Occultist Δημοσιεύτηκε September 30, 2025 at 11:29 πμ Δημοσιεύτηκε September 30, 2025 at 11:29 πμ (edited) Για κτίριο πρακτικά σε επαφή με το όριο του οικοπέδου, μπορώ να επιχωματώσω στο οριζόντιο εύρος του αρμού, ότι προεξέχει, μέχρι τη στάθμη του Ισογείου, από το Υπόγειο και μέχρι 1,5 m, για να μη μετράει τμήμα του υπογείου στον Όγκο; Από τις άλλες πλευρές, μιας και έχω επέκταση Υπογείου εκτός περιγράμματος, θα έχω υποβιβασμένες πλάκες κατά 0,40 m για Φύτευση. Edited September 30, 2025 at 11:30 πμ by Occultist
tetris Δημοσιεύτηκε September 30, 2025 at 02:59 μμ Δημοσιεύτηκε September 30, 2025 at 02:59 μμ Πώς θα επιχωματώσεις (πρακτικά) και θα συμπυκνώσεις σε πλάτος 0.07 μ? Κατά τα λοιπά δεν βλέπω να έχεις πρόβλημα, αφού ο περιβ. χώρος επιχώνεται στη στάθμη της φύτευσης. Συνεπώς, και να μην αναφέρεις ότι επιχώνεις τον αρμό, ποιός θα το δει? 1
Occultist Δημοσιεύτηκε October 1, 2025 at 10:24 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε October 1, 2025 at 10:24 πμ (edited) On 9/30/2025 at 5:59 PM, tetris said: Πώς θα επιχωματώσεις (πρακτικά) και θα συμπυκνώσεις σε πλάτος 0.07 μ? Κατά τα λοιπά δεν βλέπω να έχεις πρόβλημα, αφού ο περιβ. χώρος επιχώνεται στη στάθμη της φύτευσης. Συνεπώς, και να μην αναφέρεις ότι επιχώνεις τον αρμό, ποιός θα το δει? Επειδή σε τομή η γραμμή του φυσικού εδάφους το προδίδει και είναι, για την ώρα, αδόμητο το διπλανό οικόπεδο, σκεφτόμουν μη μου το κάνουν θέμα, είτε στον έλεγχο της Προέγκρισης, είτε σε κανα Ε.Δ. Γύρω γύρω, πέρα από την πλευρά στο όριο του οικοπέδου, θα έχω μπάζωμα (για φυτεύσεις και λοιπές διαμορφώσεις περιβάλλοντα χώρου) - μόνο προς το όριο θα προεξέχει το υπόγειο και μου δημιουργεί πρόβλημα στον Όγκο... Παρεμπιπτόντως, για Η/Χ Ισογείου, μπορεί το δάπεδό του να είναι επιστρωμένο σε μπαζωμένο με χώμα τμήμα ή πρέπει ντε και καλά να πατάει απευθείας στην πλάκα; Edited October 1, 2025 at 10:25 πμ by Occultist
tetris Δημοσιεύτηκε October 1, 2025 at 10:27 πμ Δημοσιεύτηκε October 1, 2025 at 10:27 πμ 1. Αφού είσαι καλυμμένος από τις τρεις πλευρές, εννοείται ότι και στην τέταρτη ισχύει το ίδιο μιας και είναι σε επαφή με το όριο 2. Δεν έχεις πρόβλημα με τον Η/Χ. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι πρέπει να έχει δάπεδο σκυροδέματος 1
Occultist Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 04:49 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 04:49 πμ (edited) On 10/1/2025 at 1:27 PM, tetris said: 1. Αφού είσαι καλυμμένος από τις τρεις πλευρές, εννοείται ότι και στην τέταρτη ισχύει το ίδιο μιας και είναι σε επαφή με το όριο 2. Δεν έχεις πρόβλημα με τον Η/Χ. Πουθενά δεν αναφέρεται ότι πρέπει να έχει δάπεδο σκυροδέματος Για την ίδια περίπτωση, όταν η επέκταση του υπογείου, η οποία είναι χαμηλότερη από την στάθμη του Ισογείου και από πάνω θα έχει φυτεύσεις, διαδρόμους και γενικές διαμορφώσεις ακαλύπτου και φτάνει μέχρι την ρυμοτομική γραμμή όπου θα υπάρχει περιτοίχιση, αν σε κάποιο τμήμα, σε επαφή με τον ένα κατηφορικό δρόμο (γωνιακό οικόπεδο), προεξέχει πχ. μέχρι 0,70m, αλλά είναι εκεί όπου θα κατασκευαστεί περιτοίχιση ακαλύπτου και μέσα έχει τις διαμορφώσεις, θα πρέπει να το μετρήσω στον όγκο; Επίσης, μέρος της επέκτασης του υπογείου, η οποία θα είναι πιο κάτω από το Ισόγειο και θα έχει φυτεύσεις και μπαζωμένες βεράντες γύρω από τους κτιριακούς όγκους που προεξέχουν, μπορεί μερικώς να γίνει πλακόστρωτο δάπεδο (χωρίς χώμα) στο πάνω τμήμα της χαμηλής πλάκας (οροφή επέκτασης υπογείου); Θα έχω θέμα με τον χαρακτηρισμό του υπογείου ή θα πρέπει να το μετρήσω στον όγκο; Τα κτίρια που προεξεχουν, έχουν γύρω γύρω μπαζωμένες βεράντες και φυτεύσεις, πέρα από τη μία πλευρά που κολλάνε στο οικόπεδο (σε επαφή με άλλο επικλινές οικόπεδο) και δεν έχω τρόπο να μπαζώσω το υπόγειο από εκεί και είναι και το μικρό τμήμα αυτό της επέκτασης υπογείου σε επαφή με την ρυμοτομική, το οποίο στο τέλος του μήκους θα προεξέχει λίγο στην επαφή με το δρόμο, εκεί που θα γίνει η μάντρα από πάνω... Edited November 1, 2025 at 04:51 πμ by Occultist
tetris Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 05:13 πμ Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 05:13 πμ αν ανέβαζες ένα κατατοπιστικό σκαρίφημα, θα μας βοηθούσες πολύ
Occultist Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 07:05 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε November 1, 2025 at 07:05 πμ (edited) Όπως το βλέπεις, βόρεια κολλάω το κτίριο στο όριο με το διπλανό οικόπεδο, αλλά έχουν υψομετρική διαφορά τα όρια της πλευράς "(Α)-(2)" και αναγκαστικά θα προεξέχει το υπόγειο, εκτός και αν τα πάω όλα πολύ βαθειά πια. Γύρω από τους υπέργειεους κτιριακούς όγκους, είναι επέκταση του υπογείου 0,60m πιο κάτω και έχει μπαζωμένες βεράντες, φυτεύσεις και διαδρόμους. Το γκρι που βλέπεις γύρω από την πισίνα, είναι πλακόστρωση 0,05m πάνω από την πλάκα του χαμηλού τμήματος του υπογείου. Η επέκταση του υπογείου φτάνει μέχρι την ρυμοτομική γραμμή και από τις δύο οδούς. Νότια, περίπου εκεί που βλέπεις το BBQ, λόγω κατωφέρειας του δρόμου, θα μου προεξέχει η επέκταση του υπογείου περίπου 0,70m πιο πάνω από το δρόμο, αλλά θα είναι στην θέση της περιτοίχισης που κολλάει στην ρυμοτομική γραμμή. Γενικά, βλέπεις κάποιο πρόβλημα με χαρακτηρισμό του υπογείου; Θα πρέπει να μετρήσω τίποτα από το υπόγειο στον όγκο, όπως το βλέπεις; Παρεμπιπτόντως, εκεί που βλέπεις την ανοιχτή θέση στάθμευσης "Ρ09", έχω πρασιά 3,0m στο δικό μου, 4,5m δρόμο και πρασιά 3,0m απέναντι. Δηλαδή, από Ο.Γ. σε Ο.Γ. είμαι στα 10,50 m (>7,50m). Είμαι καλυμμένος να βάλω εκεί την θέση στάθμευσης, σε ότι αφορά το πλάτος του δρόμου, ή θα πρέπει να είναι πίσω από αυτήν την απόσταση; Σε ευχαριστώ πολύ. test.pdf Edited November 1, 2025 at 07:08 πμ by Occultist
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα