Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συνένωση Όμορων γηπέδων εκτός σχεδίου με εντός του ενός τουριστικό κατάλυμα (ερώτηση ιδιώτη)


Recommended Posts

Καλησπέρα σας. Χριστός Ανέστη. Είμαι ιδιωκτήτης δύο όμορων οικοπέδων εκτός σχεδιού. Ενός  άρτιου οικοπέδου, μέσα στο οποίο λειτουργεί τουριστικό κατάλυμα και ενός  μη άρτιου. Μπορεί να γίνει κάποια συνένωση των δύο οικοπέδων, με σκοπό τη χρήση  του μη άρτιου οικοπέδου ( π.χ. κατασκεύη πισίνας) για λογαριασμό του τουριστικού καταλύματος? Ευχαριστώ.

Edited by Pavlos33
έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Link to comment
Share on other sites

Αληθώς Ανέστη ο Κύριος. 

Η ερώτηση μοιάζει απλή αλλά είναι αρκετά σύνθετή στο να απαντηθεί καθώς απαιτείται ενδελεχής μελέτη όλων των στοιχείων (τεχνικά και νομικά έγγραφα) του ακινήτου. Αν τα γήπεδα ήταν κενά χωρίς κτίσμα θα λέγαμε ότι υπό προϋποθέσεις (ν. 4759/20, λοιπές διατάξεις εκτός σχεδίου, δασική νομοθεσία, ΓΠΣ, ΣΧΟΟΑΠ κλπ)  θα μπορούσε το νέο γήπεδο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο εάν και εφόσον διέθετε πρόσωπο κατ ελάχιστον 25 μ σε αναγνωρισμένο κοινόχρηστο δρόμο (να έχει λάβει ΦΕΚ χαρακτηρισμού). Εδώ, όμως υπάρχει κτίριο και αφενός θα πρέπει να εξεταστεί η νομιμότητά του, αφετέρου το να προστεθεί γη στο υπάρχουν θα πρέπει -λόγω ύπαρξης Ο.Α-να γίνει με νέα διοικητική πράξη. Σε κάθε περίπτωση όλα αυτά με σοβαρή επιφύλαξη καθώς από εδώ μόνο γενικές κατευθύνσεις αντιμετώπισης μπορούν να δωθούν. Το καλύτερο είναι να πάρεις ό,τι στοιχεία έχεις και να απευθυνθείς σε κάποιο μηχανικό της εμπιστοσύνης σου για να ελέγξει το ακίνητο και να σε συμβουλεύσει για τις πιθανές ενέργειες που μπορείς προβείς.

Link to comment
Share on other sites

Συμβολαιογραφική πράξη συνένωσης γεωτεμαχίων του ίδιου ιδιοκτήτη δεν υφίσταται, διότι δεν μεταγράφεται. Επειδή όμως δεν (μπορούμε να) έχουμε τα πλήρη στοιχεία της υπόθεσης, δεν μπορεί το φόρουμ να δώσει σαφείς απαντήσεις. Συνεπώς, απευθύνεσαι (όπως είπε κι ο Παύλος) σε μηχανικό της εμπιστοσύνης σου.

 

Link to comment
Share on other sites

@tetris Ο ερωτών είναι ιδιώτης. Δεν αναφέρθηκε σε συμβολαιογραφική συνένωση, όπου φυσικά και ορθώς το επισημαίνεις προς γνώση και άλλων ιδιοκτητών που μπορεί να το επιδιώξουν.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα και πάλι. Στο άρτιο οικόπεδο (6 στρέμματα) υπάρχουν κτίρια -τουριστικό κατάλυμα, καθόλα νόμιμο, το οποίο λειτουργεί πάνω από 25 χρόνια. Στην πορεία αγοράστηκε το όμορο, μη άρτιο οικόπεδο (1 στρέμμα) χωρίς κτίσμα . Όχι δεν υπάρχει πρόσωπο πάνω από 25 μέτρα σε δρόμο. Μπορώ να εκμεταλλευτώ κάπως αυτό το οικόπεδο. Η είσοδος του είναι μέσα από το άρτιο. Σας ευχαριστώ όλους ...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.