Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση σχετικά με εντοιχισμό


Recommended Posts

(Έγινε μεταφορά στην ενότητα για ιδιώτες. Didonis)

Καλησπέρα σε όλους! Έχω ενα θεμα και δεν ξέρω αν είμαι στο σωστό μέρος, συγγνώμη προκαταβολικά αν είναι εκτός κλάδου, αλλά νομίζω ως μηχανικοί θα έχετε εμπεριστατωμένη άποψη.

Ανακαινίζω ένα σπίτι και ζήτησα απο τον μαστορα εντοιχιζόμενο καζανάκι στο μπάνιο. Συμφωνήσαμε το σημείο, και είναι ένας τοίχος με μονό τούβλο, οπότε για να το βάλει τον τρύπησε εξ ολοκληρου (δεν εμεινε «πλατη» στον τοίχο) καθώς φαίνεται στη φωτό. 

Προφανώς δεν χώραγε να γεμίσει οτι κενα πρόεκυψαν με τούβλο, οπότε έχει γεμιστεί με κάποιον (μαλλον;) τσιμεντοειδή σοβά (όπτικα φαίνεται σαν το ίδιο γκρι υλικό που ειναι δεξια του καζανακίου. Αν ειναι σοβάς δηλαδη). Αυτο μπηκε γενικα στους τοιχους του μπανιου σαν βαση, πριν απο πλακακια κτλ, και ήταν γεματο ρωγμές παντου και λίγο αν έξυνες με το νύχι εφευγαν μικρουλικα κομματια..πλεον εχει μπει πλακακι απο τη μπροστα μεριά. Απο πίσω (ειναι φωταγωγος) ειναι μονο του το υλικο αυτο να κλεινει την πλατη του καζανακιου σε ολη την εκταση της τρύπας που ανοιχτηκε, και κανει μια «κοιλια» προς τα έξω, με μια ρωγμη (οπτικα κ αυτο φαινεται να ναι το ιδιο υλικο με μεσα).

Επισης, στο καζανακι καθαυτο, φαίνεται να παταει το ενα ποδι πανω σε σωληνα αποχετευσης (ερχεται απο το διπλανο διαμερισμα καθως το μπανιο μου ειναι μεσοτοιχία με το μπανιο των διπλανων), το οποιο ισχυριζεται ο μαστορας οτι το εκανε να πατάει κάτω (ουτε ξερω πως μπορει να χει γινει αυτο ετσι οπως φαινεται να το χει στερεωσει με την πολυουρεθανη).

2 ερωτήσεις:

1) πιστευετε θα αντεξει το βαρος η κρεμαστη λεκανη με καθιστο ανθρωπο επανω, οταν το καζανακι που την κρατάει εχει κλειστει σε μια τρυπα με σοβα, χωρίς τουβλο; Φοβαμαι μη φύγει ολη η κατασκευή απο το σήκω-κάτσε, μιας και δεν ξερω καν αν το χει βιδώσει εστω καπως στα πλαγια να κρατάει μια αντίσταση στα τούβλα.

2) αν υποθεσουμε οτι μου λένε ψεματα και το ενα ποδι του καζανακιου χτίστηκε εν τελει πατώντας στη σωλήνα, πόσο καιρό θα δίνατε μέχρι να σπάσει η σωλήνα και να πρέπει να ξηλώσω παλι το μισό μου μπάνιο;

 

Ευχαριστώ όποιον το διαβάσει. Ξανά συγγνώμη αν δεν είμαι απόλυτα στο σωστό μέρος.

 

 

IMG_3806.jpeg

 

Παρατήρηση.

Βάζε τονισμό στο κείμενο σου για να μη κλειδώσει το θέμα

Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Να γιατί, ακόμα και στις πιο απλές (φαινομενικά) περιπτώσεις, χρειάζεται μηχανικός

Τώρα, κι εξ αποστάσεως, τι να σου πούμε? Μαντεψιές δεν γίνονται

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς δεν υπήρχε επίβλεψη κατά την διάρκεια, μόνο αρχικά για θέματα αδειών κτλ. Ευχαριστώ για το χρόνο σου όπως κ να χει. 

Edited by Lit8
Link to comment
Share on other sites

1) πιστευετε θα αντεξει το βαρος η κρεμαστη λεκανη με καθιστο ανθρωπο επανω,.......  ΟΧΙ

2) ....πόσο καιρό θα δίνατε μέχρι να σπάσει η σωλήνα και να πρέπει να ξηλώσω παλι το μισό μου μπάνιο; ΜΙΑ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΛΕΚΑΝΗΣ (ΟΧΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ...)

 

Πείτε στον ταλιμπάν να χτίσει τον τοίχο και να βάλει μιά συμβατική λεκάνη με το καζανάκι της!

Edited by antloukidis
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.