Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αμοιβές για μελέτες σε άδεια Φ/Β


ak2

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι,

μου ζητήθηκε από οικονομολόγο να του εκδώσω άδεια για εγκατάσταση σταθμού Φ/Β.

Στη εφημερίδα της κυβέρνησης γράφει ότι «Για την εγκατάσταση σταθμών εκμετάλλευσης της ηλιακής ενέργειας, για παραγωγή ηλεκτρικής ή θερμικής ενέργειας και ανεμογεννητριών, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας, αλλά έγκριση εργασιών που χορηγείται κατόπιν αιτήσεως του ενδιαφερομένου από την αρμόδια πολεοδομική Υπηρεσία της περιοχής της εγκατάστασης κατ’ εφαρμογή των ισχυουσών Γενικών και Πολεοδομικών Διατάξεων. Η αίτηση αυτή συνοδεύεται από υπεύθυνες δηλώσεις αναθέσεων και αναλήψεων μελετών και επιβλέψεων του έργου, καθώς και τοπογραφικό διάγραμμα με σαφές οδοιπορικό , διάγραμμα κάλυψης, σχέδια κατόψεων, τομών και όψεων, προϋπολογισμό του έργου, αποδεικτικά πληρωμής φόρων και αποδεικτικά εισφορών και αμοιβών μηχανικών.’

 

Επειδή προσπαθώ να καταλάβω πως μπορώ να βγάλω αμοιβές για αυτού του είδους την άδεια μπορεί κάποιος συνάδελφος να βοηθήσει ,εφόσον γνωρίζει. ?

Ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

μείνετε στο οικονομικό σκέλος όσο αυτό είναι εφικτό για να ταιριάζει το θέμα με την κατηγορία.

8-)

Link to comment
Share on other sites

Για την εγκριση εργασιων θέλω να μαθω. Απο τον Φ.Ε.Κ καταλαβαινω οτι θελει να κανω τομες κατοψεις κλπ κλπ οπως σε μια κανονικη αδεια. Το θεμα ειανι πως θα βγαλω αυτα

"[Η αίτηση αυτή συνοδεύεται από υπεύθυνες δηλώσεις αναθέσεων και αναλήψεων μελετών και επιβλέψεων του έργου, καθώς και τοπογραφικό διάγραμμα με σαφές οδοιπορικό , διάγραμμα κάλυψης, σχέδια κατόψεων, τομών και όψεων, προϋπολογισμό του έργου, αποδεικτικά πληρωμής φόρων και αποδεικτικά εισφορών και αμοιβών μηχανικών.]."

 

Για τις αδειες που εβγαλα μεχρι τωρα χρησιμοποιώ το RUNET το προγραμμα. Πως λοιπον θα βγαλω από αυτο αμοιβες κλπ κλπ

Ελπιζω να σας εδωσα να καταλαβετε τι εννοω...

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι,

επειδή με το συγκεκριμένο θέμα βασανίστηκα απίστευτα μέχρι να πάρω τις πρώτες άδειες μικρής κλίμακας για Φ/Β, κάποια στιγμή αναγκάστηκα να θέσω ερώτημα προς τη Γενική Διεύθυνση Πολεοδομίας από όπου και πήρα, μεταξύ άλλων, την εξής απάντηση:

...ο έλεγχος των αμοιβών, εισφορών κ.λ.π. θα αφορά την αμοιβή τοπογραφικού και τον αναλυτικό προυπολογισμό των υλικών για τα δομικά στοιχεία της κατασκευής (αν φτιάξεις δηλαδή οικίσκο μαζί με τα Φ/Β) και όχι για το μηχανολογικό εξοπλισμό.

Θα προσπαθήσω να ανεβάσω το έγγραφο στο forum αλλά μου έχει χαλάσει ο scaner και δεν ξέρω πότε θα πάρω καινούριο. Αν θέλετε πάντως να βρείτε το σχετικό έγγραφο έχει αρ. πρωτοκόλλου 19334/18-5-2009, πληροφορίες Κα Παπαδοπούλου τηλ. 210.6911507, 210.6915981 Δ/νση Ο.Κ.Κ.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Χαιρετώ !

 

θα εκτιμούσα μία μικρή βοήθεια από τους πιό έμπειρους, όσο αφορά το θέμα της Ανάθεσης-Ανάληψης-Μελετών και Επίβλεψης για Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς καθότι νέος στο χώρο των ιδιωτικών έργων.

 

Όπως διαπίστωσα, η νομοθεσία προβλέπει για Φ/Β άνω των 150kW ή με ύψος εγκαταστάσεων 2,5μέτρα και πάνω (βλ. trackers), να μην εφαρμόζεται η διαδικασία της έγκρισης εργασιών μικρής κλίμακας, αλλά η συμβατική θεώρηση της πολεοδομίας με βάση τη διαδικασία αμοιβών μηχανικών για ιδιωτικά έργα.

 

Παρακαλώ βοηθήστε με διορθώνοντας ή βεβαιώνοντας την παρακάτω διαδικασία :

 

1. Υπολογίζω την αμοιβή μου με βάση το Β.Δ. 19-21/2/1938. Το έργο ανήκει στην κατηγορία ΙΙΙ (?) και η μελέτη και επίβλεψη είναι τα είδη εργασιών η1) και ς) αντίστοιχα (?).

2. Συντάσσω τη μη μηχανογραφημένη αίτηση (http://portal.tee.gr/portal/page/portal/TEE/MyTEE/images/aitish-2.doc) προς το ΤΕΕ για χορήγηση κωδικού πληρωμής.

3. Μόλις έχω κωδικό πληρωμής ειδοποιώ τον εργοδότη να μου καταθέσει την αμοιβή με τον γνωστό τρόπο.

4. Ο εργοδότης και εγώ υπογράφουμε τη δήλωση ανάθεσης-ανάληψης μελέτης-επίβλεψης (http://portal.tee.gr/portal/page/portal/PROFESSIONAL_ISSUES/AMOIBES1/dhlwsh%20anatheshs%20melet.PDF)

5. Πάω στην πολεοδομία με τα τεχνικά έγγραφα/σχέδια που ζητάει + την παραπάνω δήλωση + το αποδεικτικό κατάθεσης της αμοιβής στην ΕΤΕ (+ αντίστοιχο Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών ?).

 

Πείτε μου εάν σφάλω κάπου στα παραπάνω γιατί έχω μπλεχτεί με τη γραφειοκρατεία.

 

Σας ευχαριστώ πολύ !

 

Νικ

Link to comment
Share on other sites

Ούτως ή άλλως πας με έγκριση εργασιών. Διάβασε το Ν3734/09 και βρες την Αποφ. 29116/7-7-09 ΦΕΚ 344/ΑΑΠ/20.7.09 (για εκτός σχεδίου) για όρους δόμησης και διαδικασία. Τα έγγραφα και οι εγκρίσεις είναι τα στανταρντ για άδεια. Από φορολογικά θες καταθετήριο Ε.Τ.Ε. ΦΕΜ και ΤΣΜΕΔΕ και εισφορές (Ίσως και ΙΚΑ). Η Α.Π.Υ. δεν είναι για την πολεοδομία.

Link to comment
Share on other sites

ε, ναι, τώρα με τι κατηγορία πάει η κάθε μελέτη δεν είμαι σίγουρη, κοίτα Π.Δ. 696/74. Θα θες αμοιβή - και αντίστοιχα δηλώσεις ανάθεσης ανάληψης - τοπογραφικού,αρχιτεκτονικών, στατικών (με αναλυτικό) και φόρο/εισφορές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.