Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγορά εκτός σχεδίου.


Recommended Posts

Πελάτης μου θέλει να αγοράσει ένα αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου στην περιοχή της Αναβύσου και συγκεκριμένα στο Μαυρο Λιθάρι. Αυτο είναι ένα αγροτεμάχιο περίπου 310 τ.μ. και έχει ήδη ένα κτίσμα κατασκευής 1974. Αυτό έχει προέλθει από μία διανομή της Αγροτικής Τράπεζας το 1955 (όπως είδα στο συμβόλαιο).

 

Η ερώτησή μου είναι: Από που θα μπορέσω να πάρω στοιχεία για τους όρους δόμησης και ποιά υπηρασία - Πολεοδομία - Δήμος είναι αρμόδια για την περιοχή αυτή?

 

Διανομή της Αγροτικής Τράπεζας? Ακούγεται μάλλον απίθανο. Στην περιοχή υπάρχουν διανομές του τέως Υπουργείου Γεωργίας. Μήπως στον τίτλο του αρχικού κληρούχου αναφέρεται κάτι που συνδέει με την ΑΤ?

 

Μάθε από τον ιδιοκτήτη αν νομιμοποίησε το λυόμενο με το ν. 1337/1983. Πληροφορίες σχετικά με την περιοχή θα βρεις στην Πολεοδομία Μαρκόπουλου αλλά αν πράγματι είναι εκτός σχεδίου (έχουν ενταχθεί πολλές περιοχές στο Μαύρο Λιθάρι) τότε ισχύουν οι αντίστοιχες διατάξεις και τίθεται θέμα αν το αγροτεμάχιο μπορεί να θεωρηθεί άρτιο και οικοδομήσιμο.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε ΜΑΚΑΡ,

 

Καταρχήν να σε ευχαριστήσω για τις πληροφορίες.

 

Τελικά είδα το συμβόλαιο λέει οτι το αγροτεμάχιο προέκυψε από μεγαλύτερη έκταση την οποία την πήρε κάποιος από το Δημόσιο για αγροτική αποκατάστηση και ο αρχικός τιτλος της μεγάλης έκτασης άνηκε στην Αγροτική Τράπεζα. Αυτός στη συνέχεια το έκοψε σε οικόπεδα και το πούλησε.

 

Στην περίπτωση που είπες οτι έχει νομιμοποιήσει το κτίσμα με το νόμο του 1983, τι συμβαίνει? Είναι αυτό κριτήριο αρτιότητας?

Link to comment
Share on other sites

Με δεδομένο ότι η περιοχή είναι εκτός σχεδίου, η σωστή αναφορά στο ακίνητο (για ένα μηχανικό τουλάχιστον) γίνεται με τη λέξη "αγροτεμάχιο" και οπωσδήποτε όχι "οικόπεδο" έστω και αν όλοι έχουν συνηθίσει αυτή τη διατύπωση.

 

Η διαδικασία νομικοποίησης αφορούσε το λυόμενο και όχι το αγροτεμάχιο. Αν δεν έχουν επιβληθεί και άλλοι περιορισμοί στην περιοχή, τότε είναι εκτός σχεδίου και οπωσδήποτε απαιτείται βεβαίωση δασαρχείου. Αλλά, θα πάρεις σχετικές πληροφορίες επισκεπτόμενος το Μαρκόπουλο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.