Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Ξεκίνησα ανακαίνιση στο πατρικό μου. Είναι κατοικία κατασκευασμένη την δεκαετία του '70 και έχει για δάπεδο ως επί το πλείστον μωσαϊκο και εννοείται ανισόπεδο όπως και γινόταν εκείνη την εποχή. (όπως ξέρω το έστρωναν δωμάτιο δωμάτιο).

Θα ήθελα την πολύτιμη βοήθεια σας. Επειδή δεν θα ήθελα ούτε να σηκωθώ σε ύψος για να μην έχω δόντι μεγάλο στην είσοδο της οικίας, αλλά ούτε και να επιβαρύνω την πλάκα και την οικοδομή με παραπάνω βάρος, τι θα μου προτείνατε να "στρώσω" ώστε να επικολληθούν στη συνέχεια πλακάκια διαστάσεων 60*120. 

Επίσης να προχωρήσω καλύτερα σε αφαίρεση του μωσαϊκού ή καλύτερα να στρώσω από πάνω;

Αν μπορείτε προτείνετέ μου λύσεις και για τις δύο περιπτώσεις.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.

Δημοσιεύτηκε

Αν δεν θέλεις υπερύψωση (γύρω στα 4 εκ) θα πρέπει να ξηλώσεις το υπάρχον δάπεδο. Η υπερύψωση περιλαμβάνει τσιμεντοκονία και πλακάκια (αφού πρώτα "αγριέψει" η επιφάνεια του μωσαϊκού). 

Τη διάσταση 60*120 ξανασκέψου την. Θέλει άψογη επιπεδότητα τσιμεντοκονίας.

Δημοσιεύτηκε

Με αφορμή το ερώτημα του @Geornirv θα ήθελα να επισημάνω ότι πολλές φορές στις ανακαινίσεις, ο κόσμος παρασύρεται από συμβουλές τεχνικών και από τη μόδα γενικότερα και απομακρύνει υλικά υψηλής ποιότητας και αντοχής. Πρόσφατα, σε ανακαίνιση, μπλάστρωσαν κοινό πλακάκι πάνω από μάρμαρο (και με το γνωστό "δοντάκι" στην είσοδο του διαμερίσματος). Είναι ποτέ δυνατόν να απομακρύνεις ή να κρύψεις μάρμαρο; Μήπως το μωσαϊκό θα μπορούσε να γυαλιστεί και να παραμείνει στη θέση του;

Δημοσιεύτηκε

Η υπερύψωση που αναφέρεις είναι 4 εκ όλα μαζί; Δηλ. και τσιμεντοκονία και το πλακάκι με την κόλλα; Η μόνο η τσιμεντοκονία 4 εκ ; Και η τσιμεντοκονία δεν θα επιβαρύνει την πλάκα ; Σε ρωτάω γιατί έφερα κάποιον τεχνίτη που ρίχνει τσιμεντοκονία με μηχάνημα και μου είπε ότι τουλάχιστον 4-5 εκ είναι η τσιμεντοκονία αλλιώς δεν πιάνει, μπορεί να ρηγματώσει. Εγώ όμως έχω διαβάσει και για υλικά όπως πχ αυτό https://www.isomat.gr/product/screed-100/ που είναι μέχρι 10 εκ μέγιστο πάχος το οποίο έχει καλή αντοχή και μικρό βάρος απ'ότι αναφέρει στα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Μήπως έχεις κάτι άλλο να μου προτείνεις;

Επίσης αλλου εχω μωσαικο αλλου παλια τσιμεντοκονία. Με καλύπτει μόνο το αστάρωμα για να αγριέψει όπως λες ή καλύτερα μια συνδετική στρώση ή κάτι άλλο; Ευχαριστω.

On 8/5/2025 at 11:07 ΠΜ, Pavlos33 said:

Με αφορμή το ερώτημα του @Geornirv θα ήθελα να επισημάνω ότι πολλές φορές στις ανακαινίσεις, ο κόσμος παρασύρεται από συμβουλές τεχνικών και από τη μόδα γενικότερα και απομακρύνει υλικά υψηλής ποιότητας και αντοχής. Πρόσφατα, σε ανακαίνιση, μπλάστρωσαν κοινό πλακάκι πάνω από μάρμαρο (και με το γνωστό "δοντάκι" στην είσοδο του διαμερίσματος). Είναι ποτέ δυνατόν να απομακρύνεις ή να κρύψεις μάρμαρο; Μήπως το μωσαϊκό θα μπορούσε να γυαλιστεί και να παραμείνει στη θέση του;

Όχι γιατί ήταν στραβό πρώτον και δεύτερον από αισθητικής άποψης ήθελα πλακάκι.  

Δημοσιεύτηκε

Από εδώ δεν μπορούμε να σου κάνουμε μελέτη για την τσιμεντοκονία. Ό,τι σου πει ο πλακάς. Αυτός θα αλφαδιάσει και θα δει πόσο πρέπει να ρίξει για να οριζοντιώσει όλα τα δάπεδα. Εξαρτάται από το υψόμετρο του σιφωνιού στο μπάνιο (αν θα κάνεις ανακαίνιση υδραυλικών). Ό,τι αναφέρει παραπάνω ο συνάδελφος είναι σωστό αναφορικά με τη σειρά των εργασιών. Η κόλλα πλακιδίων δεν έχει ιδιαίτερο πάχος και ούτε βασίζεσαι σε αυτή. Η τσιμεντοκονία θα παίξει τον πρωτεύοντα ρόλο. Από τη στιγμή που δεν θέλεις το μωσαϊκό να το βγάλεις τελείως. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.