Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπερυψωμένο δάπεδο


lefakos

Recommended Posts

Θα ήθελα να σας ρωτήσω ...

ποιός πιστεύετε είναι ο καλύτερος τρόπος για γίνει ένα ξύλινο υπερψωμένο δάπεδο γύρω στα 40 εκ ? περίπου σαν και αυτό της φωτογραφίας ...

η μόνη μου ανησυχία είναι ότι αφού τελικά θα φτιαχτεί ''ένα μεγάλο ξύλινο κουτί'' πως μπορεί να μειωθεί ο θόρυβος κατά το περπάτημα ...

 

η εν λόγω ιδέα είναι γίνεται για ένα διαμέρισμα 4ου ορόφου όπου πρέπει ανακαινιστεί και να περάσουν από κάτω σωλήνες (νέας) κουζίνας κ (νέου) μπάνιου.

 

ευχαριστώ!

 

11111gdw.th.jpg

 

 

{14-08-2009, 14:26}

 

48/0 .....???

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, ss_sk

Link to comment
Share on other sites

σε μπανιο τετοιο δαπεδο?

 

δεν θα εχεις προβληματα υγρασιας?

 

για τον κτυπογενη θορυβο θα πρεπει οι στηριξεις του κουτιου να πατανε σε ελαστικα τεμαχια.ετσι μειωνεις τη μεταδοση του ηχου.

 

τον ηχο ομως που παραγεται απο την κρουση των ποδιων στο ξυλο (αεροφερτος ηχος) και την πιθανη ενισχυση του απο το κλειστο ξυλινο κουτι,δεν ξερω αν μπορεις να την αντιμετωπισεις τοπικα.ισως ενας τροπος ειναι να χρησιμοποιησεις βαρυ και ευκαμπτο ξυλο.φυσικα μπορεις να την απομονωσεις στο δωματιο με ηχομονωση στους τοιχους.

Link to comment
Share on other sites

sundance, σε ευχαριστώ για την απάντηση! :D

 

βασικά θα γίνει πλήρης αναδιαμόρφωση στο διαμέρισμα και έτσι προέκυψαν ένα νέο 2,5άρι και μια νέα γκαρσονίερα ...

το πρόβλημα όμως είναι ότι ο κεντρικός σωλήνας της αποχέτευσης είναι εξωτερικός και προφανώς έπρεπε να πλησιάσω τα 2 καινούργια μπάνια και τις 2 καινούργιες κουζίνες όσο το δυνατόν πιο κοντά σε αυτόν.

 

και εμένα δεν με ενθουσιάζει η ιδέα του υπερψωμένου δάπεδου αλλά τι αλλό μπορεί να γίνει ???

 

όπως θα δεις στο (πολύ βιαστικό) προσχέδιο, το υπερυψωμένο δάπεδο είναι με το ροζ χρώμα , περίπου 20 τμ ...

η κουζίνα 2 (Κ2) απέχει 7,5 μέτρα από τον σωλήνα της αποχέτευσης λες να έχω πρόβλημα με τις κλίσεις κ τις σωληνώσεις?

 

έλεγα να χρησιμοποιήσω τις κλασσικές μεταλλικές βάσεις για την ανύψωση (βλ φώτο)...λες να βάλω από κάτω πετροβάμβακα για την ηχομόνωση ???

αμα χρησιμοποιήσω πάνω στις μεταλλικές βάσεις κάποιο χοντρό mdf 3-4 εκ σαν ''πέτσωμα'' θα μπορούσα να έχω σαν τελίκο δάπεδο οποιοδήποτε υλίκο ??? πχ πάνω στο mdf μπορούν να μπούν πλακάκια ??? (πχ για το μπάνιο και την υγρασία που πολύ σωστά ανέφερες ....)

 

 

 

 

0000ewd.th.jpg

 

metalw.th.jpg

 

χμ... κάτι βρήκα! κόκκοι διογκωμένης πολυστερίνης ....

 

 

capturedf.th.jpg

 

Παρατήρηση: Μη διαχωρίζετε την απάντησή σας σε δύο ή περισσότερες διαδοχικές δημοσιεύσεις. Χρησιμοποιείστε την "επεξεργασία" για να αλλάξετε το περιεχόμενο ή να προσθέσετε κάτι στην τελευταία σας δημοσίευση.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, ss_sk

Link to comment
Share on other sites

Το MDF δεν ενδείκνυται για υπόστρωμα σε πλακάκια και ειδικά σε χώρους με υγρασία προτίμησε κόντρα πλακέ θαλάσσης ή τσιμεντοσανίδα ή κάποιο ανάλογο (δες τα προιόντα της Knauf). Τα μεταλλικά στηρίγματα είναι η καλύτερη λύση γιατί αφήνουν το περισσότερο ελεύθερο χώρο για δίκτυα σωληνώσεων, και μειώνουν τα σημεία έδρασης στο δάπεδο. Το σημαντικό στην ηχομόνωση είναι να περιορίσεις τη μεταφορά κτυπογενών ήχων από τα σημεία επαφής της κατασκευής - προσοχή και στη περίμετρο. Υπάρχουν ειδικές ηχομονωτικές ταινίες/ υλικά που εφαρμόζουν σε τέτοια σημεία. Υπάρχουν ειδικές κόλλες πλακιδίων που προσφέρουν καλύτερη ηχομόνωση. (Δες την εταιρεία MAPEI). Ο πετροβάμβακας δεν θα βοηθήσει πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.