Μετάβαση στο περιεχόμενο

πεζοδρομιο σε απαλλοτριωμένο χώρο


Recommended Posts

Πρόσφατα έκτισα τη κατοικία μου που έχει πρόσοψη σε κεντρικό επαρχιακό δρόμο. Βάση του τοπογραφικού μου έπρεπε να παραχωρήσω 2μ στο δημόσιο επειδή ο χώρος μποστά από τη κατοικία μου είναι απαλλοτριωμένος από το 1955. Εγώ έφτιαξα τις μάντρες μου 3μ ποιό μέσα με σκοπό το 1μ που μένει και νόμιμα ανοίκει στην ιδιοκτησία μου να κατασκευάσω πεζοδρόμιο πράγμα το οποίο και έκανα. Ο γείτονας όμως έκανε καταγγελία στη νομαρχία γιατί έφτιαξα πεζοδρόμιο. Η νομαρχία μέτρησε και βρήκε ότι σε μήκος 45μ που έχω πρόσοψη στο δρόμο έχω καταπατήσει σε ένα σημείο 0.10 εκατοστά και σε άλλο 0,15 εκατοστά τον απαλλοτριωμένο χώρο. Έτσι μου ζητάνε να κόψω το πεζοδρόμιο αλλού 0,10 εκ και αλλού 0.15 εκ απειλώντας με ποινική δίωξη αν δεν το κάνω. Το πρόβλημα είναι ότι η υπηρεσία της νομαρχίας δε μέτρησε με όργανα αλλά με μεζούρα και επειδή ο δρόμος στο σημείο αυτό έχει υψομετρική διαφορά με την άλλη πλευρά υπάρχει απαλλοτρίωση και από την άλλη πλευρά του δρόμου.Επιπλέον ο δρόμος δεν είναι ευθεία αλλά κάνει ζικ-ζάκ και είναι τρομέρά δύσκολο να το υπολογίσεις ακριβώς. Η πιθανότητα λάθους εκ μέρους τους είναι μεγάλη με το τρόπο που μέτρησαν . Τι μπορώ να κάνω στη περίπτωση αυτή γνωρίζει κανένας? Υπάρχει περίπτωσει να πληρώσω κάποιο πρόστιμο διατήρησης? γιατί έχει μπλεχτεί και η κτηματική υπερεσία του δημοσίου για τα 10 εκατοστά.

Link to comment
Share on other sites

Η απάντηση για το "τι μπορείς να κάνεις στην περίπτωση αυτή" είναι ότι πρέπει να απευθυνθείς σε Μηχανικό.

Η απόφαση για τη θέση της μάντρας λήφθηκε χωρίς την συμβουλή Μηχανικού;

Από ποιον έγινε η εφαρμογή της ρυμοτομικής γραμμής, πριν την εμπλοκή της νομαρχίας;

Link to comment
Share on other sites

meliot

αν δεν είστε ο ίδιος μηχανικός ζητήστε την συνδρομή ενός Τοπογράφου

είναι απολύτως βέβαιο ότι απέναντι η εφαρμογή του ορίου απαλλοτρίωσης είναι σωστή

δηλ τα 10-15 εκ είναι παράβαση εκ μέρους σας η υπάρχει και απέναντι πρόβλημα

το έψαξε κανείς

κάθε δρόμος έχει ως γνωστό 2 οριογραμμές και στις εφαρμογές δεν έχει σημασία μόνο η σχετική απόσταση αλλά και η απόλυτη (μέσα στα πλαίσια των ακριβειών που μπορούν να επιτευχθούν) εφαρμογή τους

στα υπόλοιπα οικόπεδα πως έχουν διαμορφωθεί τα πεζοδρόμια?

ψάξτο λίγο και τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

η απάντηση είναι οτι προφανώς για κάτι άλλο σου την έχουν στημένη...για πες μας όλη την ιστορία...

Link to comment
Share on other sites

η απαντηση είναι ότι στη περιοχή δεν υπάρχει άλλο πεζοδρόμιο και η κατασκευή του εμποδίζει τις όμορες ιδιοκτησίες για το παρκάρισμα διότι όταν αράζουν τ΄αυτοκίνητά τους εμποδίζουν τη διέλευση των διερχόμενων οχημάτων. Το γνωρίζω ότι μου την έχουν στημένη το πρόβλημα είναι πως θα το λύσω

Link to comment
Share on other sites

Η απόφαση για την απαλλοτρίωση έχει γίνει από το 1955 με διάταγμα του υπουργείου οικονομικων και από τα τοπογραφικά αποτυπώνεται πλήρως σε ποιά σημεία ανοίγει ο δρόμος και πόσο πέρνει από τη κάθε πλευρά

Link to comment
Share on other sites

@meliot

Από την περιγραφή (επαρχιακός δρόμος, πεζοδρόμιο) προκύπτει το συμπέρασμα ότι η απαλλορίωση του 1955 είχε στόχο τη διαπλάτυνση του επαρχιακού δρόμου και επομένως η θέση του ορίου της απαλλοτρίωσης και συνεπώς και του μανδρότοιχου προς την πλευρά του επαρχιακού δρόμου έχει καθοριστεί στο διάγραμμα της απαλλοτρίωσης.

 

Στη συνέχεια της σωστής συμβουλής του ΘΕΟΧΑΡΗ να απευθυνθείτε σε ένα τοπογράφο μηχανικό για το θέμα σας, και με την προϋπόθεση ότι η παραπάνω εκτίμηση είναι σωστή, προτείνω 1) να αναζητήσει το διάγραμμα της απαλλοτρίωσης και 2) να εφαρμόσει στο έδαφος το όριο της απαλλοτρίωσης στην πλευρά της ιδιοκτησίας σας, ελέγχοντας, παράλληλα, και την ορθότητα της εφαρμογής στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

 

Είναι σίγουρο ότι ο μηχανικός θα έχει τα κατάλληλα όργανα για τη συγκεκριμένη εργασία .

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ για την απάντηση ΜΑΚΑΡ έχω σκοπό να απευθυνθώ σε τοπογράφο γιατί ο μηχανικός μου είναι νέος και δεν έχει την εμπειρία . Το πρόβλημά μου είναι ότι σε περίπτωση που όντως έχω καταπατήσει τα 10cm από την απαλλοτρίωση με ποιό τρόπο μπορώ να μπλοκάρω τη μη κατεδάφηση του πεζοδρομίου?

Link to comment
Share on other sites

meliot

δεν θα κάνεις καμμία κατεδάφιση

θα συνταχθεί τοπογραφικό που θα φαίνεται τι έχεις (αν έχεις!!!!!!) καταπατήσει

και θα δηλώσεις υπεύθυνα ότι δεν έχεις καμμία αξίωση και ούτε και θα έχεις

ο μηχανικός θα συντάξει μιά μικρή τεχνική έκθεση για τους λόγους που επιβάλλουν την κατασκευή πεζοδρομίου (κυρίως ασφάλεια διέλευσης πεζών)

δεν φθάνει που τους εφτιαξες πεζοδρόμιο σε τρέχουν κιόλας

το τοπογραφικό βέβαια κατοχυρώνει και εσένα απο μελλοντικές διεκδικήσεις του δήμου ,αφού άφησες 1μ

όλα αυτά με την προυπόθεση ότι έχεις να κάνεις με ανθρώπους που καταλαβαίνουν

αν στην έχουν στημένη που λέει και ο συνάδελφος παραπάνω δεν το ξέρω

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Περιμένετε πρώτα το αποτέλεσμα της εργασίας του τοπογράφου μηχανικού και αυτός θα σας συμβουλεύσει για τις ενέργειες που πρέπει να κάνετε.

 

Αν αποδειχτεί σωστή η αυτοψία της νομαρχίας, το συμπέρασμα είναι ότι το πεζοδρόμιο έχει υπερβεί το όριο απαλλοτρίωσης κατά 10-15 εκ.

Ε, δεν είναι ούτε μανδρότοιχος ούτε κτίσμα, οπότε θα ήταν σοβαρότερο το πρόβλημα, πεζοδρόμιο είναι που μπορεί εύκολα να κοπεί και να λήξει το θέμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.