Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Fade2Black

Core Members
  • Περιεχόμενα

    1.271
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    1

Everything posted by Fade2Black

  1. Το έχει προμηθευτεί κάποιος μέσω ΕΛΟΤ;
  2. Καλημέρα, θα μπορούσε κάποιος που έχει κλείσει αίτηση με smart home να μας πει τι υλοποίηση έκανε τελικά, τι ακριβώς έβαλε; Βασική ερώτηση, αν έχει μπει στην κατηγορία 3Α ο θερμοστάτης τι άλλα προϊόντα υπάρχουν που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην κατηγορία "Έξυπνα συστήματα Θέρμανσης/ψύξης"; Ευχαριστώ πολύ!
  3. Σε περίπτωση δικού μου σπιτιού, που πλήρωσα εισφορές σε κάποιον μάστορα μετά τις εργασίες και τις οποίες δεν τις επιδοτήθηκα, δεν είχα ανεβάσει τπτ. Μόνο την ΕΕΔΜΚ ανεβάζεις, δεν χρειάζεται ΑΠΔ και τέτοια.
  4. Το άκουσα και από άλλον αυτό και απλά έκλαψα... Η παρωδία στην παραπάνω πρόταση είναι το "μπορεί να δοθεί"...
  5. Μακάρι, αλλά Παρασκευή αύριο... Για να δούμε... Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση πάντως!
  6. Καλησπέρα, γνωρίζουμε τίποτα για το ενδεχόμενο παράτασης; Ακούγεται έντονα ως φήμη, αλλά επίσημα δεν υπάρχει κάτι... Ξέρει κανείς κάτι περισσότερο; Ευχαριστώ πολύ!
  7. Καλησπέρα @akis73, σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, κάποιες παρατηρήσεις. Η αποθήκη μου είναι λειτουργικά ανεξάρτητος χώρος ναι. Ουσιαστικά είναι ισόγεια με ξεχωριστή είσοδο από το σπίτι που εξετάζω στον πρώτο όροφο. Το σπίτι έχει είσοδο δική του στον όροφο, οπότε διαχωριστική επιφάνεια είναι το δάπεδο του σπιτιού και τίποτα άλλο. Οι τσιμεντόλιθοι που ανέφερα είναι ουσιαστικά ο τοίχος πλήρωσης της αποθήκης. Ως προς το κομμάτι του τι πρέπει να μελετήσουμε, νομίζω ότι αν ο ΜΘΧ που συνορεύει με τη ζώνη μας δεν συνορεύει με άλλη θερμική ζώνη (ή άλλη ιδιοκτησία όπως τα κλιμακοστάσια των πολυκατοικιών) το σωστό είναι να μελετηθεί κι αυτός. Αυτή την εντύπωση έχω από παλιά και πάντα αυτό εφάρμοζα, ειδικά σε μονοκατοικίες όπως εδώ. Εσύ θα έπαιρνεις U/2 για το δάπεδο του σπιτιού δηλαδή; Σχετικά με το U Από τον πίνακα από τον πίνακα 3.5α δούλευα ναι, δεν είχα εξάλλου ακριβή αποτύπωση φέροντος οργανισμού από την άδεια, μιας και ήταν του 1970. Ποια τιμή θα πάρω από εκεί όμως για το τσιμεντόλιθο; Για τα παράθυρα το ίδιο σκόπευα να κάνω ναι, δεν βλέπω άλλο τρόπο. Βέβαια την διείσδυση αέρα για το ΜΘΧ θα την βάλω με συντελεστή 3 κανονικά.
  8. Καλημέρα, εξετάζω ένα οροφοδιαμέρισμα, που συνορεύει με μη θερμ. χώρο (αποθήκη), την οποία επίσης πρέπει να μελετήσω. Η τοιχοποιία πλήρωσης της αποθήκης είναι οι συνήθεις ανεπίχριστοι τσιμεντόλιθοι. Μπορεί να μου πει κάποιος τι U θα λάβω για αυτούς από τον πίνακα 3.5.α; Επίσης στην αποθήκη αυτή, υπάρχουν παλιά μεταλλικά παράθυρα χωρίς τζάμι. Τι U βάζετε στις περιπτώσεις αυτές; Ευχαριστώ πολύ.
  9. Το έκανα και εγώ χτες για να προσθέσω μία παρέμβαση (τέντες) καθώς περίσσεψαν κάποια χρήματα σε μία αίτησή μου. Έκανα αλλαγή προμηθευτών, με τον νέο προμηθευτή να παίρνει προκαταβολή μηδέν και πήγε αμέσως στην νέα κατάσταση. Γίνεται κατευθείαν.
  10. Άρα μπορεί ψιλός κύριος να κάνει αίτηση με επιδότηση πχ 75% (για χαμηλό εισόδημα) σωστά;
  11. Και εγώ από την προδημοσίευση είμαι μπερδεμένος με αυτό, που καταλήγουμε τελικά;;;
  12. Εγώ πάντως όταν το ρώτησα με μέιλ: Καλησπέρα, σε περιοχή που δεν μπορεί να προχωρήσει η υλοποίηση του φωτοβολταϊκού, είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν αυτά τα χρήματα σε κάποια άλλη παρέμβαση; Και αν ναι τι πρέπει να πληρείται; Ευχαριστώ πολύ Πήρα την εξής απάντηση: Kαλημέρα, Η προτεινόμενη τροποποίηση παρεμβάσεων μπορεί να καλυφθεί από το Πρόγραμμα εφόσον: 1) Επιτυγχάνεται ο καθορισμένος στόχος ενεργειακής αναβάθμισης. 2) Ο συνολικός προϋπολογισμός των παρεμβάσεων δεν υπερβαίνει τον επιλέξιμο προϋπολογισμό που έχετε δεσμεύσει στην Αίτηση. 3) Σε κάθε περίπτωση πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στον Οδηγό του Προγράμματος για κάθε Παρέμβαση. Ευχαριστούμε για την επικοινωνία
  13. Καλησπέρα, μία ερώτηση για το νέο εξοικονομώ ήθελα να κάνω, για έναν εν δυνάμει ωφελούμενο. Το σπίτι πρώτη κατοικία δικιά του και μέχρι πριν από 20 μέρες που έχασε τον επικαρπωτή πατέρα του, ήταν ο ψιλός κύριος. Εδώ και 20 μέρες ωστόσο που πέθανε ο πατέρας, έχει αποκτήσει αυτόματα πλήρη κυριότητα. Αναρωτιέμαι λοιπόν αν θα μπορούσε να κάνει αίτηση, τώρα που πληροί το κριτήριο της ιδιοκατοίκησης και της πλήρης κυριότητας για να πάρει τη μέγιστη δυνατή επιδότηση (γιατί με την ψιλή πήγαινε σε 40% επιδότηση - ως δωρεάν παραχώρηση του επικαρπωτή πατέρα). Σκέφτομαι λοιπόν ότι θα μπορούσε να δηλωθεί ως πρόσφατη απόκτηση ακινήτου, όπου θα κατατεθούν σαν δικαιολητικά σε πρώτη φάση στο πρόγραμμα το συμβόλαιο (που δείχνει τα περί επικαρίας/ψιλής κυριότητας) και ένα πιστοποιητικό θανάτου του πατέρα (άρα θα αποδεικνύει την απόκτηση πλήρους δικαιώματος στο ακίνητο από τον γιο). Έχει κάποιος γνώμη αν θα μπορούσε να γίνει αυτό;
  14. Καλημέρα, σε μία αίτηση με παλιό ΠΕΑ (του 2019 δηλαδή για το προηγούμενο Εξοικονομώ στο οποίο τελικά δεν μπήκε - και κατόπιν με προσάρτημα), ο ωφελούμενος έχει χάσει το αποδεικτικό πληρωμής του ΠΕΑ από τότε. Μπορώ να ανεβάσω στο σύστημα το αποδεικτικό το δικό μου από το ebanking μου από τότε ότι μου είχαν μπει τα χρήματα ή δεν τους κάνει αυτό; Έχει συμβεί σε κάποιον; Εννοείται ότι απευθύνθηκε στην τράπεζα μήπως μπορέσει να του βρει κάποιο αποδεικτικό από το αρχείο της για τότε, αλλά του είπαν ότι 2 χρόνια πίσω είναι πολύς καιρός και δεν έχουν αρχείο από τότε (ΕΤΕ). Ευχαριστώ πολύ.
  15. Μπερδεύτηκα λίγο αλλά σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση! Ναι μάλλον την δικιά σου ανάρτηση είχα διαβάσει. Είχα το παράδοξο ότι εμένα ήταν B+ και στα δύο σενάρια (με και χωρίς Φ/Β). Προφανώς με το Φ/Β είχα μεγαλύτερη αναβάθμιση αλλά όχι τόσο ώστε να με πάει στο Α. Οπότε το τελευταίο που αναφέρες πιο πάνω μάλλον τι ικανοποιώ... Ωστόσο δεν ξέρω αν θα καλυφθεί το 1,2xετήσια εξοικονόμηση ενέργειας του Β ΠΕΑ, αυτό θα πρέπει να δω μάλλον.
  16. Καλησπέρα, κάπου το έχω διαβάσει αλλά δεν μπορώ με τίποτα να το βρω. Εγώ είχα την εντύπωση ότι τα χρήματα που έχουν προβλεφθεί/δεσμευθεί για φωτοβολταϊκά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες παρεμβάσεις, αν το φ/β δεν γίνει (ή δεν μπορεί να γίνει στην πράξη). Ωστόσο, άκουσα και διάβασα ότι ίσως να επιτρέπεται, αν με τις εξτρά παρεμβάσεις που κάνεις πιάνεις την κατηγορία που έπιανες και με το φωτοβολταϊκό. Έχεις κάποιος ολοκληρωμένη εικόνα/ενημέρωση επ' αυτού, γιατί ψάχνω και δεν μπορώ με τπτ να το βρω; Ευχαριστώ πολύ!
  17. Ναι για τις ινες διαβάζω διάφορα κλπ (συν το άρθρο που πόσταρα πιο πάνω όπου συγκρίνεται σε επικινδυνότητα με αμίαντο)... Κατανοητό λοιπόν...
  18. Ευχαριστώ πολύ @tetris! Σε περίπτωση που ας υποθέσουμε εξασφαλίζεται η προστασία από την υγρασία, τι γίνεται από θέμα τοξικότητας;
  19. Έχω και εγώ προβληματισμό για τον ορυκτοβάμβακα, ειδικά διαβάζοντας και αυτό: https://www.epshellas.com/index.php/news/item/31-tha-akolouthisoun-oi-evropaikes-asfalistikes-etaireies-tin-afstralia-symperilamvanontas-ton-oryktovamvaka-stin-idia-katigoria-eksaireseon-me-ton-amianto?fbclid=IwAR2j_dtR94LDr9LAShHwfZ1R-8vKKAq2kjLXi0ARwG6ZoI99_kMwb3LVHek Σκεφτόμουν να το χρησιμοποιήσω ως μονωτικό στη μόνωση σκεπής που θα κάνω στο σπίτι στο χωριό, μιας και μου το έχουν προτείνει πολλοί, αλλά έχω προβληματιστεί αρκετά από τα όσα ακούγονται για την τοξικότητά του. Η μόνωση θα μπει πάνω από την ξύλινη οροφή, οριζόντια δηλαδή, όχι στον σκελετό της σκεπής κάτω από τα κεραμίδια. Τι γνώμη έχετε; Να προτιμήσω πολυστερίνη καλύτερα;;; Ευχαριστώ πολύ!
  20. Πώς μπορεί να μην είναι δωρεάν παραχώρηση εφόσον είναι ψιλός κύριος; Στην περίπτωση μου ο ψιλός κύριος κατοικεί στο σπίτι, άρα υπάρχει η ιδιοκατοίκηση. Στα λογιστικά όμως φαίνεται δωρεάν παραχώρηση από τον επικαρπωτή πατέρα (και νομίζω αυτό είναι το σωστό-το συνάντησα και σε παλαιότερο πρόγραμμα).
  21. Καλημέρα, συγνώμη αν έχει ξανασυζητηθεί, προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται στην περίπτωση που στο σπίτι κάνει κύρια χρήση ο ψιλός κύριος. Από ότι καταλαβαίνω από τα συμφραζόμενα στη σελίδα 6 του οδηγού κάτω κάτω, σε σπίτι που κατοικεί και έχει πρώτη κατοικία ο ψιλός κύριος, την αίτηση μπορεί να κάνει μόνο ο επικαρπωτής (ο πατέρας αυτού που κατοικεί εν προκειμένω) και η επιδότηση που θα πάρει θα είναι 40%, αφού το σπίτι θα είναι με δωρεάν παραχώρηση στον ψιλό κύριο-γιο (η περίπτωση α που γράφει εκεί). Έχω λάθος; Αυτό που δεν έχω καταλάβει επίσης, είναι το πότε μπορεί να κάνει αίτηση ο ψιλός κύριος, αφού όπως λέει στην σελίδα 5 έχουν και αυτοί δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα ως ωφελούμενοι. Κάποια βοήθεια;
  22. Συμφωνώ ότι κούφωμα που δεν αντικαθίσταται δεν πρέπει να επιδοτείται. Ωστόσο, θεωρώ ότι αλλαγή διαστάσεως ανοίγματος θα έπρεπε να επιτρέπεται καθώς είναι μικρής κλίμακας παρέμβαση.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.