Κυριακή Μπ. Δημοσιεύτηκε June 23, 2025 at 10:56 πμ Δημοσιεύτηκε June 23, 2025 at 10:56 πμ (edited) Καλησπέρα, είμαι νέα μηχανικός και ήθελα να ζητήσω τη γνώμη σας για μια περίπτωση που έχω. Σε μια οικοδομή την έχουν δύο αδέρφια. Ο καθένας έχει έναν όροφο και ποσοστά αέρα στο δώμα. Υπάρχει σύσταση για το τι έχει ο καθένας και με τι ποσοστό και για τους ορόφους και για το δώμα. Τώρα ο ένας από τους δύο θέλει να χτίσει τον αέρα του στο δώμα και μου είπαν ότι η πολεοδομία θα ζητήσει συναίνεση από όλους τους ιδιοκτήτες για να βγει η άδεια. Ο ιδιοκτήτης του άλλου τμήματος (ο αδερφός του) αρνείται να δώσει συναίνεση, προφανώς ευελπιστώντας σε αποκόμιση κάποιου οφέλους μιας και δεν έχουν και τις καλύτερες σχέσεις. Γνωρίζει κανείς αν χρειάζεται όντως συναίνεση σε αυτήν την περίπτωση; Σας ευχαριστώ θερμά για τις απαντήσεις σας! Edited June 23, 2025 at 11:31 πμ by Pavlos33 έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε June 23, 2025 at 11:28 πμ Δημοσιεύτηκε June 23, 2025 at 11:28 πμ @Κυριακή Μπ. Kαλό απόγευμα. Το δικαίωμα μελλοντικής ανοικοδόμησης (κοινώς ο "αέρας") αν και εφόσον μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις, δεν αναιρεί τον κοινόχρηστο χαρακτήρα του υφιστάμενου δώματος, επί του οποίου θα υπάρξει η πρόθεση για ανοικοδόμηση. Επομένως, ορθώς ζητείται η συναίνεση και επιπλέον, η υλοποίηση του δικαιώματος συνεπάγεται και τροποποίηση της πράξης σύστασης οριζόντιων ιδιοκτησιών, η οποία και πάλι θα χρειαστεί το 100% των ψήφων (στην περίπτωσή σου να συμφωνήσουν-συνυπογράψουν και οι δυο).
Didonis Δημοσιεύτηκε June 23, 2025 at 11:39 πμ Δημοσιεύτηκε June 23, 2025 at 11:39 πμ (edited) On 23/6/2025 at 1:56 ΜΜ, Κυριακή Μπ. said: ....είμαι νέα μηχανικός ....Ο καθένας έχει έναν όροφο και ποσοστά αέρα στο δώμα. ... πριν πετάξεις πολύ χρόνο για να τους λύσεις τα συμβολαιογραφικά προβλήματα (που μπορούν να τα λύσουν και με τον συμβολαιογράφο) έχω 2 ερωτήσεις να σου κάνω. Ενδεικτικά έτος κατασκευής το υφιστάμενο. Και πόσοι όροφοι το υφιστάμενο ? Η στατική μελέτη της Οικοδομικής άδειας του υφιστάμενου έχει πρόβλεψη ορόφων ή ορόφων? μετά όλα τ άλλα. Edited June 23, 2025 at 11:40 πμ by Didonis
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα