OLGA-S Δημοσιεύτηκε September 29, 2025 at 12:59 μμ Δημοσιεύτηκε September 29, 2025 at 12:59 μμ (edited) ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΣΕ ΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΙΣΟΓΕΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΏΝ ΟΙ ΔΥΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΟΥΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ 33,33% & 33,33% ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΚΛΠ ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ. Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΕΓΩ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΩ ΤΗΝ ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΟΣΟΝ ΕΧΩ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ, ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΘΩΣ ΘΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΦΜ ΚΛΠ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ. Η χρήση κεφαλαίων σε κείμενο δημοσίευσης και τίτλου δεν επιτρέπεται. Επίλεξε «επεξεργασία» (3 τελείες άνω δεξιά) και διόρθωσε το κείμενο της δημοσίευσής σου. Διάβασε προσεκτικά τους κανόνες συμμετοχής στο φόρουμ. Pavlos33 Edited September 29, 2025 at 01:19 μμ by Pavlos33 έγινε αλλαγή τίτλου για καλύτερη κατανόηση του θέματος-Pavlos 33
dimitris GM Δημοσιεύτηκε September 29, 2025 at 01:21 μμ Δημοσιεύτηκε September 29, 2025 at 01:21 μμ (edited) θεωρητικα, μπορεις να πας με το αρθρο 98 του ν. 4495 "4. Συγκύριοι εξ αδιαιρέτου σε οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία, ανεξαρτήτως ποσοστού συγκυριότητας, αυθαίρετων κτισμάτων ή νόμιμων κτισμάτων με αυθαίρετες μικρές παραβάσεις ή αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης μπορούν να ζητούν την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του παρόντος νόμου κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 99 κ.επ, ανεξαρτήτως της σύμφωνης γνώμης των λοιπών εξ αδιαιρέτου συγκυρίων. Υπόχρεος προς καταβολή του παραβόλου υπαγωγής και των αναλογούντων προστίμων είναι ο δηλών την αυθαιρεσία συγκύριος, ο οποίος διατηρεί τα εκ του νόμου αναγωγικά του δικαιώματα έναντι των λοιπών συγκυρίων. Σε κάθε περίπτωση, οι λοιποί συνιδιοκτήτες μπορούν να αποπληρώνουν τις ορισθείσες δόσεις των αναλογούντων προστίμων αυτοβούλως, σύμφωνα με το ποσοστό συνιδιοκτησίας τους, ύστερα από σχετική έγγραφη ή ηλεκτρονική δήλωσή τους." Πλην ομως , αφου μερικοι δεν εκαναν αποδοχη, θα μιλησεις με τον δικηγορο σου για την "παθητικη νομιμοποιηση" Θα κανει και μια ερευνα στο κτηματολογιο για το τί εχει δηλωθει εκει. [και μην γραφεις με κεφαλαια] Edited September 29, 2025 at 01:22 μμ by dimitris GM
Pavlos33 Δημοσιεύτηκε September 29, 2025 at 01:23 μμ Δημοσιεύτηκε September 29, 2025 at 01:23 μμ @OLGA-S Ακόμη και όλοι οι συνιδιοκτήτες να υπήρχαν αν δεν γινόταν αποδοχή κληρονομιάς τακτοποίηση δεν θα γινόταν. Η αποδοχή κληρονομίας δεν απαιτεί καμία τακτοποίηση. Κληρονομείται ότι υπάρχει (νόμιμα και αυθαίρετα μέρη). Η μόνη περίπτωση που επιτρέπει ο νόμος ρύθμιση από έναν συνιδιοκτήτη (ανεξαρτήτως ποσοστού) είναι αν το συνιδιόκτητο είναι εντός σχεδίου πόλης.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα