχέδια;

1) Συνδεσμολογία Επιτηρητή Τάσης:

--- Αν πρόκειται για τριφασική εγκατάσταση, ο επιτηρητής τάσης συνδέεται παράλληλα με τις τρεις φάσεις μέσω 3 μικρών ασφαλειών (μικροαυτομάτων 2 Αmpere ή Τήξεως ακόμα πιο λίγων Ampere, θα γράφει στο manual της συσκευής λογικά πόσα Ampere ασφάλεια χρειάζεται), στην αρχή του ηλεκτρολογικού πίνακα μετά τη γενική του ασφάλεια, και ανάλογα τη ρύθμιση που έχει γίνει στη συσκευή, κλείνει μία ή περισσότερες ψυχρές επαφές στη συσκευή για να πάρουμε το σήμα πως κάτι δεν πάει καλά με την τάση. Η συσκευή δε χρειάζεται τροφοδοσία αφού τροφοδοτείται κατευθείαν από τις πολικές τάσεις που επιτηρεί.

--- Αν πρόκειτα για μονοφασική εγκατάσταση, ισχύουν τα ίδια με από πάνω με τη διαφορά ότι αντί για τρεις φάσεις, στον επιτηρητή συνδέεις φάση και ουδέτερο, μέσω μίας μόνο ασφάλειας (που μπαίνει στη φάση).

 

2) Συνδεσμολογία Αντικεραυνικού:

Το αντικεραυνικό ή αλλιώς απαγωγέας υπερτάσεων εγκαθίσταται στην αρχή του ηλεκτρολογικού πίνακα, πριν τη γενική ασφάλεια του πίνακα ώστε να την προστατέψει από την υπέρταση, και ουσιαστικά η συσκευή παρεμβάλλεται στις τρεις ή μία φάση (ανάλογα αν πρόκειται για τριφασική ή μονοφασική εγκατάσταση), μέσω ασφαλειών που προδιαγράφονται από τον κατασκευαστή της συσκευής, και στη γείωση, δηλαδή η συσκευή συνδέεται παράλληλα στις φάσεις, προς τη γείωση.

 

3) Συνδεσμολογία Γεννήτριας σε 3Φ Πίνακα:

Η γεννήτρια θα παίρνει ένα σήμα έναυσης από τον ελεγκτή της μεταγωγής (ηλεκτρονική συσκευή). Ο ελεγκτής της μεταγωγής θα παίρνει σήμα από τον επιτηρητή. Πριν η γεννήτρια πάρει μπρος θα πρέπει να έχει γίνει αυτόματη μεταγωγή της τροφοδοσίας του πίνακα από το δίκτυο στη γεννήτρια. Η μεταγωγή γίνεται μέσω του ελεγκτή της μεταγωγής που χειρίζεται τους τηλεχειριζόμενους διακόπτες που βρίσκονται στις αφίξεις των παροχών από δίκτυο και από γεννήτρια. Τα σχέδια και οι συνδέσεις ποικίλουν ανάλογα τη μάρκα των εξαρτημάτων του πίνακα και της γεννήτριας, αλλά η φιλοσοφία είναι αυτή.

 

Αν θέλεις κάποια διευκρίνηση ή κανά χειρόγραφο σχεδιάκι πες μου. Πώς και ενδιαφέρεσαι για αυτές τις συνδεσμολογίες;

  • Like 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.