Μετάβαση στο περιεχόμενο

Master πενταετούς φοίτησης ΕΜΠ και προκηρύξεις δημοσίου


vasiliki-cv

Recommended Posts

Οχι φίλε μου Ageeloss1978. Αρκετά κράτησε η υποκρισία του ΕΜΠ και ΤΕΕ. Δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που "κουράστηκε" ή "βαρέθηκε". Υπάρχουν μόνο υποκριτές.

 

Ορίστε και οι αποδείξεις :

 

Απόσπασμα από το "Ενημερωτικό" Δελτίο :

 

Τίτλος : Τα επαγγελματικά δικαιώματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν αποσπασματικά (αναφέρεται στα ΤΕΙ)

 

...Το ζήτημα που θέτετε με το έγγραφό σας, αφορά ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της Παιδείας και γενικότερα της ανάπτυξης της χώρας μας. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας ότι, για μια ακόμη φορά, ακολουθείται η ίδια αδιέξοδη λογική του παρελθόντος. Όταν τέτοιας κρισιμότητας θέματα δεν προβλέπεται να αντιμετωπισθούν από μηδενική βάση, με συνολικό σχεδιασμό, με επιστημονική και νομική τεκμηρίωση, οι όποιες αποφάσεις αφήνονται να κριθούν από τη στιγμιαία επιρροή ομάδων πίεσης. Επιπλέον ένα τέτοιο θέμα δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπισθεί, αποκλειστικά μάλιστα, από την Ολομέλεια του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης. "

 

Προφανώς όμως η αναγνώριση του Master μπορεί κατά τον κ. Πρύτανη και τον "κ". Αλαβάνο να αντιμετωπιστεί ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ έτσι ?!?!??! Ας σταματήσει πια αυτή η υποκρισία από μέρους τους. Αρκετά. Στο κάτω κάτω η πολιτεία κάνει ακριβώς αυτό που θέλει το ΤΕΕ. Και για να χρησιμοποιήσω ακριβώς τα ίδια λόγια, "Όταν τέτοιας κρισιμότητας θέματα (ισοτίμηση με master) δεν προβλέπεται να αντιμετωπισθούν από μηδενική βάση, με συνολικό σχεδιασμό, με επιστημονική και νομική τεκμηρίωση, οι όποιες αποφάσεις αφήνονται να κριθούν από τη στιγμιαία επιρροή ομάδων πίεσης".

Δεν σας αρέσει όμως τώρα αυτό μάλλον ε?

 

Έλεος δηλαδή. "Κουράστηκε" ο κακομοίρης ο πρύτανης από τον "ατελείωτο διάλογο" και είπε ας βαφτίσω μόνος μου τα διπλώματα που δίνω σε master, phd ή ότι άλλο αποφασίσω. Είναι σοβαρά πράγματα αυτά από ένα δημόσιο ίδρυμα που λειτουργεί σε μια οργανωμένη κοινωνία ? Ειδικά μάλιστα όταν η πολιτεία είναι θετική προς αυτή τη κατεύθυνση και προσπαθεί να βρει μια συνολική λύση (που πρέπει να περιλαμβάνει και τα ΤΕΙ) στην οποία ΕΜΠΟΔΙΟ στέκεται ο ίδιος ο πρύτανης και η παρέα του στο ΤΕΕ ?

 

ΕΛΕΟΣ δηλαδή.

 

Επίσης δες ποιοι ζητούν συνεχώς αιώνιο διάλογο:

 

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/teetkm/GRAFEIO_TYPOY/TEXNOGRAFHMA_2009/%D4%C5%D7%CD%CF%C3%D1%C1%D6%C7%CC%C1%20380/texno%20380%2015%206.pdf

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 89
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σεβαστές όλες οι απόψεις!Όμως θέλουμε δράσεις φίλοι μου, δράσεις!

Και αυτό που έκανε τάραξε τα λιμνάζοντα νερά.Ας εργαστούν τώρα με τη σειρά τους μελετημένα και ας θεσπίσουν κάποια πράγματα.

Οι μισθοί των μηχανικών ολοένα και κατρακυλούν, αυτό είναι πιο σημαντικό γιατί κανένας μας δε ζεί μόνο με τίτλους.

Αγώνας λοιπόν για ποιότητα σπουδών και προάσπιση της αξιοπρέπειας του καθενός μας στο χώρο εργασίας.Να λέμε και κανένα όχι και μην αφήνουμε όλο τους άλλους να βγάζουν το φίδι απ' την τρύπα.

Link to comment
Share on other sites

Είναι μια φράση πουχω διαβάσει και ταιριαζει πολυ με τη λογικη στην Ελλάδα.Εκαναν λοιπόν μια ερευνα επιστημονες στο εξωτερικό, γιατι ο σκυλος γλείφει τα @@ του!!!Τελικα μετα απο ώρες πετάγεται ένας και λεει<< Επειδή μπορεί ν ατο κανει.Τελος>>!!

ΑΥτο συμβαίνει και στην Ελλάδα.

Γιατί κάποιος κτίζει αυθαίρετο?Γιατί κάποιος πάει και κάθεται απο τελευταίος πρώτος σ εσειρά στην εφορία? ΓΙατί ενα πολυτεχνείο βγάζει μονο του χαρτιά?ΓΙατί ενας πορτιερης σε ενα κλαμπ δε σε βάζει επειδή του τη σπάει η μούρη σου?Γιατί δεν σου κόβει κανείς αποδειξη? Και πολλά άλλα.

Σ'ολα αυτα η απαντηση είναι <<επειδή μπορεί!!!>>

Σε ένα κράτος ανομίας, με μηδέν ελεγχο, με μηδεν σχέδιο για την παιδεία, με μηδεν αίσθηση της πραγματικότητας, ο καθένας μπορεί να κάνει ότι θέλει!!!!!!!!Επειδή μπορεί να το κάνει χωρίς να τον σταματήσει κανείς!!!!!

 

Ετσι το καθε ΕΜΠ μπορεί να κάνει ότι θέλει επειδή ειναι μεγάλο ιδρυμα με μεγαλες άκρες. Ενα ΑΕι στο Αιγαιο ή ενα ΤΕι προφανως και δεν μπορεί να κάνει τετοια πράγματα ...ΑΝ μπορουσαν, ναστε σιγουροι πως και τα ΤΕΙ και ολα τα ΑΕΙ θα εδιναν μαστερ με ενα χαρτι, κανοντας την Ευρώπη να γελάει μαζί μας ακόμα μια φορά!!

Link to comment
Share on other sites

>Ετσι το καθε ΕΜΠ μπορεί να κάνει ότι θέλει επειδή ειναι μεγάλο ιδρυμα με μεγαλες >άκρες. Ενα ΑΕι στο Αιγαιο ή ενα ΤΕι προφανως και δεν μπορεί να κάνει τετοια >πράγματα ...ΑΝ μπορουσαν, ναστε σιγουροι πως και τα ΤΕΙ και ολα τα ΑΕΙ θα εδιναν

>μαστερ με ενα χαρτι, κανοντας την Ευρώπη να γελάει μαζί μας ακόμα μια φορά!!

 

 

το θέμα είναι ότι και αυτά τα ιδρύματα είναι κομμάτι της κοινωνίας μας, εφόσον αυτό γίνεται σε κάθε έκφρασή τας, γιατί και αυτοί να μην το κάνουν?? και ολοκληρώνεται ο φαύλος κύκλος των τελευταίων δεκαετιών.

 

τελικά μόνο από αυτόν που πληρώνει (δηλαδή την ευρώπη, μπορεί να επιβληθεί μια λύση- που δεν θα αρέσει σε κανέναν - ούτε τει - ούτε αει κλπ, αλλά τελικά θα εφαρμοστεί όπως και κάθε άλλο - πχ φόροι).

Link to comment
Share on other sites

Mακαρι να επιβληθει μαι λυση απο την Ευρωπη...Και ας μην μας αρεσει σε ολους.Απο αυτο που εχουμε καλυτερο θαναι...!!

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι να υπάρξει μία αναζήτηση ορθολογικής λύσης από τη δική μας τη μεριά. Είναι πολύ τριτοκοσμική η νοοτροπία του ότι φάω και ότι πιω τώρα που μπορώ γιατί σε λίγο θα έρθει η κακιά ΕΕ και θα μπει κάθε κατεργάρης στο πάγκο του.

Link to comment
Share on other sites

δυστυχώς δεκαετίες τώρα, δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε εμείς κάποια βήματα, καλά κάνουν στην Ε.Ε. και μας επιβάλλουν την γνώμη τους, χωρίς να μας πολυρωτάνε πλέον.

 

μας πήρανε χαμπάρι, και καλά θα κάνουμε πλέον να μην παραπονιώμαστε, αφού όσες ευκαιρίες μας δώσανε τις κάναμε προεκλογικές παροχές. Για κοινωνική συννένεση ούτε λόγος. Για Εκσυγχρονισμό και ανταγωνιστικότητα δεν τα έχει το λεξικό μας.

 

Οπότε όπως θα έλεγε και η διαφήμιση, την χάσαμε την δουλειά πατριώτη...

Link to comment
Share on other sites

Δε διαφωνώ ότι ΠΡΕΠΕΙ η Ε.Ε να δώσει τη λύσηι Απλά δε μπορώ να χωνέψω πως η Ελλάδα είναι χειρότερη από την Ουγκάντα...

Link to comment
Share on other sites

δυστυχως αν επισκευτείς κρατη την ανατολικης ευρωπης, καθως και χωρες της αραβιας οπως συρια, μαροκο, αλγερια θα καταλαβεις ποσες ευκαιριες εχουμε χασει. ακομα και αφρικανικες χωρες ειναι αμεσα συγκρισιμες.

 

η βλαβη ειναι πλεον μονιμη. ας το χωνεψουμε, και το βασικοτερο ας βαλουμε πλεον το μυαλο μας να δουλεψει, για το δικο μας καλο.

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς σε αυτή τη χώρα τα κακώς κείμενα σε ότι αφορά στη τριτοβάθμια τεχνική εκπαίδευση είναι πολλά και οφείλονται πρωτίστως στην έλλειψη στρατηγικού εθνικού σχεδιασμού και ακολούθως τις αποσπασματικές και χωρίς βάθος παρεμβάσεις των διαφόρων κυβερνήσεων αλλά (ναι ναι) και στις παρεμβάσεις των συντεχνιών όπως είναι το ΤΕΕ το οποίο θεωρεί ότι τα ΤΕΙ είναι δική του υπόθεση και όχι εθνική υπόθεση.

 

Τώρα, σε ότι αφορά το master που συζητούμε. Εκ των έσω από το ΥΠΕΠΘ μπορώ να σας πω με μια επιφύλαξη βέβαια ότι υπάρχει εδώ και κάμποσο καιρό μια κινητικότητα προς ικανοποίηση του σχετικού αιτήματος. Ας περιμένουμε να δούμε πόσο σοβαρή θα είναι αυτή η ρύθμιση αν και όταν εμφανιστεί στη δημοσιότητα κάτι που εκτιμώ ότι μάλλον θα γίνει σύντομα. Πολύ φοβάμαι όμως ότι, το ΥΠΕΠΘ για να ικανοποιήσει το ΤΕΕ και το ΕΜΠ ώστε τα τελευταία να μην αντιδράσουν στο θέμα των κολεγίων (άποψή μου είναι πως δεν θα αντιδράσουν) θα περάσει τη σχετική ρύθμιση και για ακόμα μια φορά οι "ριγμένοι" στην υπόθεση θα είναι οι πτυχιούχοι μηχανικοί των ΤΕΙ, οι οποία θα παραμείνουν χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα και θα βρεθούν σε ακόμα δυσμενέστερη θέση έναντι των κολεγίων. Η ισοτίμηση του διπλώματος με master θα γίνει με βάση τις 300 πιστωτικές μονάδες (ECTS) που αντιστοιχούν με βάση το Ευρωπαϊκό σύστημα σε σπουδές επιπέδου master. Αν ταυτοχρόνως δεν αναγνωριστούν και οι 240 ECTS των ΤΕΙ αυτό θα είναι δυστυχώς η αιτία για μια νέα σφοδρή αντιπαράθεση στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που μόνο κακό θα κάνει στη χώρα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.