Μετάβαση στο περιεχόμενο

Συντήρηση πλάκας με χημική μεμβράνη και προβλήματα


 

Recommended Posts

Συναδελφοι καλημερα

Πριν απο λιγες μερες εριξα την πλακα ισογειου και χρησιμοποιησα για την συντηρηση του σκυροδεματος μια προστατευτικη μεμβρανη συντηρησης σε υγρη μορφη (betocure) αντι για καθημερινη καταβρεξη με νερο. Παρολη την υψηλη θερμοκρασια της εποχης οι αρχικες μικρορωγμες στο σκυροδεμα ηταν ελαχιστες και επιφανειακες. Μετα απο 3-4 ημερες ομως αρχισαν να εμφανιζονται κατα μηκος της μικρης διαστασης της οικοδομης ρωγμες στην μεση των ενδιαμεσων πλακων της οικοδομης. η οικοδομη ειναι μηκους 36μ και πλατους 8 και αποτελουμενη απο 6 επιμερους πλακες. Οι ρωγμεσ ειναι 2-3 μετρων διαμπερεις και μονο στις 4 εσωτερικες πλακες (απο 1 ρωγμη σχεδον στο μεσο καθε πλακας).

Μια και χρησημοποιω για πρωτη φορα την μεμβρανη αναρωτιεμαι αν με την καταβρεξη θα μπορουσα να αποφυγω τετοια φαινομενα η αν αυτο οφειλεται σε καθαρα αλλους λογους (συστολη-διαστολη σκυροδεματος, ελλειψη πανω οπλισμου στο μεσο της πλακας) και προπαντος πως θα το αντιμετοπησω στους επομενους οροφους.

Ευχαριστω προκαταβολικα.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 20
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τι οπλισμούς έχεις κατα τη μεγάλη διάσταση γιατι μιλάς για διαμπερείς και στο μέσο άρα συστολή ξηρανσης και έλλειμα οπλισμου (κατά τη γνώμη μου)

Link to comment
Share on other sites

Η σκυροδετηση ηταν συνεχης (οσο συνεχης μπορει να ειναι βεβαια κατα την αλλαγη των βαρελων στους 34c) και μαλιστα με πολλες φωνες για την αποφυγη σταρωματων απο τον εργολαβο (το εχουν στο αιμα τους το σταρωμα δεν αλλαζουν με τιποτα)

Link to comment
Share on other sites

ανεπαρκές πάχος, μικρη διάσταση 6μ => d=20εκ+2εκ επικάλυψη, εσυ εχεις 15εκ

 

εισαι και στα ορια να κανεις αρμο λόγω μηκους, θα εχεις και τιποτα τοιχοματαρες στα άκρα παραλληλα με τη μεγάλη διευθυνση

 

κυρίως όμως ειναι το ανεπαρκές πάχος. πως το υπολόγισες? με αναλυτική μεθοδο?

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχουμε ενδιάμεσες πλάκες τότε έχουμε συνέχεια και από τις δύο πλευρές. Επομένως min πάχος = 6*0.6/30 +0.02 = 0.14μ = 14εκ. οπότε οκ.

Μήπως έβρεξε και έφυγε η μεμβράνη? Θα έβαζα και εγώ σε μια πλάκα που έριξα το Σάββατο αλλά αποφασίστηκε να γίνει βιομηχανικό δάπεδο και τελικά δε βάλαμε. Ευτυχώς γιατί πιάσαμε 37άρια.

Πάντως όσες φορές έχω χρησιμοποιήσει τη μεμβράνη έχω καλά αποτελέσματα, απλά δεν ξέρω τι γίνεται σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Ποτέ δε μου έχει παρουσιαστεί ρωγμή χρησιμοποιώντας παρόμοια μεμβράνη.

Πώς θα το αντιμετωπίσεις? Δοκίμασε και χωρίς μεμβράνη αλλά με καλό πότισμα και πες και σε μας τελικά τι είναι καλύτερο.

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον έχουμε ενδιάμεσες πλάκες τότε έχουμε συνέχεια και από τις δύο πλευρές. Επομένως min πάχος = 6*0.6/30 +0.02 = 0.14μ = 14εκ. οπότε οκ..

ναι σωστα, αλλα οι ακραιες που εχουν 0,8 θελουν 16+2=18εκ, με 15εκ και στον πάνω όροφο τα ίδια θα'χεις. δώσε κάτοψη να δούμε υποστυλώματα-τοιχεία.

 

επιπλέον το σχημα του κτιρίου σου δεν ακολουθει την εννοια του εακ 4*8=32<38 αρα 15εκ και διαφραγματική λειτουργία τέλος.

 

κάτω από 20εκ εισαι τελειωμένος. βεβαια μπορείς να την κανεις και 12εκ με αναλυτικό (είναι της μόδας)

Link to comment
Share on other sites

Μήπως κανένας εργάτης ξεβίδωσε τίποτα βίδες από τους πύργους την μεθεπόμενη μέρα;

Διαμπερής ρωγμή δεν δικαιολογείται εύκολα...

Συνήθως πότε παρουσιάζονται οι ρωγμές λόγο συστολής ξήρανσης; Είχα την εντύπωση πως αυτές εμφανίζονται μετά από αρκετές μέρες και όχι τόσο σύντομα.

Link to comment
Share on other sites

περαν του πάχους και των λοιπών παραμετρων διαστρωσης & συντηρησης, παιζει ρολο το στατικό συστημα για το οποίο δεν έκανες καμμια αναφορα έκτορα

 

πάντως από πάχη πλακών εισαι χαμενος από χέρι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.