Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπολογισμός φορτίων σε πολυκατοικία


Recommended Posts

Είχες απόλυτο δίκιο, είναι βλάκας που δεν το σκέφτηκα.. Άλλωστε θυμήθηκα μόλις διάβασα την απάντησή σου ότι τον ροοστάτη τον συμβολίζαμε με μία αντίσταση και ένα βελάκι πάνω σε αυτήν, που δείχνει ότι η τιμή της αντίστασης μπορεί απλά να μεταβάλλεται...

 

 

Ηθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Ξεκινάς να κάνεις μία μελέτη για ηλεκτικά σε ένα σπίτι ας πούμε. Σου ζητάει όταν ξεκινάς να του πεις αν έχεις μονοφασική ή τριφασική παροχή. Υπάρχει κάποιο όριο ισχύος που καθορίζει την απάντηση σε αυτο το ερώτημα;;;

Link to comment
Share on other sites

Από ότι βλέπω για να συνδέσω τα KVA με τα KW (γιατί η μελέτη μου θα μου βγάλει τιμή σε KW) είναι KW επί το συντελεστή ισχύος. 

http://www.rapidtables.com/convert/electric/kva-to-kw.htm

Τι ΣΙ χρησιμοποιώ; 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ astrah...

 

Συμφωνα με το λινκ σου όμως δε θα πρέπει οι περισσότερες κατοικίες να έχουν τριφασική παροχή όμως (πάνω από 12KVA);;;

 

Σκέφτομαι ότι πχ ένα διώροφο με δύο διαμερισματάκια που έχουν κουζίνα και θερμοσίφωνα (δεν αναφέρω καν τα υπόλοιπα φορτία) αυτομάτως ξεπερνάνε τα 12. 

Όμως από αυτό που έχω καταλάβει τα περισσότερα σπίτια/μονοκατοικίες έχουν μοφασική παροχή ή έτσι βλέπω σε κάποιες μελέτες..

Λέω μ@@@@κίες;;;

Link to comment
Share on other sites

Σκέφτομαι ότι πχ ένα διώροφο με δύο διαμερισματάκια που έχουν κουζίνα και θερμοσίφωνα (δεν αναφέρω καν τα υπόλοιπα φορτία) αυτομάτως ξεπερνάνε τα 12. 

 

 Πολλά δεν λες....?

 

αν πρόκειται για 2άρι τα 8KVA είναι ΟΚ.... μην ξεχνάς και τον συντελεστή ετεροχρονισμού.... δεν θα πάει κάποιος σε 2άρι πχ να ανάψει όλα τα μάτια της κουζίνας ταυτόχρονα στο max + τον φούρνο + τον θερμοσύφωνα + ηλεκτρική θερμάστρα +...... Αν το κάνει προφανώς χρειάζεται 12KVA... άλλα θεωρώ ότι είναι υπερβολή.....

 

Υ.Γ. τριφασική συνήθως πάμε πάνω από 80-100m2 ....

Edited by astrah
Link to comment
Share on other sites

Ok σε καταλαβαίνω απόλυτα τώρα και η αλήθεια είναι ότι με βοήθησες να καταλάβω αυτό που ήθελα.

Οπότε όταν εγώ κάνω μία μελέτη ηλεκτρικών και μου ζητάει το πρόγραμμα αν η παροχή μου είναι μονοφασική ή τριφασική, το σωστότερο είναι να περάσω πρώτα όλα τα φορτία για να δω πόσο βγάζουν συνολικά και με τον ετεροχρονισμό και μετά να περάσω αν η παροχή θα είναι μονοφασική ή τριφασική ε;

Link to comment
Share on other sites

φίλοι μου θα κάνω μια ανασκαφή και θα επαναφέρω το αρχικό ερώτημα του συναδέλφου

τελικά υπάρχει κάποιος ασφαλής τρόπος υπολογισμού του συντελεστή ταυτοχρονισμού προκειμένου να διαστασιολογήσουμε γενικό διακόπτη και γενική ασφάλεια σε υποπίνακα διαμερίσματος,όσο και γενικού διακόπτη και γενικής ασφάλειας στο γενικό πίνακα της πολυκατοικίας?

κάποιοι ενδεικτικοί πίνακες που ανάλογα με το είδος της εγκατάστασης να σου δίνουν και έναν πρακτικό συντελεστή ταυτοχρονισμού?

 

αν κάποιος ξέρει από το τί παίζει στην πιάτσα,παρακαλώ να βοηθήσει

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.